Widok

proszeona kolacja z tesciami-co podac?

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy macie Dziewczyny jakies sprawdzone i niezbyt czasochlonne przepisy na smaczne i EFEKTOWNE dania?
jutro robimy pierwsze oficjalne spotkanie z tesciami, wiem ze troche pozno pisze:) ale wlasnie doszlam do wniosku ze nie wiem co ugotowac!
moja mama jesli chodzi o gotowanie to jest ekspertka w danich jednogrankowych:) i tak sie sklada ze od lat to ja robie za nia kolacje dla gosci hihi
ale co innego jest zrobic fajne ladne jedzonko dla jakichstam gosci a co innego-na pierwsze spotkanie tesciow wiec wymyslilam ze z pewnoscia podam 2 moje specjlanosci-zupe krem z groszku z wlasnorecznie robionym groszkiem ptyasiowym i schab zapiekany w niebieskim serze plesniowym z chrupiaca skorka z boczku. no ale jakie do tgo przystawki? salatki? od razu mowie ze ryby odpadaja bo moj janek z nierybnej rodziny. zwykle koreczki to.. po prostu zwykle koreczki. myslalam moze o suszonych sliwkach nadziewanych serem zapiekanych w plasterkach z boczku ale boczek juz bedzie w schabie....
aha i ciasta juz wiem jakie upieke-biszkopt z malinami masa waniiowa i gora bezowa i jakies male tartinki z ciasta francuskiego/babeczki-jeszcze nie wiem z owocami w galaretce

wiec tak w skrocie-prosze o pomysly na przystawki i salatki-moga byc pracochlonne ale zadne takie zeby je robic na dzien wczesniej

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a może na przystawke faszerowane papryki? kupioć nieduże i upchnąc w nie mięso mielone, pieczarki i c tam jeszcz echcesz? udekorować sałatą czy jakimiś ziołami :)))) danie niezbyt pracochłonne a efektowne :) i pyszne

papilio1@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja tam bym nie robila zadnych wymyslnych potraw tylko zwykla salatke jarzynowa, moze golabki albo kotlety schabowe, do tego kurczaka w galarecie ;)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj, moja Droga---nie rozpieszczaj za wczasu, bo potem bedziesz swinie i dziki piekla na kolacje z tesciami:)..Ja tez uwazam, ze nie robilabym wielkiej pokazowki---to co potrafisz, salatka, ziemniaczki mlode, jakies mieso.. Pokazesz za wiele, to beda Ci ciagle na glowi siedziec:) A to mezowi masz sie podobac w kuchni a nie tesciom:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ooo matko Twój poziom kulinarny zdecydowanie przewyższa moje umiejętności:):) jak u mnie był obiad z rodzicami naszymi, miałam piersi z kurczaka, zrazy, gołąbki ...takie zwyczajne proste ale smaczne dania:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a może
zapiekane plastry szynki
sładniki: - 0.5 kg miesa mielonego - 10 plastrow szynki konserwowej - 20 dkg sera zoltego - sos pomidorowy - sol pieprz - bazylia WYKONANIE: Mieso podsmazyc z przyprawami, dodac sos pomidorowy. Odstawic do lekkiego ostygniecia. W miedzyczasie nasmarowac blache tluszczem. Rozlozyc szynki, na kazdej polozyc troche farszu, posypac serem i zawinac ruloniki. Po zawinieciu ulozyc na blache i posypac reszta startego sera. Zapiekac ok 15 min.


albo
Łodeczki z kiełbasy krakowskiej

Składniki:
30 dag kiełbasy krakowskiej w plasterkach (lub żywieckiej)
3 duże cebule
20 dag pieczarek
20 dag żółtego sera
przyprawy: oregano, bazylia, sól, pieprz, zioła prowansalskie, przyprawa do pizzy
Sposób przygotowania:
Kiełbasę w plasterkach przysmażyć tylko z jednej strony (tak, żeby skurczyły się lekko na kształt łódeczek). Pokrojone w grube plasterki pieczarki lekko przydusić na małym ogniu, a cebulkę pokrojoną również w grube plastry przysmażyć na złoty kolor.
Wkładać po kolei odrobinę pieczarek i tyle samo cebulki do łódczek z kiełbaski, lekko posolić i popieprzyć, posypać startym serem. Całość posypać przyprawami według uznania, ułożyć na patelni, przykryć patelnię przykrywką i lekko podgrzać na małym ogniu tak, żeby żółty ser się stopił.

