Widok
pytanie odnośnie godzin pobytu w przedszkolu
j.w jezeli podczas rekrutacji elektronicznej wypisalam godziny pobytu od 8-15 to jest to juz nieodwolalne? czy podczas podpisania umowy mozna to zmienic? bylam dzisiaj w przedszkolu i wyczytalam ze jesli dziecko zostaje dluzej w przedszkolu niz zadeklarowano to placi sie za rozpoczeta kazda godzine 10zl, prosze jesli ktoras z Was sie orientuje napisac jak to wyglada w rzeczywistosci, dziekuje
Rozmawialam bezposrednio z babka z urzedu, ktora bezposrednio zajmuje sie ‘Karta Zgloszenia’ , w tym pytaniu glownie o to chodzi by dziecko przebywalo w przedszkolu wiecej niz 5 godz (czas > niz 5 godz jest liczone jako czas powyzej podstawy programowej- za co ma dodatkowe punkty) A czy w rzeczywistosci bedzie 7h czy 8h to zdeklarujesz juz w umowie z przedszkolem
te 10 zl placisz jak masz w umowe ze dizecko jest w przedszkolu od 8 do 15 a zostawisz je do 16 - umowa jest wiazaca wiec dlatego placi sie te kary a jesli dziecko jest zostawione po zamknieciu predszkola czyli po 17 to placisz chyba 35 za to ze ktos musial z nim zostac
nie wiem czy ilosc godz jakie zadeklarowalas przy rekrutacji nie ma potem wplywu jak beda dwie takie same osoby tylko jedna na wiecej godz zostawi dziecko to moze ona ma pierszenstwo
nie wiem czy ilosc godz jakie zadeklarowalas przy rekrutacji nie ma potem wplywu jak beda dwie takie same osoby tylko jedna na wiecej godz zostawi dziecko to moze ona ma pierszenstwo
ja też rozmawialam z panią derektor jrdnego przedszkola i powiedziała mi że jeżeli zostawie dziecko na min 8 h to sa większe szanse na przyjęcie niż jak zadeklaruje 5 h bo tak naprawdę 5 h dziecko ma ustawowo bezpłatnie w przedszkolu więc oni wolą pryjąć te dzieci za które zdobędą wiecej kasy . szansa na przyjęcie na 5 h jest mała bo jeżeli zwolni się miejsce dziecka które było zapisnae na dłużej wtedy na to mniejsce wskakuje dziecko pierwsze z listy zapisane na któtszy czas