Widok

przedszkole OSOWA - polećcie!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witam :)
mam prośbę - od września chciałabym oddać dziecko do przedszkola w Osowej. Na samorządowe raczej marne szanse z tego, co słyszę. Czy ktoś może polecić któreś prywatne? (bardziej interesują mnie te blisko ulicy Wodnika -- w stylu Biały Kotek, Kolorowe Gniazdko, Krasnoludek czy Rośnij Radośnie).
Z góry dzięki za wskazówki. Chcę nawet zrobić sobie wycieczkę i zobaczyć, ale wiadomo - najpewniejsze są opinie rodziców a nie to, co będą mi mówić dyrektorzy czy właściciele....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Koleżanka zapisała synka do Rośnij Radośnie i jest bardzo zadowolona;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16
może ktoś jeszcze? na pewno w przyszłym tygodniu zrobię rundkę po tych przedszkolach, ale wolałabym już coś wiedzieć... pomóżcie, doradźcie ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam synka w Kolorowym Gniazdku i bardzo mogę polecić.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
Ja tez chce poslac mlodego od wrzesnia, i tez nie wiem gdzie wlasnie. Oczywiscie bede probowac w panstwowym ale watpie by sie dostal, i do tego to kawal drogi. Chetnie podczytam tez opinie:)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mamy dzieci w happy Kids i też jesteśmy bardzo zadowoleni. Przed Tobą trudny wybór, bo przedszkola w Osowej są bardzo wyrównane i oferują bogatą ofertę zajęć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
A jak wychodzą całościowo opłaty w happykids? Bo na stronie nie ma. I cały czas jest zasada że nie robią przerw na miesiąc wakacji?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tak, przedszkole jest czynne w ferie i wczasie wakacji bez dodatkowych opłat. Ja mam tam dwójkę dzieci, więc mam zniżkę...ale bez zniżki to chyba 730 zł z posiłkami za przedszkole, musisz upewnić się w sekretariacie. Dla nas super jest również to, że świetlica jest czynna np. między świetami i odpada marnowanie urlopu. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Kolorowe Gniazdko tylko nie oddział na Syriusza. Nie ma placu zabaw a spacer po odchodach nie jest chyba Spacerem. Mieszkam koło więc widzę.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kolorowe Gniazdko na Orfeusza - również nie polecam!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja mam syna w kolorowym gniazdku i jest zadowolona jest tam taka pani magda i syn strasznie ja polubial. Wienc polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
mój synek od maja chodzi do Puchatka i jestem bardzo zadowolona, z czystym sumieniem mogę polecić. Co najważniejsze zarówno ja jestem zadowolona jak i mój synek
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
Czy ktos cos moze powiedziec o krasnoludku??
image
image
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
A czemu nie polecacie Kolorowego Gniazdka?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oddział Syriusza, brak placu zabaw przy przedszkolu bo to co jest to nie nazywajmy placem, Panie chodzą z dziećmi na plac przy Bliźniąt-skrótem czyli polem z błotem, siadają na ławeczce a dzieci biegają ojjjj biegają, plecki gołe, spodenki spadają ale ploteczki ważniejsze. Nie polecam wręcz odradzam Słoneczną Krainę-chociaż słyszałam że zmieniła się Pani dyrektor, ale właściciele nie mający pojęcia o edukacji nadal ten sam tylko liczy się kasa, kasa, kasa, kasa ale nie dla przedszkola.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie zgadzam się - często chodzę na spacer obok tego placu zabaw i widzę, że dzieci owszem żywo się bawią - ale to przecież dzieci i muszą się wyszaleć. Co do Pań - nie raz widziałam, iż mimo siedzenia - bardzo dobrze kontrolują zabawę dzieci. Przecież nie o to chodzi by Panie stały dzieciom nad głowami - ale miały je na oku, prawda? Widziałam również wiele razy jak dzieci do tych Pań się przytulały i yły szczęśliwe i wesołe - a to mówi samo za siebie. Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Dla wlascicielki najwazniejsza jest kasa! Grono pedagogiczne-porazka!!!- oprócz trzech pań. NIE POLECAM!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam ! Mój synek 2 lata chodzi do kolorowego gniazdka i nie ma nic do zażucenia (napewno nie wychowawczyniom)
Jedynym minusem jest mały plac zabaw przy placówce ale przecież to nie wszystko . Przez te 2 lata synek kuma angiielski,hiszpański,opowiada długie wiersze,rysuje,liczy i zna literki.
Mają naprawde bogaty program zajęć i potrafią nim zainteresować dziecko.
Naprawde polecam !!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przedszkole Krasnoludek polecam . Moja córka chodzi tam juz 3-ci rok i jestem bardzo zadowolona Panie bardzo otwarte i ciepłe dla dzieci. Moje dziecko niechętnie idzie do domu z przedszkola więc chyba jest to najlepsze potwierdzenie że warto polecić .
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4
no właśnie - ja też myślę o KRASNOLUDKU. Cieszę się, że jest jakaś dobra opinia. Jak ktoś jeszcze ma tam dziecko to z chęcią czekamy na informacje :)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4
Trochę przedszkoli jest: Biały Kotek, Słoneczna Kraina, Kolorowe Gniazdko-2 oddziały, Krasnoludek, Happy Kids, Samorządowe nr 87, klub Przedszkolaka Montessori, Twórcze Przedszkole Rośnij Radośnie, Puchatek- wybór spory, ale wiem z doświadczenia - wybór bardzo trudny
Również polecam Krasnoludka
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ja polecam "Kolorowe gniazdko". Moja córcia będzie tam chodzić drugi rok i jest bardzo zadowolona. Miłe i sympatyczne panie, wiele ciekawych zajęć dodatkowych i nie tylko. Jestem za!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11
Polecam Krasnoludka naprawdę super przedszkole. Szczerze odradzam Rośnij Radośnie - koleżanka miała tam córeczkę i ją zabrała - koszmar!!! Powodzenia w decydowaniu :)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5
W Rośnij Radośnie mam już dwa lata córkę i nic złego na to przedszkole powiedzieć nie mogę. Zostaje też tam w zerówce.
Wszstko zależy od oczekiwań rodzica, a nie wydaje mi się żebym je miała zaniżone.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

