Widok

pytanie odnośnie godzin pobytu w przedszkolu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
j.w jezeli podczas rekrutacji elektronicznej wypisalam godziny pobytu od 8-15 to jest to juz nieodwolalne? czy podczas podpisania umowy mozna to zmienic? bylam dzisiaj w przedszkolu i wyczytalam ze jesli dziecko zostaje dluzej w przedszkolu niz zadeklarowano to placi sie za rozpoczeta kazda godzine 10zl, prosze jesli ktoras z Was sie orientuje napisac jak to wyglada w rzeczywistosci, dziekuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przy podpisywaniu kontraktu dokładnie ustala się godziny. u nas (gdynia) można w ciągu roku to zmienić (np przy zmianie godzin pracy). a za "nadgodziny" rzeczywiście się płaci
Każde przedszkole jest czynne od np.6.30 do 17 i w tych godzinach dziecko może przebywać w placówce , i nikt nie może żądać żadych dodatkowych opłat ,dzecko ma prawo być w przedszkolu w godzinach jego pracy .
no niby tak tez mnie to w sumie troche zdziwilo ale faktycznie jest wywieszona taka informacja jak pisalam wyzej ze za kazda rozpoczeta godzine nieodebrania dziecka placi sie 10 zl
0d 2 lat jest kontraktacja. podpisuje się kontrakt z przedszkolem.
Rozmawialam bezposrednio z babka z urzedu, ktora bezposrednio zajmuje sie ‘Karta Zgloszenia’ , w tym pytaniu glownie o to chodzi by dziecko przebywalo w przedszkolu wiecej niz 5 godz (czas > niz 5 godz jest liczone jako czas powyzej podstawy programowej- za co ma dodatkowe punkty) A czy w rzeczywistosci bedzie 7h czy 8h to zdeklarujesz juz w umowie z przedszkolem
te 10 zl placisz jak masz w umowe ze dizecko jest w przedszkolu od 8 do 15 a zostawisz je do 16 - umowa jest wiazaca wiec dlatego placi sie te kary a jesli dziecko jest zostawione po zamknieciu predszkola czyli po 17 to placisz chyba 35 za to ze ktos musial z nim zostac

nie wiem czy ilosc godz jakie zadeklarowalas przy rekrutacji nie ma potem wplywu jak beda dwie takie same osoby tylko jedna na wiecej godz zostawi dziecko to moze ona ma pierszenstwo
ja też wypełniłam kartę do przedszkola , to wpisałam dziecko na 10 godzin tak mi poradziła pani dyrektor bo to jest według "systemu komputerowego" pełen etat i te dzieci mają pierwszeństwo
nieprawda ze te dzieci mają pierwszeństwo są zarówno przyjmowane te na 5 godz jak te na cały etet -jeśli by tak było każdy pisał by 10 godzin
ja też rozmawialam z panią derektor jrdnego przedszkola i powiedziała mi że jeżeli zostawie dziecko na min 8 h to sa większe szanse na przyjęcie niż jak zadeklaruje 5 h bo tak naprawdę 5 h dziecko ma ustawowo bezpłatnie w przedszkolu więc oni wolą pryjąć te dzieci za które zdobędą wiecej kasy . szansa na przyjęcie na 5 h jest mała bo jeżeli zwolni się miejsce dziecka które było zapisnae na dłużej wtedy na to mniejsce wskakuje dziecko pierwsze z listy zapisane na któtszy czas

Inne tematy z forum Przymorze Małe

Partnera do gry w badmintona (6 odpowiedzi)

Szukam partnera do gry w badmintona.

do góry