Widok

przemoc w rodzinie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam i proszę o pomoc i poradę.Jestem "typową" żoną alkoholika,samotną,zastraszoną,znającą tylko swoje cztery ściany i miasto w którym mieszkam.Od 20l znoszę to wszystko,teraz jestem tak wypalona,że brakuje mi wiary w to,że mogę wszystko zmienić.Nigdy wcześniej nie mówiłam nikomu co tak naprawdę się dzieje,teraz przeczytałam kilka wątków i zdecydowałam się napisać,chociaż to dla mnie trudne....proszę.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
cześć Lena37!
Uważam, że powinnaś w pierwszej kolejności zgłosić się do Centrum Interwencji Kryzysowej (http://www.cik.sos.pl/) i tam poprosić o pierwszą pomoc. Na stronie CIK przeczytasz "wstępniaka" - pomoże Ci to w podjęciu następnych kroków. Dodatkowo możesz poprosić o pomoc Stowarzyszenie Na Rzecz Poszanowania Prawa Dzieci i Rodziny Ojcowie z Trójmiasta z siedzibą w Gdyni - to organizacja ojców, którzy są bardzo skuteczni w pomocy rodzinom w kryzysie - bardzo porządni faceci i potrafiący zrozumieć Twój dramat. Szczegóły znajdziesz na ich stronie http://www.ojcowie.pl Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania, to pisz na PW.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuje za informacje,jeszcze dzisiaj skorzystam.Trudno samemu walczyć o lepsze jutro,a jeszcze trudniej przyznać się to tego.
Najważniejsze, to zrobić pierwszy krok i NIE BAĆ SIĘ!!! Nie jesteś sama na tym świecie:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiem,że są kobiety w takich sytuacjach,nie jestem jedyna.....A mogę zapytać co to jest PW?
Prywatna Wiadomosc

Halewicz jestem pod wrażeniem, myślałam że Ty się tylko czepiać potrafisz, a tu chociaż raz coś mądrego napisałeś.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Lena, mogę Ci tylko powiedzieć ,że dasz rade. I wiem to z własnego doświadczenia.
Ale na pewno musisz iść na terapie dla rodzin alkoholików, oczywiście tak jak Halewicz pisze,skontaktuj sie z CIK.

Myślę też ,że powinnaś udać się po poradę prawną , nie wiem jaka jest Twoja sytuacja materialna czy mieszkaniowa, i być może taka porada będzie Ci potrzebna.
Jak najszybciej wnieś pozew do sądu o rozwód z orzeczeniem o winie męża.

Ogólnie rzecz biorąc musisz działać. Nie czekać już ani jednego dnia dłużej.

Powiem Ci tylko ,że ja odeszłam z moją 6 letnią wówczas córka ,a nie miałam w zasadzie nic, spakowałam nasze rzeczy i troche naczyn i wyniosłam się,udało mi się wynająć taniutko małe mieszkanie, a pensje miałam uwierz mi bardzo małą....

Nie było łatwo , bo mieszkałam w innej dzielnicy niż miałam prace a w jeszcze innej córka chodziła do przedszkola a potem do szkoły...finansowo tez nie było kolorowo....ale jak się chce to się da... :)

No i myślę ,że warto , jeśli masz rodzinę powiedzieć im o tym co się u Ciebie dzieje a nawet poprosic o pomoc i wsparcie...wstyd w takich sytuacjach należy schować w kieszeń...

Powodzenia
Dziękuje Aga,zazdroszczę Ci,że potrafiłaś,zostałam odseparowana od rodziny,nie mam z nikim kontaktu,a moja mama potrafi tylko jeszcze dolać oliwy do ognia,rzadko ją widuje,a jak przyjdzie to jeszcze dobije...
Jestem SAMA.
Nie jesteś sama. Teraz tak Ci się wydaje. Mi też się wydawało, że jestem sama, też ukrywałam swoje dramaty w czterech ścianach, chociaż z czasem musiałam znaleźć w kimś oparcie, żeby nie zwariować.
A potem okazało się, że nie jestem sama, bo wspiera mnie rodzina, przyjaciele, których musiałam odtrącić.

Moim dorobkiem było 2 cudownych dzieci, dla których warto się starać, warto walczyć o lepsze jutro.
Na początku jest bardzo ciężko, tym bardziej, jeśli mąż jest w jakimkolwiek nałogu (alkohol, hazard etc) ale jeśli zgłosisz się do CIK na pewno fachowo Ci pomogą. Jest tam zespół psychologów, grupy wsparcia i darmowe porady prawne.

Życzę Ci dużo siły i odwagi, bo to teraz bardzo Ci się przyda.
Nie mam nawet koleżanki,jestem po raz pierwszy na takim portalu i aż mi się płakać chce,że ktoś czyta i pisze.Dziękuje wszystkim.
Nie taki Halewicz straszny, jak go malują;P
image image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie pomogę, bo nie wiem co i jak, ale napiszę tyle

Dasz radę, jeżeli wiesz, że chcesz, ze szukasz pomocy, to wierzę, że będziesz na tyle silna, żeby podołać

Halewicz, szacunek :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Dobra dobra, bo jeszcze się wzruszę o_O
I ja pod wrażeniem, brawo!
Lena, podaj proszę maila do siebie ..
aniamal@wp.pl jestem Ci wdzięczna.
napisałam maila :)
Przepraszam,żle podałam ....aniamal3791@wp.pl...przepraszam..czekam
Proszę absolutnie się nie poddawać i nie ulegać szantażom męża.
Również jestem ofiarą przemocy. Poniżaną ,lekceważoną ,bitą wielokrotnie.Także w ciązy.W czwartym i ósmym miesiącu.
Może Hall powie że zasłużyłam, ale co to zmieni.
Nic ale to nic nie usprawiedliwia że człowiek podniesie rękę na drugiego człowieka.
Acha ,może zasłużyłam,bo po prostu go kochałam.
Może faktycznie głupia byłam.
Halewicz ,moja opinia o Tobie nie dotyczy tego tematu.
Wiesz o czym mówię.
Hallewicz :O..... To na serio Ty? Nie wierzę...
musisz codziennie jeść pączki, bo wyraźnie Ci służą :)
Nie zjadłem ani jednego^^
@ja - nie mam kompletnie pojęcia o czym piszesz. Rozwiń myśl proszę.
Polecam to forum, tutaj ci pomogą, się wygadasz na początek:

http://www.forum.niebieskalinia.pl/

Rozumiem cię, przeprowadziłem niejedną sprawę z art. 207 kodeksu karnego (znęcanie się nad osobą najbliższą)...

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Dziękuje "Ponury",dzięki wrażliwości innych mam wrażenie,że zaczyna świecić słońce,wiem,że jeszcze dużo pracy i upokorzeń.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (36 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

do góry