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011


DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o kurcze, dziewczyny mają racje z tym rozpieszczaniem :)))

papilio1@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja po prostu poszłam na łatwizne i zaprosiłam rodziców na objadek do knajpy :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
myśmy, też zaprosili rodziców do knajpy :)
i nie narzekam,
lubię gotować ale jak mam chęć, pod przymusem nigdy mi nic nie wychodzi :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011


DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
MY zrobiliśmy pieczarki nadziewane, sałatkę caprese, roladę z kurczaka w środku z serem, szynką i ogórkami, roladę z mielonego nadziewaną lekko pikantnym farszem- papryka,ogórki kiszone, pieczarki, groszek- wszystko to połączone sosem pomidorowym, był też tradycyjny bigos i biała, oraz burito zrobione w trochę spolszczony sposób:)i mieliśmy też schab ze śliwką- ostatecznie okazało się że teściu nie lubi żadnych wymyślnych potraw i przez dwa dni jadł bigos:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oo sałatka caprese to fajna sprawa bo to mozzarella z pomidorem i bazylią - kroisz to w plasterki i przekładasz na zmianę i posypujesz najlepiej świeżą bazylią.
Z prostych przekąsek tez polecam pieczarki ale uwaga: faszerowane serkiem topionym! Wyłamujemy nóżki z pieczarek i kroimy je w kostkę i podsmażamy z cebulką, mocno doprawiamy pieprzem głównie (soli trochę też) napełniamy farszem kapelusze, ale tak nie do pełna i do każdego kapelusza nakładamy trochę serka topionego (wygodne są te w kiełbasce) najlepiej ziołowego lub jakiegoś szczypiorkowego lub cebulkowego. Zawijamy każdą pieczarkę w folie aluminiową i do gorącego piekarnika (w oryginale robię to na grillu, ale kiedyś zrobiłam na patelni nawet). Pieczarki są gotowe po ok 20-30 minutach. Jak odwiniesz musi pachnieć i być mokro - pieczarki puszczają taki pyszny sosik, który się miesza z serkiem.
No i z kuchni greckiej, coś co uwielbiam i bardzo mało roboty:
rożki z fetą i szpinakiem - ciasto francuskie kupujesz, a farsz robisz tak: http://www.palcelizac.pl/przepis/311/greckie_rozki_ze_szpinakiem/
porcja z przepisu wystarcza na 2 blaty ciasta, można tym też napchać naleśniki, coś wspaniałego. Moje Szczęście to uwielbia. Można jeść na ciepło i na zimno.
Ogólnie fajna stronka z przepisami i wiele z nich wypróbowały moje kumpele z pracy.

image[/url]image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
super dziewczyny jestescie wspaniale
wiec robie rozki ze szpinakiem (tata i tesc uwielbiaja) lodeczki z krakowskiej (ta krakowska jak rozumiem to w platerki kroich po skosie zeby plasterki byly jak najwieksze) i jeszcze p[rzypomialyscie mi o tych pieczarkach-pieczarki faszerowane serkiem typu almette z ziolami i podsmazonym porem aha i zamiast faszerowanych papryk zrobie pomidorki koktajlowe nadziewane kremem z kukurydzy.....

a co do rozpieszczania tesciow.... oni i tak sa daleko wiec co tydzien przyjezdzac nie bede, a mi znacznie lepiej wychodzi cos "wymyslnego" niz zwykly schabowy

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym Ci poleciła paróweczki w cieście francuskim:) Parówkę dzielisz na 2 lub 3 części (malutkie lepiej sie je). Nastepnie przecinasz je wzdłuż tak, aby włozyć tam kawałeczek sera żółtego. A potem owijasz parówkę ciastem francuskum (ja kupuję gotowe) - tylko jedną warstwą, tak aby tylko zakleić całą paróweczkę ciastem. Ciasto nalezy posmarować z wierzchu romieszanym jajkiem, a potem wstawić do nagrzanego piekarnika (220 st) na 15 min i danie gotowe. Pycha!

