Widok
Ja zanim wybrałam to przejrzałam wszystkie w okolicy no i Ja mam w Słoneczku-tuż obok, Przygoda ma piekny plac zabaw ale panie w sekretariacie nie wywarły na mnie dobrego wrażenia-drogo i trochę jak z czasów PRLu. Ale pamiętaj ile ludzi tyle opinii wiec sama musisz wyczuc co Ci najbardziej odpowiada
Od dwóch lat moje dziecko uczęszcza. Do przygody. I zgadzam sie z powyższą opinia ze przedszkole jest jak za czasów PRL. I trochę zniechęca ale opieka pan jest. Nadzwyczajna moje dziecko i inne z grupy uwielbiają paniie .w przedszkolu bardzo często sa teatrzyki. Kuchnia jest. Na miejscu dzieci sa dopilnowane przy jedzeniu. Na płac zabaw wychodzą bardzo często . Jak dla mnie to placówka godna. polecenia ze względu na profesjonalizm. Pan wychowawczyn
Przygody nie polecam: nauczycielki unikają odpowiedzialnosci gdy coś się stanie; markują działania naprawcze; problemy zamiatają pod dywan; nie zwracają uwagi na pogryzienia i porysowania dzieci, chyba ze rodzic po odebraniu dziecka z zajęć wyraźnie zwróci uwagę spyta co się stało; poza tym jest mala liczba godziny jezykowych; fatalna i niedoświadczona obsługa psychologiczna.
Słoneczne przedszkole w WEJHEROWIE- JEDNA WIELKA TRAGEDIA!!! Chodził do tego przedszkola mój syn i jestem bardzo niezadowolony. Porcje obiadowe są wręcz znikome, a najlepsza jest zupa o nazwie ''NIC" podawana w piątki- prawdopodobnie zlewki z całego tygodnia. W zupie widać śladowe ilości warzył czy makaronu. Moje dziecko zawsze wracało do domu głodne. Dyrektor swoje żałosne, sprośne teksty kieruje do matek i pracowników w obecności innych. Każde zebranie rozpoczyna się jego żenującym żartem, który nie śmieszy nikogo z rodziców. Nie kryje się nawet z zastępczynią dyrektora na oczach dzieci i rodziców. Mój syn nie chciał chodzić do przedszkola na zajęcia muzyczne, ponieważ pani strasznie na niego krzyczała, sam nawet słyszałem czekając na niego na korytarzu.
NAPRAWDĘ NIE POLECAM TEGO PRZEDSZKOLA!!!!
NAPRAWDĘ NIE POLECAM TEGO PRZEDSZKOLA!!!!
Słoneczne Przedszkole w Wejherowie a Przedszkole Niepubliczne "Przygoda" to dwie osobne instytucje. W Przedszkolu przygoda mają własną kuchnie i przygotowują w niej bardzo smaczne posiłki. Najlepiej, przed podjęciem decyzji, jest pojechać i zobaczyć na własne oczy, porozmawiać z właścicielką i samemu wyrobić sobie opinię.
Przedszkole Przygoda oceniam dostatecznie. Atutem jest infrastruktura. Panie starają się robić wszystko aby zadowolić rodziców a nie dzieci. Mało jest ciekawych zajęć. Brak komunikacji z rodzicami ( duży minus) przedszkole mało postępowe moje dziecko nie chce tam chodzić , słabo się w nim rozwija, brak nowoczesnych programów edukacyjnych . Przygoda utkneła w PRL-u gdzie dorosły jest najważniejszy a nie dziecko . Nie zdecyduje się zapisać tam kolejnego dziecka
Ładna strona przedszkola, imponujące wyposażenie placówki oraz plac...
Wszystko pięknie i bardzo och, ach...
Jednak jako rodzic szukam także informacji o kadrze, dyrekcji ,która miałaby się zajmować moimi dziećmi a tego nie mogę się nigdzie doszukać..ważne czy posiadają odpowiednie wykształcenie, doświadczenie w pracy oraz kursy pierwszej pomocy.
Szkoda , że catering...
Wszystko pięknie i bardzo och, ach...
Jednak jako rodzic szukam także informacji o kadrze, dyrekcji ,która miałaby się zajmować moimi dziećmi a tego nie mogę się nigdzie doszukać..ważne czy posiadają odpowiednie wykształcenie, doświadczenie w pracy oraz kursy pierwszej pomocy.
Szkoda , że catering...
Witam. Dokładnie zgadzam się z panią. Nie wystarczy mieć pięknej strony, pięknych nowych zabawek itd. .. Slyszalam juz o takich przedszkolalach niestety niegatywnie. Z tego co wiem to właściciela żadnego wykształcenia pedagogicznego nie maja, wiec skoro nie maja pojęcia to jak ma to funkcjonować ?!?! Wiem ze wczesniej mieli geodezje nie szła im to teraz biorą się za przedszkole..... Zobaczymy za parę lat jak wychowankowie mapeciakow pójdą do szkoły...
