Widok

pulmicort

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy któreś z waszych dzieci były leczone tym lekarstwem, jeśli tak to w jaki sposób?jak długo trwała kuracja?
flora
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój syn ma podawany w inhalacjach, w atakach kaszlu na tle alergicznym, pomaga mu niemal natychmiast.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja miała inchalacje z pulnicortu jak miała oskrzela lub płuca inhalacje jakos tydzien lub dwa zalezy jak mocno zawalone płuca lub oskrzela!! przeważnie pulmicort i berodual miała!!!
moja jak ma kaszel suchy, ostry to ma inhalacje z pulmicortu, atrowentu - pomaga. Teraz moja Ania ma gigantyczny kaszel mokry i ma inhalacje tylko z soli fizjologicznej
image
image
przy mokrym można inhalacje z mucosolvanu robic, moim pomaga
synowi doraźnie podaję w inhalacjach-przy suchym "szczekającym" kaszlu
image

moja młodsza też często pulmicortem jest leczona, zazwyczaj sie go miesza z berodualem lub atroventem, nam również pomaga, ale staram sie go stosować tylko w konieczności, ponieważ jest to steryd, no i trzeba pamiętać aby po nim dokładnie umyć dziecku buzie wewnątrz, ponieważ może wywołać grzybice.
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no właśnie mój may też miał włączony na 5 dni, po odstawieniu dostała takiego kaszlu że myslalam ze płuca wypluje, sama włączyłam mu go ponownie i od razu przeszło ide jutro do lekarza zeby zapytać czy mam go odstawic i co mam zrobić jak mały znowu zacznie sie dusic od kaszlu z mojego wywiadu przeprowadzonego wsród kolerzanek, które tez podawaly dzieciakom pulmicort, kuracja przewaznie trwala ok m-ca, a lek był odstawiany stopniowo, poprzez zmniejszanie dawki, a nie z dnia na dzień jak w naszym przypadku, mój mały mial niedawno zapalenie krtani, które nawróciło sie po tygodniu, byłam z nim juz u trzech lekarzy i kazdy mowi co innego, w rezultacie mały dostaje fure kropli i syropów.
flora
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no lekarz po osłuchaniu dziecka powinien ustalić jak długo i ile powinien miec inhalacje!!! ale zawsze potrzebna jest kontrola po kuracji
minimum 10 dni powinna trwac kuracja z pulmicortu moje dziecko od malego dostaje z przerwami oczywiscie - starszy od 2 lat tak samo -

tez balam sie podawac czesto bo to steryd ale lekarz mi wytlumaczyl ze on zatrzymuje sie w oskrzelach i w leku ym jest mala dawka sterdu a niektorze sa na tym leku cale zycie i nic im przez ten steryd nie jest - a dziecko meczy sie mniej niz przy ciaglym kaszlu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się z Agą. Mój starszak też na pulmicorcie jedzie od 2 lat. Ja całe życie stosuję pulmicort turbuhaler i nic mi nie jest od tego sterydu, ba! nawet mogę swobodnie oddychać:)))
podbijam mam do "oddania" całe nowe opakowanie. Termin waż do sierpnia tego roku. Mój syn nie będzie używać już a szkoda mi to wyrzucić jak skończy się termin.
proszę podać email albo napisać do mnie gdzie odbiór m.zielonka@poczta.onet.pl
rybalon napisałam meila
Chętnie przygarnę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

do góry