Widok

pulmicort

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy któreś z waszych dzieci były leczone tym lekarstwem, jeśli tak to w jaki sposób?jak długo trwała kuracja?
flora
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój syn ma podawany w inhalacjach, w atakach kaszlu na tle alergicznym, pomaga mu niemal natychmiast.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja miała inchalacje z pulnicortu jak miała oskrzela lub płuca inhalacje jakos tydzien lub dwa zalezy jak mocno zawalone płuca lub oskrzela!! przeważnie pulmicort i berodual miała!!!
moja jak ma kaszel suchy, ostry to ma inhalacje z pulmicortu, atrowentu - pomaga. Teraz moja Ania ma gigantyczny kaszel mokry i ma inhalacje tylko z soli fizjologicznej
image
image
przy mokrym można inhalacje z mucosolvanu robic, moim pomaga
synowi doraźnie podaję w inhalacjach-przy suchym "szczekającym" kaszlu
image

moja młodsza też często pulmicortem jest leczona, zazwyczaj sie go miesza z berodualem lub atroventem, nam również pomaga, ale staram sie go stosować tylko w konieczności, ponieważ jest to steryd, no i trzeba pamiętać aby po nim dokładnie umyć dziecku buzie wewnątrz, ponieważ może wywołać grzybice.
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no właśnie mój may też miał włączony na 5 dni, po odstawieniu dostała takiego kaszlu że myslalam ze płuca wypluje, sama włączyłam mu go ponownie i od razu przeszło ide jutro do lekarza zeby zapytać czy mam go odstawic i co mam zrobić jak mały znowu zacznie sie dusic od kaszlu z mojego wywiadu przeprowadzonego wsród kolerzanek, które tez podawaly dzieciakom pulmicort, kuracja przewaznie trwala ok m-ca, a lek był odstawiany stopniowo, poprzez zmniejszanie dawki, a nie z dnia na dzień jak w naszym przypadku, mój mały mial niedawno zapalenie krtani, które nawróciło sie po tygodniu, byłam z nim juz u trzech lekarzy i kazdy mowi co innego, w rezultacie mały dostaje fure kropli i syropów.
flora
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no lekarz po osłuchaniu dziecka powinien ustalić jak długo i ile powinien miec inhalacje!!! ale zawsze potrzebna jest kontrola po kuracji
minimum 10 dni powinna trwac kuracja z pulmicortu moje dziecko od malego dostaje z przerwami oczywiscie - starszy od 2 lat tak samo -

tez balam sie podawac czesto bo to steryd ale lekarz mi wytlumaczyl ze on zatrzymuje sie w oskrzelach i w leku ym jest mala dawka sterdu a niektorze sa na tym leku cale zycie i nic im przez ten steryd nie jest - a dziecko meczy sie mniej niz przy ciaglym kaszlu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się z Agą. Mój starszak też na pulmicorcie jedzie od 2 lat. Ja całe życie stosuję pulmicort turbuhaler i nic mi nie jest od tego sterydu, ba! nawet mogę swobodnie oddychać:)))
podbijam mam do "oddania" całe nowe opakowanie. Termin waż do sierpnia tego roku. Mój syn nie będzie używać już a szkoda mi to wyrzucić jak skończy się termin.
proszę podać email albo napisać do mnie gdzie odbiór m.zielonka@poczta.onet.pl
rybalon napisałam meila
Chętnie przygarnę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

do góry