Widok
Przeziębienie/grypa w III trymestrze
mój mąż od wczoraj chory..ból głowy, gardło, temperatura..ja dzisiaj wstaję i dziwny zrywajacy kaszel..obawiam się, że załapałam już cos od niego..co mogę wziać w tej sytuacji? Piję wode z cytryna i miodem oraz kanapkę z masłem i czosnkiem.. Czy są jakieś bezpieczne leki w ciąży? I czy np Berodual mogę wziać do inhalacji?
Ja też jestem w III trymestrze i dopadł mnie okropny kaszel i katar. Internista kazał brać Prenalen, wit. C i syrop z cebuli. Męczyłam się strasznie. Mój ginekolog przepisał mi antybiotyk, a pediatra mojej córki potwierdziła, że to była bardzo dobra decyzja. Także może udaj się po prostu do swojego lekarza i on wybierze odpowiednie leczenie.
Możesz robić inhalacje z soli fizjologicznej, z tego co wiem Berodual można brać, ale pod kontrolą lekarza, woda hipertoniczna do nosa + prenalen katar + prenalen syrop + syrop islandzki na złagodzenie kaszlu lub tabletki isla do ssania (też z porostem islandzkim), jeśli to zatoki można płukać je sinus rinse lub irgasinem, a oprócz tego: miód, cytryna, czosnek, herbata malinowa.
Podpisuje sie pod Kowalska, oprocz Berodualu- z pewnościa bez zlecenia bym tego nie stosowala- a i widze ze pediaatra juz od tego odchodzi... bardziej sol fizjologiczna, hipertoniczna, morska.
Robie inhalacje tez z nebu-dose, wyzsze stezenie soli.
syrop islandzki zamiennie z isla, nie laczyc dawek raczej.
Ja mialam zalecenie rozniez Engystol - homeopatyczne pod jezyk i tylko takimi zestawami sie ratowalam w ciazy i pomagalo, polecam
Robie inhalacje tez z nebu-dose, wyzsze stezenie soli.
syrop islandzki zamiennie z isla, nie laczyc dawek raczej.
Ja mialam zalecenie rozniez Engystol - homeopatyczne pod jezyk i tylko takimi zestawami sie ratowalam w ciazy i pomagalo, polecam
tantum verde, drosetux, prenalen- syrop i tabletki a na zatoki sinupret
potwierdzam, sinupret w tabletkach można, krople nie, bo zawieraja alkohol. Co do tego czy badałysmy pacjentke? Kazdy jest dorosły i potrafi sam ocenic, czy chce sprobowac lekow bez recepty, czy pojdzie od razu do lekarza, co do lekow ktore wymienila, ze mozna to jestem pewna ze w ciazy mozna je brac, czesc z nich jest nawet w specjalnych seriach dla ciezarnych, tak jak prenalen.