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chociaż potrafię i lubię gotować (o czym Teściowie wielokrotnie się przekonali) - też nie szalałabym tak z tą kolacją :P



pyszne są plindze z chińszczyzną ;) taka mieszanka kultur i smaków ;)


albo udka po meksykańsku :) (takie zrobię na swój obiad weselny)





a tutaj przepisy, które wrzuciłam w watku http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=482776&t=482768





Udka po meksykańsku/b]

Składniki:
ok 1,5 kg udek z kurczaka
mąka
2-3 jajka
olej
3-5 ząbków czosnku
1 duża cebula lub 2 mniejsze
1/3 kostki masła
100g pikantnego ketchupu
2 kostki rosołowe (drobiowe)
50 g octu
50 g cukru
sól, woda, duża łyżka powideł

Udka oczyścić, wytrybować (usunąć kości), umyć, osuszyć. Następnie obtoczyć w mące i jajku i usmażyć z każdej strony na złoto.

Czosnek i cebulę posiekać, wrzucić do garnka, dodać masło, ketchup, kostki rosołowe(rozpuszczone w 1/2 szkl. ciepłej wody), ocet, cukier, 1 łyżeczkę soli, 50g wody i dużą łyżkę powideł. Wszystko zagotować.
Udka ułożyć na blaszce i zalać "sosem" - piec 1 godzinę w temperaturze 200 stopni C

może jest troszkę zabawy - ale warto ;) tym bardziej, że później można też troszkę zamrozić ;) Mój Mariusz zakochał się w tych udkach ;) (ostatnio robiłam na Sylwestra - może sos nie wygląda najładniej w czasie gotowania, ale efekt końcowy jest rewelacyjny)



Polecam Wam przepis na pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych... To jest piiiifffffnnnneeee ;)

pomieszałam 2 przepisy - 1 z gazety i 1 z książki "Wielka kuchnia ameryańska" i tak zmodyfikowany gorąco polecam tym bardziej, że może on stanowić bazę kilku dań...

Jeśli ktoś lubi KFC np. twistera - może usmażyć naleśniki, dodać majonez, sałatę lodową, pomidora i ogórka... Jeśli wolisz Zingera - bułkę itd...

A oto jak się robi kurczaczka : porcja na 3-4 osoby
- 3 pojedyncze piersi;

na marynatę: 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki wody, sok z 1/2 cytryny, 1 1/2 łyżeczki Vegety (lub czegoś podobnego), + dowolne przyprawy (np. chilli, grillowa itd);

na ciasto: 2 małe jajka, mąka, sól, pieprz;

panierka: ok. 20 łyżek pokruszonych płatków kukurydzianych(tylko i wyłacznie Nestle Corn Flakes - próbowałam różnych innych, ale panierka wychodzi za twarda);
oprócz tego: olej do smażenia, wykałaczki lub patyczki do szaszłyków.

Wykonanie: Piersi umyć, każdą pokroić na 4-5 kawałków, lekko rozbić je tłuczkiem do mięsa. Wymieszać mleko, wodę, sok z cytryny, Vegetę i ulubione przyprawy. Gotową marynatą zalać mięso i odstawić w chłodne miejsce na ok 30 minut. Następnie zrobić ciasto - wymieszać jajka z maką, posolić, popieprzyć (konsystencja gęstej śmietany). Wyjać mięso z marynaty, osączyć, każdy kawałek za pomocą wykałaczki lub patyczka do szaszłyków (nakłuć na niego) zanurzać w cieście i dokładnie obtoczyć w płatkach kukurydzianych(jeśli będziecie robić to ręką lub widelcem - za dużo płatków przyklei się do łapki i widelca - łatwiej/lepiej wykałaczką lub patyczkiem).
Smażymy w głębokim tłuszczu na ciemno-złoty kolor.