CENTRUM- PSYCHOLOGICZNO PEDAGOGICZNE ,,OSOWA"

Oferta dla niemowląt i dzieci w wieku przedszkolnym ocena poziomu funkcjonowania intelektualnego,
ocena gotowości szkolnej 5-6 latków,
diagnoza i terapia Integracji Sensorycznej,
terapia neurorozwojowa NDT Bobath,
Kinesiology tapping,
diagnoza i terapia logopedyczna,
gimnastyka korekcyjna (niezbędne jest zaświadczenie z określeniem rodzaju wady postawy),
zajęcia ogólnorozwojowe dla 5-6 latków,
zajęcia ruchowe,
zajęcia manualne i grafomotoryczne przygotowujące do pisania,
Warsztaty: "Dobry start, czyli jak polubić szkołę".

Centrum Psychologiczo Pedagogiczne "Osowa"
ul. Szalupowa 5B
80-299 Gdańsk-Osowa
Tel: 690-848-800
sekretariat@osowacentrum.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzień dobry! TYLKO KRASNOLUDEK!!!!! Do widzenia!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9
ja również polecam krasnoludka! fantastyczne panie, plac zabaw, mnóstwo zajęć. córcia uwielbia to przedszkole! gdy druga podrośnie to też tam ją puszczę.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
I to samo IP - właścicielko/właścicielu odpuść sobie :). Zainwestuj w reklamę płatną i nei spamuj formum. Życzyliwy!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam

Zapraszam do sprawdzenia punktu przedszkolnego Imagium na Posejdona. Nasza placówka realizuje autorski program Informatyczno (tworzymy własne programy edukacyjne) - Ekologiczny (opieka nad zwierzętami i hodowla motyli)

