Widok

proszę o opinie o organic...

Witam!
Byłam na rozmowie w Organic Farma Zdrowia/Galeria Bałtycka, miałam innego dnia przyjść na trzy godziny po tych godzinach miałam się dowiedzieć, czy zostałam przyjęta... jak posprzątałam na sklepie (to każda robi na tych próbnych trzech godzinach) dowiedziałam się że już jutro będę zgłoszona do grafiku i pojutrze mnie poinformuje o grafiku, telefonu się nie doczekałam więc sama zadzwoniłam i dowiedziałam się że dopiero w kolejnym tygodniu dostanę odpowiedź gdyż jest kilka chętnych i wszyscy przechodzą trzy godzinną próbę, tak więc mają przez parę dni darmową sprzątaczkę, proszę o info czy ktoś też tak został potraktowany.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja rozumiem, że człowiek chce pracować, ale żeby się zgadzać na trzygodzinne sprzątanie, kiedy aplikuje się na stanowisko sprzedawcy (bo podejrzewam, że o to chodzi). Podejmując się pracy bez jakiejkolwiek umowy sama świadomie naraziłaś siebie na takie traktowanie, a najgorsze jest, że nie Ty jedna. I dzięki takim osobom jak Ty, właściciel tego "ekologicznego przybytku" pozostaje bezkarny i ma darmową jednoosobową firmę sprzątającą...nic, tylko pogratulować.
wiem, że jestem sama winna, ale przez to że nie ma pracy człowiek pozwala na poniżanie ,ale są pewne granice... ludzie na próbę przez kilka dni sprzątają regały a kasjerki ręce założone i patrzą jak mają darmowe sprzątaczki
Kolejny raz piszę , dostałam sms-a z Organic Farma Zdrowia: " Dziękuję za poświęcony czas. organic farma zdrowia". Tylko zapomniała Pani Kierownik Teresa Ch. dodać oprócz czasu to kasę myśli że bilety leżą na ziemi a kasa rośnie na drzewie. Więc dla idei ja i inni poszliśmy posprzątać regały na półkach sklepowych............
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Znów poruszam temat gdyż skontaktowałam się z dyrektor regionalną danej firmy, ona poprosiła Panią kierownik sklepu o wyjaśnienie całej sytuacji ze mną i przeproszenie. Mimo to przestrzegam gdyż po trzy godzinnym sprzątaniu obiecano mi wpisanie do grafiku, potem brak kontaktu, następnie jak ja zadzwoniłam to dowiedziałam się że jest wiele chętnych, potem po dwóch dniach tylko sms (jw). Po moim kontakcie z Panią Kierownik regionalnym, kontakt telefoniczny od Pani kierownik sklepu z galerii bałtyckiej, no cóż myślałam że kogoś wybrali ale wczoraj i dziś nowe ogłoszenia tylko na innych portalach o pracę (praca.pl/ pracuj.pl) a na portalu trojmiasto.pl dalej widnieje ogłoszenie. Wychodzi że jeszcze nie posprzątany cały sklep bo nie wierzę że na tyle osób nikt się nie nadawał do tej pracy....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam, trochę za szybko piszesz o Organcu tak żle. Ja pracuje już tam 3 lata i moje 3 godz próbne wyglądały inaczej.Trafiłam na dzień dostaw i dziewczyny już tam pracujące poprosiły mnie o pomoc w dostawie.Mogłam się wykazać i zobaczyły że sobie radze i łatwo się uczę.Po 2 tygodniach dostałam telefon że jeśli jestem jeszcze zainteresowana to jestem przyjęta.Przez te 3 moje lata w Organicu przewinęła się już jakaś liczba nowych osób i były dziewczyny które stały w koncie i udawały że coś robią i takie które od początku szukały okazji do pokazania się z jak najlepszej strony.Ja właśnie byłam taka osobą i dzięki temu dostałam tą prace.Jeśli bym jej nie dostała to przynajmniej bym wiedziała że zrobiłam wszytko dobrze i to sklep by na tym stracił że mnie nie zatrudnili.Więc radze Ci żebyś zmieniła trochę nastawienie.
Pozdrawiam A.. i życzę wszystkiego dobrego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
"Jeśli bym jej nie dostała to przynajmniej bym wiedziała że zrobiłam wszytko dobrze i to sklep by na tym stracił że mnie nie zatrudnili"

- tylko z samego takiego pozytywnego myślenia nikt jeszcze nie opłacił rachunków, nie kupił dziecku butów na zimę i nie miał co włożyć do garnka...

Wkurza mnie takie coś, bo to jest zwyczajne naciąganie ludzi i nie ma co ideologii do tego podrabiać, bo z tego nie da się żyć.

Nawet jeśli najmujesz zwyczajnego "żurka" do porąbania drzewa czy wrzucenia węgla odpalasz mu jakieś pieniądze, bo wiesz że za darmo to można...
A tak? ogłoszonko, pyk i już "sprytne" wielkie "kierowniczki" łowią frajerów do sprzątania bałaganów, których same nie chcą ruszać, bo im się tipsy odkleją.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niektórzy myśla że im się wszytko należy za samą obecność i niechce tego do Organica dołańczać tylko ogólnie.Przychodzą nowe osoby do pracy ,ale one niechcą pracować w soboty i niedziele ,wogóle najlepiej mnieć popoludnia też wolne i niebedą robić na umowie zlecienie i nie zamiotą podłogi bo sobie nowe buty pobrudzą i wogóle one są super.I do pracy się nieprzychodzi postać i popatrzeć.A może niektórym się cięzko przyznać że może sie nie nadaje i dlatego się nie dostałam.I ja rozumiem że samo podjeście że pokazałam sie z najlpeszej strony pieniędzy się nie zarobi, ale negatywna postawa jeszcze bardziej nie pomoże.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Anka F. ty baranie-kupe kasy zarabiasz a byki robisz, że szok. Widać, że ze wsi jesteś i że bez studiów. pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Baranem jest osoba która to napisała bo nie potrafi tego powiedzieć w twarz .To że jestem ze wsi nie uważam za minus wręcz przeciwnie.A co do studiów to pracuje albo pracwałam z osobami którzy są nie wiadomo po jakich studiach (fundowanych przez rodziców) ,a nic niewiedzą o życiu i uważają że wszystko im się należy najmniejszym wkładem swojej pracy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Dolańczać" cha cha. Wyższa ortografia. Dziękuję za te kosmetyki jak tacy wykształceni tam pracują
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może Ty ~AofzGB miałaś okazje się wykazać przy dostawie ja nie miałam dostawy, tylko na wstępie kazano mi sprzątać przez te dwie godziny zrobiłam jak najlepiej umiałam i ie stałam w kącie, tylko robiłam co do mnie należy, a i tak podziękowano
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy zwykły pracownik odkopuje temat sprzed pół roku w obronie firmy w której pracuje? I jeszcze to generalizowanie, że wszyscy to lenie...
Oj, coś mi się wydaje, że to bardziej ktoś z szefostwa.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Praca

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (59 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...

Życie za granicą to też nie bajka... (52 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...

GDDKIA praca opinie (7 odpowiedzi)

Proszę o opinie na temat pracy w dziale finansowo-księgowym w Gdańsku,

do góry