Widok

przestawienie pionów rur centralnego ogrzewania

Witam wszystkich serdecznie,

Mieszkam na Przymorzu przy ul. Kołobrzeskiej. Zaplanowałem zrobić remont mieszkania i wpadłem na pomysł zrobienia aneksu kuchennego z dzisiejszej łazienki. Niestety mam spory problem, ponieważ na środku ściany łazienkowej, która ma być docelowo wyburzona biegną pionowe rury centralnego ogrzewania. Mam pytanie czy ktoś z Was próbował z powodzeniem przestawić rury tak aby biegły przy ścianie, a nie na środku planowanego aneksu? Jak mam się do tego zabrać, czy muszę poinformować spółdzielnię mieszkaniową?( w tym przypadku SM nr. 4 ). Będę bardzo wdzięczny za każdą podpowiedź.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Weź znajdź prywatnie hydraulika, zapłać w administracji za spuszczenie wody a sama akcja nie jest trudna i spokojnie wykonalna.
Ne muszę zgłaszać w administracji? Nie zaburzy to obiegu instalacji? Dodam, że mieszkanie znajduje się na pierwszym pietrze, boję się, że np. sąsiad na czwartym piętrze będzie miał słabsze ogrzewanie i wtedy mogą się do mnie przypierdzielić. Rury muszę przestawić około 85 cm. Nie mam pojęcia jaka jest praktyka i w razie czego jakie poniosę konsekwencje. Jeżeli ktoś z Was przestawiał piony to napiszcie proszę jak to załatwiliście.
Nie obawiaj się, wielokrotnie przesuwałem piony c.o. wiele osób to robi i instalacja funkcjonuje prawidłowo. Administracja z wygody i asekuranctwa powie ci, że nie można przesuwać pionów.

Inne tematy z forum Przymorze Małe

gdzie chodzicie do stomatologa? (12 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

Słupska 63 (7 odpowiedzi)

Apartamenty powstają na Przymorzu, przy mało ruchliwej uliczce, z której korzystają głównie...

do góry