Można podawać tak, jak pisałam wyżej lub np. z frytkami i surówkami



Bardzo smaczne są też piersi w cieście

piersi pokroić na mniejsze kawałki, posypać przyprawą DELIKAT DO MIĘS i odstawić na 30 minut
zrobić gęste ciasto z mąki i jajka, proszku do pieczenia(można dodać jakieś przyprawy)
kawałki piersi(znów za pomocą wykałaczki lub patyczka do szaszłyków) maczamy w cieście i wrzucamy na głęboki olej - smażymy aż będą złote

podajemy z czym chcemy - ryż, ziemniaki, frytki + surówki



jeśli chcecie - piersi możecie zastąpić skrzydełkami lub udkami/pałkami tylko takie kawałki mięsa muszą być najpierw ugotowane - w wodzie z ziarenkami smaku(robiłam też z Vegetą itp. i jest różnica - z ziarenkami są smaczniejsze), zielem angielskim, pieprzem, liskiem laurowym - może też być z włoszczyzną (ze smaku zrobicie zupkę, a mięsko możecie zrobić w płatkach kukurydzianych lub cieście< tak jak napisane wyżej >) - ale żeby się nie rozpadały(nie były za miękkie)




kilka sałatek


Sałatka ziemniaczana (przepis przywieziony z Niemiec przez sąsiadkę)
~ ugotowane ziemniaki
~ świeży ogórek
~ twaróg
~ szczypiorek (może być do tego mała cebula)
~ śmietana, dużo soli i biały pieprz

Ziemniaki kroimy w dość duże i grube plasterki (żeby było widać i czuć zębem co się je). Obranego ogórka kroimy wzdłuż na 2(a jeśli większy to na 4) i w plasterki. Szczypiorek(+ewentualną cebulę) drobno siekamy. Twaróg kruszymy. Wszystki mieszamy, dodajemy śmietanę, dużo soli(ta sałatka musi być lekko przesolona) i pieprz. Mieszamy dokładnie i wstawiamy na jakieś 30 minut do lodówki.
Podajemy schłodzoną.
Ziemniaczana sałatka fantastycznie się sprawdza latem jako obiad lub kolacja...



Sałatka Jasieniowa (wspomnienie wypadów z przyjaciółkami na działkę)
~ puszka kukurydzy
~ czerwona papryka
~ pęczek szczypiorku
~ około 30 dag wędliny (jakiejś mielonki lub mortadeli)
~ majonez, sól, pieprz

Kukurydzę odsączamy. Paprykę kroimy w kostkę. Kiełbaska ładniej wygląda pokrojona w paseczki (mniej więcej 5mm x 20mm). Szczypiorek drobno siekamy. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy majonez, sól i pieprz. Mieszamy.
Sałatka jest bardzo smaczna, łatwa i szybka w robieniu... Do tego bardzo ładnie wygląda - kolorki cieszą oczy



Sałatka z tuńczyka
~ puszka tuńczyka w sosie własnym (ja do każdej sałatki z tuńczykiem daję rozdrobnionego, ale to wg uznania)
~ puszka kukurydzy
~ 2 małe cebule
~ 3 duże lub 5 małych jajek ugotowanych na twardo
~ majonez, sól, pieprz

Cebulę obieramy i drobno siekamy. Do miski wrzucamy cebulę, odsączonego tuńczyka i kukurydzę. Jajka drobno kroimy i dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy majonezem, solą oraz pieprzem i mieszamy.



Sałatka z tuńczyka dla leniwych
~ puszka tuńczyka w sosie własnym
~ 3 jajka ugotowane na twardo
~ puszka "mieszanki meksykańskiej" BONDUELLE
majonez, sól, pieprz

Tuńczyka i mieszankę meksykańską odsączamy. Wsypujemy wszystko do miski, dodajemy pokrojone jajka. Przyprawiamy majonezem, solą i pieprzem.



