Widok
przedszkole niepubliczne leonardo
http://www.familijny.pl/gdansk/oswiata_edukacja_opieka/przedszkola_calodzienne/niepubliczne_przedszkole_leonardo/3317 czy ktoś z was zapisał tam swoje dziecko?
Zapisaliśmy tam naszą pociechę,ale już w dniu uiszczania opłaty wielu ludzi zrezygnowało-powód mała ilość wychowawców w przeliczeniu na dziecko.Efekt był taki,że dzieci zwyczajnie biły się między sobą a brak obiecanych dwóch opiekunów plus niby dochodzący nauczyciel ograniczył się do dwóch opieunów na 12 bijących się między sobą dzieci.Moja rada-zanim podpiszecie umowę upewnijcie się ilu opiekunów tak na prawdę pilnuje i dba o wasze dzieci.Najlepiej niech to będzie zagjwarantowane w umowie.
http://www.leonardo.gda.pl/ ja nie jestem pracownikiem moja córka tam chodzi do przedszkola i obie jesteśmy zadowolone!
Radzę się zainteresować w takim razie ponieważ cytując słowa mojej pociechy : wiele razy widziałam jak chłopcy bili dziedziewczynki a żadna pani nie reagowała aż one bardzo plakaty,koniec cytatu.zwyczajnie za mało osób do opieki. Pozdrawiam niepoprawna optymistów,albo raczej jak mniemam pracownika placówki,sądząc po szybkości odpowiedzi na mój zamieszczony wpis.Zapraszam do obiektywnych wpisów.
Patrząc z perspektywy czasu i rozmów że znajomymi,to trudno się spodziewać standardu minimum.Dziwna sprawa ale spotkałem ostatnio babcię 2 pociech dzieci które tam chodzą i doszła do identycznych wnioskuw co ją i moje szczęście,że z opieką niestety słabo.
Uczulam więc rodziców aby przeczytali umowę przed podpisaniem.Gdzie tam jest napisane ilu wychowawców będzie się opikowalo waszymi dziećmi?
Uczulam więc rodziców aby przeczytali umowę przed podpisaniem.Gdzie tam jest napisane ilu wychowawców będzie się opikowalo waszymi dziećmi?
moje doświadczenie jest inne... córka chodzi tam do zerówki od tego roku i widać wyraźnie postępy.... Pani Sylwia, która prowadzi tą grupę jest kompetentna, otwarta i zaangażowana w pracę z dziećmi. Moja córka jest bardzo zadowolona z tego przedszkola, rozważam dlatego posłać dziecko do tej szkoły... uważam, że warto!
zgadzam się z Panią w 100% moja córka również chodzi do zerówki i wszyscy (włącznie z Misiem z najmłodszej grupy) jesteśmy zachwyceni Panią Sylwią! Córka ma 5 lat i to jej druga zerówkowa grupa więc mamy porównianie - nie można niczego zarzucić! W najmłodszej grupie nasz Maluch też się świetnie odnajduje, z chęcią rano biegnie do swoich Pań (Misiami opiekują się "trzy Panie" w największym natężeniu ruchu ;)). Opieka bez zastrzeżeń! Mają mnóstwo ciekawych zajęć i codziennie chwalą się nowymi doświadczeniami. Od września pierwsza klasa!!! :) Z moich obserwacji i wywiadów na miejscu uważam że nie znajdę lepszej podstawówki. Dużo zajęć dodatkowych, rodzinna atmosfera i duże zaangażowanie kadry robią swoje :)