Widok
proszę o rade, jaka forma podania obiadu chrzest
Witam,
Gości po kościele zapraszamy na obiad okolicznościowy do restauracji.I nie wiem co wybrać, menu mamy od os. Za 70zl zupa, drugie danie to są zraziki z indyka, ziemniaki, 2 surówki i 1 na cieplo, jako deser kawałek szarlotki z lodami, kawa, soki, 2 rodzaje i herbata bez limitu. Tak się zastanawiam, czy nie dokupić kotletow devoile i i aby wystawili to wszystko na polmiskach i każdy by sobie brał, jak chce.Tu jaką opcje wybralam to każdy ma swój talerz i na nim juz cale drugie danie.Chciałam uniknąć sytuacji, gdzie będąc w tym lokalu na stypie jak się towarzystwo rozochocilo to miska kartofli i surówki poszła na 3 os, a inni czekali aż w końcu gospodarz poszedł do kuchni i prosił o doniesienie za dodatkową oplata. Co radzicie, zostać tak jak jest, czy dokupić porcje morska, to 13 zł od sztuki, ale ile 10? Będzie 12 os. Ze swojej strony dodatkowo kupuje tort, czy dokupić jakieś ciasta? Pytam jaka forma podania lepsza, wiadomo kasa tez się liczy.. Spotkała się z komentarzem, ze porcja na talerzach podana jest malo elegancka jak w stołówce.
Gości po kościele zapraszamy na obiad okolicznościowy do restauracji.I nie wiem co wybrać, menu mamy od os. Za 70zl zupa, drugie danie to są zraziki z indyka, ziemniaki, 2 surówki i 1 na cieplo, jako deser kawałek szarlotki z lodami, kawa, soki, 2 rodzaje i herbata bez limitu. Tak się zastanawiam, czy nie dokupić kotletow devoile i i aby wystawili to wszystko na polmiskach i każdy by sobie brał, jak chce.Tu jaką opcje wybralam to każdy ma swój talerz i na nim juz cale drugie danie.Chciałam uniknąć sytuacji, gdzie będąc w tym lokalu na stypie jak się towarzystwo rozochocilo to miska kartofli i surówki poszła na 3 os, a inni czekali aż w końcu gospodarz poszedł do kuchni i prosił o doniesienie za dodatkową oplata. Co radzicie, zostać tak jak jest, czy dokupić porcje morska, to 13 zł od sztuki, ale ile 10? Będzie 12 os. Ze swojej strony dodatkowo kupuje tort, czy dokupić jakieś ciasta? Pytam jaka forma podania lepsza, wiadomo kasa tez się liczy.. Spotkała się z komentarzem, ze porcja na talerzach podana jest malo elegancka jak w stołówce.
Robiliśmy już chrzest i roczek córki w restauracji i za każdym razem ustalaliśmy wszystko tak, by dania były podawane na półmiskach (2-3 rodzaje mięs - w tym także ryba), ziemniaki, kopytka, 1 surówka na ciepło i 2 na zimo.
Jedynie dzieci zamawiały dania "obiadowe" z karty.
Fajnie się to sprawdziło m.in. dlatego, że każdy mógł sobie wybrać to, na co ma ochotę. No i też to, co zostało na półmiskach mogliśmy po zakończeniu uroczystości do domu.
Jedynie dzieci zamawiały dania "obiadowe" z karty.
Fajnie się to sprawdziło m.in. dlatego, że każdy mógł sobie wybrać to, na co ma ochotę. No i też to, co zostało na półmiskach mogliśmy po zakończeniu uroczystości do domu.