Hej, moja pociecha będzie chodziła do najmłodszej grupy 2,5 latków. Chodzi już tam cały sierpień i jest zachwycona - ja zresztą również. :) Z każdym dniem jest coraz fajniej. Widać, że bardzo się starają, bo co chwilę dzieje się coś nowego. A teraz zobaczyłam jeszcze że na otwarcie ma być sam Michalczewski - mąż już się nie może doczekać tego ich festynu. Chyba bardziej pójdziemy na niego ze względu na męża ;)
Po miesiącu mogę jednoznacznie stwierdzić ,że to przedszkole jest bardzo fajne :) i z dużym potencjałem :) I tak jak Pani Dyrektor mówiła na zebraniu widać że przykładają dużą wagę do sportu. Jest tam bardzo duża sala gimnastyczna. Kiedyś takie sale były w państwowych przedszkolach. Ale teraz wszędzie je pozamieniali na sale dla dzieci - wiadomo więcej sal -więcej dzieci - więcej pieniędzy dla dyrekcji. A tu proszę duża ładna sala tylko do zabaw dla dzieci. Z lustrami do baletu. Naprawdę polecam się tam wybrać i obejrzeć to przedszkole. Moi znajomi przenieśli tam swoje dzieci z innego przedszkola i też są bardzo zadowoleni.
Pozdrawiam
Po miesiącu mogę jednoznacznie stwierdzić ,że to przedszkole jest bardzo fajne :) i z dużym potencjałem :) I tak jak Pani Dyrektor mówiła na zebraniu widać że przykładają dużą wagę do sportu. Jest tam bardzo duża sala gimnastyczna. Kiedyś takie sale były w państwowych przedszkolach. Ale teraz wszędzie je pozamieniali na sale dla dzieci - wiadomo więcej sal -więcej dzieci - więcej pieniędzy dla dyrekcji. A tu proszę duża ładna sala tylko do zabaw dla dzieci. Z lustrami do baletu. Naprawdę polecam się tam wybrać i obejrzeć to przedszkole. Moi znajomi przenieśli tam swoje dzieci z innego przedszkola i też są bardzo zadowoleni.
Pozdrawiam
Aha i do "~mama trzeźwo patrzaca na przedszkola" myślę, że pomyliłaś przedszkola, bo dyrektor naszego przedszkola jest nauczycielką ze sporym stażem, więc raczej geodezji nie prowadziła :)
Jeszcze zapomniałam dopisać, że moje starsze dziecko chodziło do Bajki na Kaszubach i tam właśnie kiedyś była sala do rytmiki i zabaw dla dzieci ale teraz Pani dyrektor Bajki zamieniła ją na kolejną salę dla dzieci :( Poza tym nic w tym przedszkolu się nie działo, plac zabaw pamięta czasy komuny, sale tak samo. Panie były ok. A tutaj jak na razie wszystko jest ok. :))) Zresztą wiadomo, że w nowym zawsze się bardziej starają niż w takim które już jest "od zawsze". Zobaczymy za parę lat jak będzie w Mapeciakach. Na razie po miesiącu sierpniu mogę powiedzieć że jest in plus. Nawet bardzo :)
Jeszcze zapomniałam dopisać, że moje starsze dziecko chodziło do Bajki na Kaszubach i tam właśnie kiedyś była sala do rytmiki i zabaw dla dzieci ale teraz Pani dyrektor Bajki zamieniła ją na kolejną salę dla dzieci :( Poza tym nic w tym przedszkolu się nie działo, plac zabaw pamięta czasy komuny, sale tak samo. Panie były ok. A tutaj jak na razie wszystko jest ok. :))) Zresztą wiadomo, że w nowym zawsze się bardziej starają niż w takim które już jest "od zawsze". Zobaczymy za parę lat jak będzie w Mapeciakach. Na razie po miesiącu sierpniu mogę powiedzieć że jest in plus. Nawet bardzo :)
Przedszkole Mapeciaki jest jednym z najlepszych przedszkoli! :)
Piątkowy festyn rodzinny niezwykły! :) Widać, że nauczyciele poświęcają dużo czasu każdemu dziecku.
Pani Patrycja i Pan Mateusz to bardzo miłe osoby, u których zawsze widać uśmiech na twarzy.
Widać już po kadrze jaka jest w przedszkolu, że dyrekcja stawia na domową atmosferę :)
Jak najbardziej polecam przedszkole MAPECIAKI! :)
Piątkowy festyn rodzinny niezwykły! :) Widać, że nauczyciele poświęcają dużo czasu każdemu dziecku.
Pani Patrycja i Pan Mateusz to bardzo miłe osoby, u których zawsze widać uśmiech na twarzy.
Widać już po kadrze jaka jest w przedszkolu, że dyrekcja stawia na domową atmosferę :)
Jak najbardziej polecam przedszkole MAPECIAKI! :)