Widok

przedszkole niepubliczne leonardo

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
http://www.familijny.pl/gdansk/oswiata_edukacja_opieka/przedszkola_calodzienne/niepubliczne_przedszkole_leonardo/3317 czy ktoś z was zapisał tam swoje dziecko?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak, ja zapisałam
Czy ktoś jeszcze zapisał?
i jaa
i ja a w jaki wieku dziecko macie? a podpisaliście już umowy?
hopek
ja mam 4 letnią córkę, jeszcze nie podpisałam umowy a Wy?
my też jeszcze nie
na początku sierpnia zadzwonią
chcieli, żeby poczekać aż skończą budowę.
czekamy....
my mamy podpisać umowę 17 sierpnia
czy ktoś z Was już tam był? Słyszałam, że w ten piątek o 12 jest dzień otwarty i można przyjść z dzieckiem i zobaczyć przedszkole. Podobno mają nowe zabawki, wyremontowane sale i piękny plac zabaw. Czy są jeszcze miejsca w przedszkolu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie wiem jak z miejscami zadzwon ja tam bylam kilka razy wszystko w remoncie placa zabaw w budowie moze juz stoi zobacze w piatek bo sa zajecia adaptacyjne dla dzieci
hop hop czy może jakaś mama napisać coś o tym przedszkolu, jaka atmosfera, ile dzieci chodzi, jakie sa sale i wyposażenie, opieka nad dziećmi, jakie sa ceny?//?? będę wdzięczna :)
Zapisaliśmy tam naszą pociechę,ale już w dniu uiszczania opłaty wielu ludzi zrezygnowało-powód mała ilość wychowawców w przeliczeniu na dziecko.Efekt był taki,że dzieci zwyczajnie biły się między sobą a brak obiecanych dwóch opiekunów plus niby dochodzący nauczyciel ograniczył się do dwóch opieunów na 12 bijących się między sobą dzieci.Moja rada-zanim podpiszecie umowę upewnijcie się ilu opiekunów tak na prawdę pilnuje i dba o wasze dzieci.Najlepiej niech to będzie zagjwarantowane w umowie.
Ja jestem zadowolona zarówno w grupie 3 i 4 nie widziałam dzieci bijących sie miedzy soba to jakas bzdura bywam tam o roznych porach podgladam przez oknienko sa tam na okraglo dwie panie trzy tez widzialam mila atmosfera ja nie narzekam
Pani jak sądzę z pracowników przedszkola.Zachęcamzwykłych rrodziców do zainteresowania się tym jak wygląda opieka nad waszą pociechą zaraz po podpisaniu umowy: gdzie są obiecani3 opiekunowie na 12 dzieci ludzie kochani.
http://www.leonardo.gda.pl/ ja nie jestem pracownikiem moja córka tam chodzi do przedszkola i obie jesteśmy zadowolone!
image
Radzę się zainteresować w takim razie ponieważ cytując słowa mojej pociechy : wiele razy widziałam jak chłopcy bili dziedziewczynki a żadna pani nie reagowała aż one bardzo plakaty,koniec cytatu.zwyczajnie za mało osób do opieki. Pozdrawiam niepoprawna optymistów,albo raczej jak mniemam pracownika placówki,sądząc po szybkości odpowiedzi na mój zamieszczony wpis.Zapraszam do obiektywnych wpisów.
nom nie wiem a twoja pociecha ile lat ma?tam nie ma agresywnych dzieci jakaś bzdura bywam tam o rożnych porach nic takiego nie ma ech szkoda slow
image
a możesz napisać jaki jest całkowity koszt przedszkola ?
250zl oplata stala + wyzywienie 8,5 dziennie
image
Patrząc z perspektywy czasu i rozmów że znajomymi,to trudno się spodziewać standardu minimum.Dziwna sprawa ale spotkałem ostatnio babcię 2 pociech dzieci które tam chodzą i doszła do identycznych wnioskuw co ją i moje szczęście,że z opieką niestety słabo.
Uczulam więc rodziców aby przeczytali umowę przed podpisaniem.Gdzie tam jest napisane ilu wychowawców będzie się opikowalo waszymi dziećmi?
od maja będą trzy grupy wychowawca + pomoc na jedna grupę sanepid był kontrolował uwag nie miał.
image
coś tu pachnie niezdrową konkurencją drogi 'zatroskany rodzicu' :) ja zapisałam tam dwie córy i od stycznia bywam regularnie - zarówno ja jak i dzieci zachwycone! Panie przemiłe i bardzo profesjonalne. Znam rodziców i nikt nigdy nie narzekał na jakiekolwiek braki w opiece!
a moja córeka chodzi do Burszynowego Kompasu tez z Fundacji Familijny Gdańsk i obie jesteśmy zadowolone, zaraz kończy 1sza grupę i od wrzesnia idzie do 2giej!
dokładnie moja córka uwielbia to przedszkole i gdzie znajdziesz przedszkole z taką klasą wszystko przystosowane dla dzieci umywalki na małym poziomie ,malutki kibelki itp polecam
image
Mój syn też chodzi do tego przedszkola i oboje jesteśmy zadowoleni. Cały czas opowiada o p. Krysi mimo że nie jest już w jego grupie i długo jej już nie ma.
pani Krysia to taka babcia wszystkich dzieci teraz jej nie mam ale będzie jak ręka się jej zagoi
image
moje dziecko tam chodzilo przez ponad pół roku i nic sie kokretnego nie nauczył moim zdaniem jest to przechowalnia za takie pieniądze i jeszcze mnie oszukali bo jedni płacili za wyżywienie 8,50aja płaciłam 9.50
moje doświadczenie jest inne... córka chodzi tam do zerówki od tego roku i widać wyraźnie postępy.... Pani Sylwia, która prowadzi tą grupę jest kompetentna, otwarta i zaangażowana w pracę z dziećmi. Moja córka jest bardzo zadowolona z tego przedszkola, rozważam dlatego posłać dziecko do tej szkoły... uważam, że warto!
zgadzam się z Panią w 100% moja córka również chodzi do zerówki i wszyscy (włącznie z Misiem z najmłodszej grupy) jesteśmy zachwyceni Panią Sylwią! Córka ma 5 lat i to jej druga zerówkowa grupa więc mamy porównianie - nie można niczego zarzucić! W najmłodszej grupie nasz Maluch też się świetnie odnajduje, z chęcią rano biegnie do swoich Pań (Misiami opiekują się "trzy Panie" w największym natężeniu ruchu ;)). Opieka bez zastrzeżeń! Mają mnóstwo ciekawych zajęć i codziennie chwalą się nowymi doświadczeniami. Od września pierwsza klasa!!! :) Z moich obserwacji i wywiadów na miejscu uważam że nie znajdę lepszej podstawówki. Dużo zajęć dodatkowych, rodzinna atmosfera i duże zaangażowanie kadry robią swoje :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy przedszkole Leonardo jest czynne od 6.30 czy od 7?
6,30
Czy ktoś coś wie o przedszkolu Krzyś
Krzyś bardzo słaba opieka w grupie pszczółki
A coś więcej wiadomo? Słaba opieka, tzn. ?
Nie tylko w pszczółkach jest słaba opieka
Motylki również pozostawiają wiele do życzenia
Ja jestem zadowolona z opieki w Ważkach. Szkoda tylko, że ten plac zabaw taki ubogi i dzieci się muszą gnieść w piaskownicy a teraz wiosna, lato...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

alergolog swissmed lub luxmed (15 odpowiedzi)

Dziewczyny mozecie polecić lekarza z ww placowek.

do góry