Sałatka królewska
~ seler konserwowy (przeważnie biorę 2 słoiczki)
~ puszka kukurydzy
~ kilka plastrów ananasa z puszki
~ 3-4 jajka na twardo
~ 25-30 dag szynki/mielonki
~ kawałek pora
~ majonez, sól, pieprz

Odsączamy selera, ananasa i kukurydzę. Ananasa kroimy w kwałki, nitki selera też "ciachamy" w kilku miejscach. wrzucamy do miski. Dodajemy posiekane jajka i pora, wędlinę pokrojoną w paseczki. Doprawiamy majonezem, solą i pieprzem.
Bardzo smaczna sałatka, której podstawą jest seler konserwowy.



Sałatka pieczarkowo-serowa
~ podgotowane w osolonej wodzie pieczarki (minimum 0,5 kg - kurczą się)
~ żółty ser
~ zielona pietruszka
~ 1-2 ząbki czosnku
~ majonez, sól, pieprz

Ostudzone pieczarki kroimy w plasterki. Siekamy natkę pietruszki. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem mieszamy, wciskamy czosnek. Doprawiamy majonezem, solą i pieprzem.



sałatka GYROS
~ 3-4 piersi z kurczaka(większe)
~ 1 duża cebula lub dwie małe
~ 2 większe papryki czerwone
~ puszka kukurydzy
~ 4-5 ogórków kiszonych
~ kapusta pekińska
~ majonez
~ Vegeta ,pieprz
~ przyprawa do gyrosa(to musi byc tylko przyprawa do gyrosa nie ważne z jakiej firmy)
przygotowanie:

piersi z kurczaka pokroić w nieduże kawałki, a cebulke posiekać, wrzucić razem na patelnię, smażyć kilka minut, przyprawić(obficie) przyprawą do gyrosa i Vegetą do smaku :)
przekładamy do salaterki, na to warstwa pokrojonej w kostkę czerwonej papryki-- >na to puszka kukurydzy-- >dalej pokrojone w kostkę ogórki-- > następnie smarujemy warstwą majonezu i na koniec dajemy poszatkowaną kapustę pekińską, lekko ją dociskamy i posypujemy Vegetą - odstawiamy na kilka godzin do lodówki :)

sałatka pyszna :) jeśli ktoś woli - może przemieszać składniki ;) ale slicznie wygląda warstwowa(te kolory)

osobiście wolę ogórki konserwowe ;) i piersi z kurczaka można też zastąpić udkami - tylko trzeba pobawić się w trybowanie :)




kilka surówek (moje ulubione)

1. surówka z marchewki
starta marchewka + starte jabłko, trochę cukru i soku z cytryny (może być też ananas ) i łyżka śmietany < wyczytałam gdzieś, a później słyszałam/widziałam w TV, że surówkę z marchewki trzeba doprawiać śmietaną - inaczej witaminy nie zostaną przyswojone przez organizm... >


2. colesław (znalazłam kiedyś na http://www.gotowanie.wkl.pl/przepisy.php)
- 8 szklanek startej na grubych oczkach białej kapusty
- 1-2 startych na grubych oczkach marchwi
- 2 małe cebule
- 1/3 szklanki cukru pudru (może być nieco mniej)
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 1/2 szkl. majonezu (najlepszy Winiary - lub można wymieszać łyżkę majonezu z łyżką jogurtu bałkańskiego lub śródziemnomorskiego - mój wypróbowany trik )
- 1/4 szkl. mleka (lub trochę mniej jeżeli majonez będzie bardzo gęsty)
- 1 i 1/2 łyżki białego octu winnego
- 2 łyżki soku z cytryny
Posiekaną kapustę i marchewkę wsypać do sporej miski.
Dodać drobniutko posiekaną cebulkę.
Cukier wymieszać z pieprzem, solą, mlekiem, majonezem, octem i sokiem z cytryny do uzyskania jednolitej konsystencji
polać warzywa i wszystko dokładnie wymieszać.
Gotową sałatkę włożyć do lodówki na co najmniej 2-3 godziny.


