Widok

Przeziębienie/grypa w III trymestrze

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
mój mąż od wczoraj chory..ból głowy, gardło, temperatura..ja dzisiaj wstaję i dziwny zrywajacy kaszel..obawiam się, że załapałam już cos od niego..co mogę wziać w tej sytuacji? Piję wode z cytryna i miodem oraz kanapkę z masłem i czosnkiem.. Czy są jakieś bezpieczne leki w ciąży? I czy np Berodual mogę wziać do inhalacji?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Paracetamol,wit.c spokojnie możesz .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co do berodualu to lepiej zapytać lekarza ale moja mała miała inhalacje z berodualu ,pulmicortu,atroventu i do tego antybiotyk w wieku niespełna 1,5 mc więc jakiaś krótktrwała inhalacja nie powinna zaszkodzić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A nie przyszło Ci do głowy aby zapytać lekarza ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też jestem w III trymestrze i dopadł mnie okropny kaszel i katar. Internista kazał brać Prenalen, wit. C i syrop z cebuli. Męczyłam się strasznie. Mój ginekolog przepisał mi antybiotyk, a pediatra mojej córki potwierdziła, że to była bardzo dobra decyzja. Także może udaj się po prostu do swojego lekarza i on wybierze odpowiednie leczenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Berodul możesz Mam astmę i musiałam przyjmować większą dawkę w ciąży wszystkich wziewów dawki obniżone były w 9 miesiącu.
Zgadza się , zakażenie bakeryjne jeżeli do niego doszło może przejść na małe i po urodzeniu ono będzie musiało brać antybiotyk,oczywiście antybiotyk tylko wtedy gdy istnieje taka konieczność.
Możesz robić inhalacje z soli fizjologicznej, z tego co wiem Berodual można brać, ale pod kontrolą lekarza, woda hipertoniczna do nosa + prenalen katar + prenalen syrop + syrop islandzki na złagodzenie kaszlu lub tabletki isla do ssania (też z porostem islandzkim), jeśli to zatoki można płukać je sinus rinse lub irgasinem, a oprócz tego: miód, cytryna, czosnek, herbata malinowa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rozumiem że udzielające tu porad , mają wykształcenie medyczne i badały pacjentkę .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Podpisuje sie pod Kowalska, oprocz Berodualu- z pewnościa bez zlecenia bym tego nie stosowala- a i widze ze pediaatra juz od tego odchodzi... bardziej sol fizjologiczna, hipertoniczna, morska.
Robie inhalacje tez z nebu-dose, wyzsze stezenie soli.
syrop islandzki zamiennie z isla, nie laczyc dawek raczej.
Ja mialam zalecenie rozniez Engystol - homeopatyczne pod jezyk i tylko takimi zestawami sie ratowalam w ciazy i pomagalo, polecam
tantum verde, drosetux, prenalen- syrop i tabletki a na zatoki sinupret
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
potwierdzam, sinupret w tabletkach można, krople nie, bo zawieraja alkohol. Co do tego czy badałysmy pacjentke? Kazdy jest dorosły i potrafi sam ocenic, czy chce sprobowac lekow bez recepty, czy pojdzie od razu do lekarza, co do lekow ktore wymienila, ze mozna to jestem pewna ze w ciazy mozna je brac, czesc z nich jest nawet w specjalnych seriach dla ciezarnych, tak jak prenalen.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (70 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

do góry