Widok

przesunięcie miesiączki

Wesele Temat dostępny też na forum:
Czy są dostępne jakieś tabletki na jednorazowe przesunięcie miesiączki?
Przyspieszenie lub opóźnienie?

22 sierpnia wyjezdzamy w podróż poślubną a 23 mam dostać @ :(
Nie biorę tabletek antykoncepcyjnych.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tu jest sporo ciekawych informacji jak opóxnić okres. https://www.euroclinix.net/pl/jak-opoznic-okres. Ja się natomiast zatanawiam czy da się go przyspieszyć bez tabletek antykoncepcyjnych? ktoś coś wie?
ja biorę Luteinę od lutego ( 5 m-cy) i jeszcze się nie zdarzyło, żebym nie miała miesiączki...a biorę do momentu kiedy takowa wystąpi....

wylicz sobie kiedy masz okres,po owulce bierz ja nie 10 dni jak kaza tylko dluzej

------------------------------------------------------------------------------------
sprzedam po 10 maja Mariees de Paris Dolores rozmiar 38 ecrue

- tam bywam :)
witam,
ja bralam anty, ale nie zeby przesunac okres i w podrozy poslubnej mialam okres.
da sie to wytrzymac, ja przezylam 36 godzinna podroz, gdzie 24 godziny spedzilam w samolocie. a krwawienie dostalam, jakbym byla w domu w europie, wiec w sumie 12 godzin pozniej na tamtejszy czas. ja juz nie chcialam ryzykowac z przesunieciem.
odnośnie luteiny-ja ją brałam w ciąży na podtrzymanie ...

nie chodzi nawet o białą suknię
ale noc poslubna !!!!!

ja też bym nie chiała mieć w dniu ślubu nie wyobrażam tego sobie mieć okres i białą suknie ogólnie masakra.

Ja bym wolała podczas ślubu, aniżeli podróży poślubnej :)
Eh ta natura :)

natchniona twoim wątkiem zaczęłam liczyc

bede miała miesiączke podczas ślubu :)

Dzięki dziewczyny za odp.
Do ginekologa się wybieram.
Wiem, że jest wiele przeciwskazań do przesunięcia @, regulacji cyklu, ale nie wyobrażam sobie podróży z miesiaczką.
Dziękuję jeszcze raz za wszystkie wypowiedzi.
Jesteście nieocenione :):)

zalezy ile bedziesz ja brala to znaczy jak dlugo

------------------------------------------------------------------------------------

renee napisał(a):

> mozesz isc do gina po luteine
>
>
a czy przed chwilą właśnie ja i lilu77-77 nie napisałyśmy, że LUTEINA nie przesunie miesiączki tylko ją wywoła?

...

mozesz isc do gina po luteine

na wziecie tabl anty to chyba juz za pozno. A w podroz jedziecie za granice?Czasem sa takie syt wlasnie przy zagr syt, ze dostaniesz okres przed podroza, a po np tyg kolejny ze wzg na zmiane klimatu, albo tez i odwortnie (spozni sie).

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym nie ryzykowała jakimis babcinymi metodami, poszlam do lekarza i przepisala mi 2 opakowania tabletek, nie wpłynie destrukcyjnie na twoje zdrowie, a napewno nie będzie niespodzianki.

luteina wpływa na wyregulowanie miesiączki- także gdy ja wexmiesz na pewno dostaniesz...tablettki anty--- lub (aż się sama dziwię że proponuję) poszukaj sportowca- dziewczyny biorą jakiś magiczny hormon przed zawodami...
hah aa kto ksiedzu mowi o takich rzeczach no prosze cie

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak, luteina jest na wywołanie miesiączki - wiem, bo sama ją biorę (bez niej albo tabl anty nic nie mam). A na przesunięcie chyba tylko tabletki anty... albo idź do lekarza i sie po prostu spytaj.

asia ce - a co Ci ksiadz o nich powiedzial? :) sama jestem ciekawa:)

Tylko, jak bierzesz środki antykoncepcyjne, to ksiądz się przychrzani na spowiedzi ;)

A co do cerutinu, to może coś w tym jest.. Jak byłam mala, to często miałam krwotoki z nosa i lekarze kazali brać rutinoscorbin. Ponoć to wpływa na krzepliwość i inne takie.

do góry