Widok

przetarg na pszok na Chełmie

Miasto ogłosiło przetarg: http://www.drmg.gdansk.pl/images/zamowienia-PU/2019/2019_168_PSZOK-Sikorskiego_PM/Zaproszenie-do-zlozenia-oferty.pdf
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Popieramy działania księdza
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Apeluję do Ks. Kaliny aby ogłosił w ogłoszeniach parafialnych, że zbierane są podpisy aby ludzie wiedzieli i się zaangażowali. Ludzie bo nasza dzielnica Chełm będzie zakorkowana ciężarówki, hałas, wycinka posadzonych drzew i oszpecenie naszej dzielnicy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wbiłem w kalendarzu także będę, w księdzu nadzieja !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tego co słyszałem ksiądz będzie zbierał podpisy w najbliższą niedzielę - 04.08. Jak parę tysięcy osób (albo najlepiej jeszcze więcej :) da znać co o tym myśli i ... że może zmienić preferencje wyborcze w kolejnych wyborach, to być może to coś da. Parę osób samodzielnie nic nie zdziała, ale parę tysięcy już może.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moim zdaniem Nowa Bulońska powoduje że tereny niezabudowana miasta zyskują na wartości a gdyby powstał tam PSZOK straciły by na niej

W wielkim skrócie napisała list - informację do mieszkańców Chełmu jakie to wielkie szczęście nas spotkało, że ta inwestycja będzie właśnie w centrum naszej dzielnicy, będzie można w skarpetkach wywalić np. lodówkę i nie trzeba będzie jeździć na drugi koniec miasta. Ponadto oberwało się księdzu, że informował mieszkańców że będzie składowisko odpadów u nas.

Czy ktoś był na spotkaniu z Dulkiewicz w zeszłym tygodniu na Chełmie i poruszył temat pszoka? Jeśli tak, jak się do tego odniosła?
Też głosowałem i niestety taka postawa coraz bardziej mnie zniechęca wręcz pokazuje gdzie tak naprawdę nas mają.
Niezależnie co powie p. Dulkiewicz o tej inwestycji to jest to przecież składowisko odpadów, które zostanie wybudowane w centrum naszej dzielnicy i mamy się z tego cieszyć. Inne lokalizacje dla pszoków nie są tak blisko zlokalizowane w pobliżu budynków mieszkalnych.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
A Ci z rady dzielnicy też się nadają, do tarcia chrzanu ! Oni jakby byli z innej dzielnicy, jakby ten PSZOK i pasował. Urzędasy by powiedzieli że będzie np. spalarnia to oni też by to poparli. Na pewno następna kandencja nie będzie już dla nich.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pani prezydent jest strasznie konfliktowa, bardzo nieładnie zachowała się do księdza, po pierwsze skąd wie co było mówione? Bo ludzie jej tak powiedzieli?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witajcie, jestem w szoku w jaki sposób władze miasta nas traktują. Chyba jednak źle wybraliśmy prezydenta, poprzedni nigdy by tak mieszkańców nie potraktował. Czas na zmianę na jesieni.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do Pani Dulkiewicz, nie chciała Pani aby obecna władza zabrała Westerplatte nawet poskarżyła się Pani, Panu Dudzie. My mieszkańcy nie chcemy pszoka więc chyba wie Pani jak my się czujemy i jak nam zależy na tych terenach a nie na większym natężeniu ruchu ciężarówek i innych..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poczekajmy na koncepcję, spotkania z urzędnikami odpowiedzialnymi za plany - ciężko nam cokolwiek powiedzieć. Miasto postawiło nas w mało komfortowej sytuacji, nic nie wiemy. :)
Pani Agnieszko mi w urzędzie powiedzieli że w pierwszej kolejności powstanie pszok park ewentualnie później
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Popieram nie chcemy pszoka w centrum dzielnicy. Pszok i punkty usługowe zabetonują nam wszystko zostawcie te tereny takimi jakie są czy człowiek musi wszystko zniszczyć mamy tereny zielone jar wilanowski szkoda tylko że urzędnicy nie pomyśleli o dogodnym dojściu dla mieszkańców Chełmu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak Pani Agnieszko potrzebny ale nie w centrum dzielnicy tylko gdzieś na obrzeżach miasta. Na Chełmie mało mamy już korków ? A budowa takiego PSZOKa zwiększy natężenie ruchu i ciężarówek. Niech mi Pani powie który mieszkaniec jest zwolennikiem ? Na pewno nie ten co mieszka na Cieszyńskiego, Cienistej, Witosa, Suchanka, Ptasiej. Także liczymy na Pani zaangażowanie i pomoc.
Przetarg dotyczy opracowania koncepcji :-) nie jest to przetarg na budowę PSZOK tylko na plan (który musi przejść swoją drogę, m.in.zostac uchwalony przez Radę Miasta).

Rada Dzielnicy będzie organizowała spotkania urzędników z mieszkańcami. Wiemy, że PSZOK ma być otoczony terenami zielonymi, z lokalami usługowym i dla społeczności (Nie taki jak na Szadólkach). Miasto musi umieścić 6 takich punktów w całym mieście, bo tak nakazuje ustawa. Wielu mieszkańców zgłasza się z nadzieją, że PSZOK u nas powstanie, wielu jest przeciwnych. Chcemy decyzję poprzedzi rzetelną kampanią informacyjną, a nie tylko plotkami. Zapraszam do śledzenia www, fb Rady Dzielnicy, a także tablic informacyjnych ba terenie dzielnicy.
Dziękuję za upublicznienie mojego maila :-) jak najbardziej, będziemy się spotykać z mieszkańcami w sprawie pszok. przetarg dotyczy nie Pszoku, a koncepcji zmiany zagospodarowania terenu. :-)