Widok
Droga aa...zalezy ile Twoje dziecko ma lat i kiedy próbowałaś dostać się do przedszkola?? W chwili obecnej jest ciężko z miejscami. Mamy za sobą miesięczną przygodę z Rosnij radośnie i ja absolutnie nie polecam tego przedszkola. Nie mam naprawdę dużych wymagań, chce aby moje dziecko było bezpieczne. Dziecko moje chodziło także do Białego kotka, ale brud, bałagan i małe sale, a ostatnio jakis gronkowiec sķutwcznie nas odstraszyly. Przedszola w osowej sa niestety przepelnione, zbyt wiele dzieci na wielkosc sal i wie o tym sanepid, ale jakoś nikt z tym nic nie robi.
http://montessori-osowa.com/ - obie moje córki skończyły to przedszkole.
Moja córka w zeszłym roku skończyła przygodę z tym przedszkolem - do zerówki poszła już do szkoły.
Miejsca było sporo bo i kilkoro dzieci się wykruszyło. W klasie O połączyli dwie grupyu bo tak mało ich zostało.
Pierwsze wrażnie jest super, opiekunki P. Mariola, P. Iwona - fantastyczne Panie, lepszych nie można sobie wymarzyć.
Ale reszta to tragedia. Kasa, kasa, kasa... :/
W salach czysto, ale uważam że poranna opieka pozostawia wiele do życzenia.
Miejsca było sporo bo i kilkoro dzieci się wykruszyło. W klasie O połączyli dwie grupyu bo tak mało ich zostało.
Pierwsze wrażnie jest super, opiekunki P. Mariola, P. Iwona - fantastyczne Panie, lepszych nie można sobie wymarzyć.
Ale reszta to tragedia. Kasa, kasa, kasa... :/
W salach czysto, ale uważam że poranna opieka pozostawia wiele do życzenia.
To Pani jest tą mamą, która oddaje dziecko rano a dobiera wieczorem? Pogratulować :)
Nie ma to jak podejście płacę i wymagam obsługi cała dobę...
W przedszkolu nikt nie trzyma na siłę, jak sie Pani nie podoba to trzeba przenieść dziecko gdzie indziej. W tych czasach mamy bardzo duży wybór przedszkoli prywatnych, albo napisać petycję do Prezydenta Miasta żeby przyjął do Państwowego! Tam to dopiero będzie Pani zadowolona....
Nie ma to jak podejście płacę i wymagam obsługi cała dobę...
W przedszkolu nikt nie trzyma na siłę, jak sie Pani nie podoba to trzeba przenieść dziecko gdzie indziej. W tych czasach mamy bardzo duży wybór przedszkoli prywatnych, albo napisać petycję do Prezydenta Miasta żeby przyjął do Państwowego! Tam to dopiero będzie Pani zadowolona....
z placówek prywatnych mam doświadczenie z Happy Kids i nikomu nie polecam. Podejście do rodzica masakra. Do dziecka żadne w sumie. Umowa podpisana kasa leci stan na koncie się zgadza i to najważniejsze. a że dziecko płacze - musi. a potem w nocy krzyczy, że nie chce do przedszkola, cofa się w rozwoju, jąka zamyka w sobie. Dla mnie jeden wielki dramat!
Polecam Krasnoludka. Swietna kadra, ciekawe zajecia na wysokim poziomie, duzo zajec sensorycznych, grupy anglojezyczne prowadzone profesjonalnie. Dziecko tez zadowolone, ladnie sie rozwija. Przedszkole moze nie jest duze, ale atmosfera domowa, a panie usmiechniete. Poza tym placowka zarzadzana wzorowo. W porownaniu z poprzednim naszym przedszkolem (publicznym)... niebo a ziemia ;)
Może zależy to od dziecka. Ja mam dziecko w Happy Kids od 4 lat od przedszkola do szkoły i jestem bardzo zadowolony. Spokój, bezpieczeństwo i bardzo rozsądne podejście do problemów. Moje też płakało na początku ale potem było ok. Wybór w Osowie jest duży ale moim zdaniem nigdzie nie ma basenu dla małych dzieci, angielskiego na wysokim poziomie i prawdziwych zajęć edukacyjnych. Na szczęście każdy może wybrać co mu pasuje......
dwójka moich dzieci chodziła do Happy Kids - poleciałabym każdemu. rewelacyjna kadra, jedzenie, zajęcia w programie i te dodatkowe. nie ma lepszego przedszkola na Osowej :) dzieci po zakonczeniu świetnie sobie radzą w szkole, oboje pływają (w przedszkolu jest basen) i miały świetne podstawy angielskiego, który teraz szlifują prywatnie (codzienne zajęcia z p. Romanem bardzo duzo dały). Ja polecam każdemu.