3. "śmietnik"
potrzebujemy:
~ sałatę (masłową lub lodową / może być kapusta pekińska)
~ puszkę kukurydzy
~ świeże pomidory (czerwone, żółte, pomarańczowe - jakie lubicie, ja mam zawsze wybór - nie ma to jak własne pomidorki )
~ świeży ogórek
~ rzodkiewki
~ szczypiorek, koperek
~ cebulę (białą, czerwoną lub żółtą - wedle gustu)
możemy też dać kolorowe papryki
a moja Mama dodaje jeszcze jabłko

no i najważniejsze - sos sałatkowy Knorra koperkowo-ziołowy(z innym smakiem nie ma już tego efektu) - najczęściej robię z 2 torebek, dodaję 6 łyżek oleju i 4 łyżki wody(a nie 2x3 jak wychodzi z przepisu na opakowaniu) - pomidorki i ogórek puszczą sok, więc sos nie może być za bardzo rozcieńczony wodą, bo nie będzie smaku

można dodać winogrona - ciekawy efekt


4. z kapusty pekińskiej I
- kapusta pekińska
- marchewka
- cebula
- zielona pietruszka
- majonez
- sól + pieprz
Poszatkować liście kapusty, dodać drobno posiekaną cebulką, startą na grubych oczkach(ja dodatkowo siekam-ładniej wygląda) marchewkę i posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy majonezem, solą i pieprzem. Surowka musi odstać przynajmniej 30minut


5. z kapusty pekińskiej II
- kapusta pekińska
- jabłko
- sos Knorra koperkowo-ziołowy(+woda i olej jak w przepisie)
W misce rozrobić sos, zetrzeć(na tarce) do niego jabłko i dodać poszatkowane liście kapusty. Odstawić
(można dodać ananasa albo mandarynki)






a do tego

plindze
ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, w miseczce podzielić te ziemniaki na 4 części i jedną z nich wyjąć i w to miejsce wsypać taką ilość mąki ziemniaczanej, żeby zastąpiła ziemniaki - na równo, doprawić solą i pieprzem, wyrobić, uformować placuszki i usmażyć z obu stron na lekko złotawy kolor - podawać z sosem grzybowym lub mięsnym - pyszne z chińszczyzną ;)



chińszczyzna

Jest niesamowicie aromatyczna - wystarczyło, że w kuchni odkryłam garnek, żeby coś podjeść, a po chwili zapach był w całym mieszkaniu


A na chińszczyznę potrzeba:

0,5 kg lekko zmrożonej wołowiny (będzie się lepiej kroić)
zalewa:
0,5 szklanki białego wytrawnego wina
0,5 szklanki oleju
1/3 - 1/2 szklanki sosu sojowego
2 średnie cebule
2 ząbki czosnku
poza tym:
2 kolorowe papryki
garść oregano
0,5 puszki groszku
marchew
pędy bambusa

Lekko zamrożona wołowinę pokroić w cieniutkie paski.
Przygotować zalewę:
cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć, dodać wino, olej, sos sojowy i oregano. Dokładnie wymieszać, zalać mięso i odstawić do lodówki na 12-24godz.
Po tym czasie wyjąć mięso z zalewy, podsmażyć - bez oleju. Przełożyć do garnka, wlać zalewę, dodać pokrojone w paski papryki, marchew pokrojoną w słupki, groszek i pędy bambusa. Podlać wodą. Dusić na średnim ogdniu aż mięso będzie miękkie

Można zrobić z piersiami z kurczaka - wtedy bierzemy 1 dużą, podwójną pierś, kroimy w 3-4 plastry, a następnie w cienkie skośne paski.
Mięso odstawiamy w zalewie na 12 godzin(do lodówki), później wyjmujemy, podsmażamy, podlewamy zalewą, dodajemy warzywa i dusimy.


Mi osobiście bardziej smakuje wersja z wołowiną, a pędy bambusa można zastąpić selerem pokrojonym w słupki
:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Olivier R - ocena (3 odpowiedzi)

Profesjonalne przygotowanie do egzaminu i każdego jego aspektu, miła atmosfera podczas jazd i...

Rodzic - opinia (5 odpowiedzi)

Nasze dziecko przeniosło się z tej szkoły, bo było źle traktowane przez wychowawcę, nauczycielkę...

Zaniepokojona matka - opinia (6 odpowiedzi)

Szkoła bardzo efektowna, ale mało efektywna. Na plus dwoch może trzech psychologów ze świetnym...

do góry