Pozdrawiam
Marcin Kołacz
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nam udało się w zeszłym roku dostać do samorządowego przedszkola i jest naprawdę rewelacyjne. co do Krasnoludka, to znam tylko opinię koleżanki, której dziecko tam chodzi od tego roku i... nie jest zadowolona. Podobno oszczędzają na wszystkim (jedzeniu, przyborach, papierze toaletowym), panie się zmieniają, sporo rodziców zabiera dzieci w ciągu roku. Koleżanka w przyszłym też się już nie decyduje. Innej znajomej syn jest w Rosnij radośnie i jest zadowolna (tylko droższe niż Krasnoludek)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Moje dziecko chodziło do Krasnoludka przez 2 lata, gdzie miało wspaniałą opiekę. Przedszkole, w którym można poczuć się jak w domu. Kadra profesjonalna, ciekawe zajęcia, domowe i zdrowe posiłki, panie opiekuńcze,serdeczne,cierpliwe i oddane dzieciom. Dzieci dużo przebywają na powietrzu (bardzo ładny plac zabaw).Pani Dyrektor cudowna i oddana dzieciom. Dziękujemy za wszystko :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
A jaka jest cena w Krasnoludku?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
750 zł
750zł- w państwowym opłacone 3 miesiące, no tak ale to za 750 prywatne:))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przedszkole Krasnoludek kosztuje 660, a grupa anglojęzyczna 870, ze wszystkimi zajęciami i posiłkami. Moja dwójka dzieci uczęszcza do Krasnoludka, na drugie dziecko mam zniżkę 300 zł. Co do zmian kadry to chyba jakaś pomyłka bo tam kadra się nie zmienia, jest stała i bardzo miła.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Potwierdzam co pisze mama Basia, synek chodzi od lutego do Krasnoludka, zrobiłam mały rekonesans i moim zdaniem to najlepsze przedszkole w tej części Osowy.
Panie zawsze maja cos do powiedzenia na temat przebytego dnia, domowa, kameralna atmosfera, uśmiech na twarzy synka potwierdza wszystko.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak jak moja poprzedniczka również mam dwoje dzieci w Krasnoludku. Panie bardzo miłe, sporo zajęć i najważniejsze dzieci jeszcze nigdy nie powiedziały ze nie chcą iść do przedszkola.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja niestety nie mogę polecić przedszkola KRASNOLUDEK oprócz niewątpliwych plusów jakimi są :
- ciekawy program i zajęcia dydaktyczne
- plac zabaw

Jest też dużo minusów, które niestety spowodowały że podjęliśmy decyzje o zmianie przedszkola. Głównym problemem jest to, że budynek w którym mieści się przedszkole nie jest w żaden sposób przystosowany do tego typu działalności. W środku jest bardzo ciasno zarówno w salach, jak i na korytarzu - który spełnia też rolę szatni, dodatkowo personel toleruje przyprowadzanie przez rodziców chorych dzieci - razem to powoduje że reszta dzieci bardzo łatwo się zaraża i choruje.

Wiem że sytuacja kiedy dziecko w przedszkolu "łapie" infekcje jest sytuacją normalną, jednak w przypadku KRASNOLUDKA jest to duży problem - z mojej rozmowy z innymi rodzicami wynika, że oni podobnie widzą ten problem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja również polecam Krasnoludka, przeprowadziliśmy się i robiłam spore rozeznanie, w środku przedszkola są bardzo podobne co do ergonomii.
Co do chorób to niestety powszechny problem, akurat moje dziecko nie choruje zbyt często. W poprzednim miejscu zamieszkania chodziliśmy do innego przedszkola i też był bardzo duży problem z chorobami, na który rodzice bardzo mocno utyskiwali.
Jednak my nie chorujemy i jesteśmy bardzo zadowoleni z kadry, zajęć, atmosfery i placu zabaw. Wybór jest spory, więc powodzenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo polecam Kolorowe Gniazdko.Mój synek chodzi już tam 3 rok i jestem bardzo zadowolona!. Teraz w programie jest 6 godzin angielskiego,który prowadzą lektorzy ze szkoły językowej.Bogata oferta zajęć dodatkowych i mnóstwo uśmiechu na twarzach nauczycieli. Ponadto budynek nowoczesny i bardzo zadbany.Polecam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Witam, dziękuje za Pani opinie. Ile wynosi opłata w przedszkolu ? Przy rekrutacji p. dyrektor mówiła, że ok 500zł

Inne tematy z forum Osowa

Oszuści z gdanska Osowa (...) psy Niby z rodowodem (59 odpowiedzi)

GdanskUwaga na mopsy i buldogi francuskie pseudohodowla ... z gdanska Osowa oferują psy niby z...

do góry