Widok

randkowy problem

Czytałam jakiś artykuł w internecie o randkach i tak mnie naszło na założenie wątku (nie wiem czy taki już był, ja z mojej strony mogę zapewnić, że takiego nie widziałam :) )

Jaki problem chciałabym poruszyć? Dość krępujący i kontrowersyjny bowiem zawsze jak pojawia się konflikt to zwykle chodzi o kasę :)
I właśnie....jakie macie podejście do płacenia na randkach? Wolicie aby to osoba, która was zaprosiła zapłaciła, rozdzielacie rachunek na pół czy bierzecie sprawy w swoje ręce i płacicie całość? A jak to wygląda na kolejnych spotkaniach?

Jestem ciekawa Waszych opinii :) zapraszam do dyskusji :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Herbatnik, ciebie nie było 30 lat temu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@M30+
Jak to z kim... z internetem ;D
sam...bo ty to byłeś, nie?:D
No nie było mnie, nie było :D
A dziwicie się, że człowiek jest uprzedzony ;P
Z punktu widzenia ewolucji to dobrze jest jeśli babka jest fizycznie atrakcyjna i niezbyt inteligenta bo łatwo można jej zaimponować a i dzieci z tego mogą być. Za to facet nie musi być urodziwy tylko zaradny tak by umieć zbajerować kobietę, a później umieć zapewnić swojemu stadku byt.
Może w randkach o to właśnie chodzi, by zaprosić ładną kobietę i pokazać że stać nas na podzielenie się np.posiłkiem. Nadmiar pożywienia ma pokazać zaradność przyszłego rodzica.
Może za bardzo upraszczam, ale kto chciałby się świadomie wiązać ze sknerusem?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
"A gdy przychodzi moment płacenia, ona znika w toalecie na dłuuuuższą chwilę i tak się kończy spotkanie"
Zaproś ją na drugą kawę i niech Ciebie przyszpili;)
Jak ona tak robi,to lepiej za nią zapłać te kilka zł i niech znika,chyba że chciał byś z taką kombinatorką się spotykać.A jak zapraszasz to i tak trzeba być finansowo przygotowanym na płacenie za całość.
Nie mam zwyczaju zapraszać na drugą kawę kogoś, kto znika w toalecie przed przyjściem kelnera :)
A jeśli to spotkanie w interesach, to mnie nie zobowiązuje nic do płacenia za kogoś, nawet jeśli to kobieta.
Finansowo to sobie mozna być przygotowanym i co z tego? Potem chcesz zaprosić kogoś innego i nie masz pewności, czy ona chce się tylko kawy napić, czy rzeczywiście poznać.
Zdecydowanie bardziej wolę się teraz spotkać na spacer a kawiarnie zaplanować na kolejne spotkanie. Problem rozwiązany.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sam a w jakim przedziale wiekowym te kobiety? 16-17???? Bo ja jakoś nie wierzę, by pracująca kobieta chciała naciągać na kawę faceta z którym nudzi się na spotkaniu....jakoś to tak naciągane dla mnie jest. No i jeżeli ucieka Ci jedna, druga i trzecia tak do kibelka;) To ja jednak radziłabym wyciągnąć z tego wnioski. Bo w sytuację, że wszystkie kobiety są głupie to nie uwierzę. Może powinieneś zaprosić chłopaka?:P
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Conchitę^^
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie. Ja jako pracująca trzydziestokilkulatka jakoś nie wyobrażam sobie, żebym musiała znikać w kibelku bo nie chcę płacić za kawę... żenujące troszkę.
No, ale jak sie człowiek z internetem spotyka a nie z kobietami, to ma czego chciał :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Głupoty wypisujecie, nawet mi się tego nie chce prostować...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
image
Sam, no wybacz. Ale nie potrafię sobie wyobrazić kobiety nie nastolatki, która naciąga na kawę. Bo ja jeszcze rozumiem wykwintny obiad w drogiej restauracji....ale kawa i ciacho kosztuje max 10 - 12 zł. Kawa i lody max 30 zł. No proszę:):):)
To brzmi jak kup mi dżinsy zrobię Ci loda.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Nie miałem jeszcze okazji spotkać się na kawę z nastolatką... liczę że uda mi się to nadrobić w końcu :)
Ta która do kibla uciekła nastolatką już nie była na pewno.
Nie mam pojęcia gdzie za 12zl można kawy się napić i zjeść ciasto, takich cen już dawno nie widziałem.
A tak w temacie wykwintnych obiadów, to kiedyś z taką też miałem się spotkać, ale całe szczęście przyszło mi dogłowy wcześniej zagadać z nią przez tela i tam jak zaczęła mi opowiadać co to ona lubi jeść, to mi się już lampka zapaliła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
@sam - powiedz mi, w jakim celu chciałbyś spotkać się na kawę z nastolatką?
@Hal a co ja się tłumaczyć będę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pan H boi się o własną córkę ;)
Tinker,ja w ogóle nie rozumiem,jak można uciec chyłkiem,po to żeby w sumie za siebie nie zapłacić.Choć by nie wiem ile kosztowało,jeżeli się decydujesz iść to trzeba płacić i trzeba mieć to uzgodnione wcześniej,żeby po zjedzeniu nie dojść do tego że każdy jest pusty i liczy na to że druga strona zapłaci:).
Sam jeżeli trafiasz na kobiety które w taki sposób się zachowują,to czego żałować?
"Pan H boi się o własną córkę ;)"
Czyżby zaczęła pić kawę?;)
Nie, może trafić na takiego Sama ;))

Inne tematy z forum Towarzyskie

Koncery, koncerty i jeszcze raz koncerty! (9 odpowiedzi)

w gdańsku są już porozwieszane plakaty dotyczące KONCERTÓW w tzw. "MUSZLI" chodzi o koncerty przy...

Gry (18 odpowiedzi)

Jaj myślicie gry są porzyteczne czy są jedyną rozrywką XXI-wieku?

Poznamy Panów/ Parę/Panią (3 odpowiedzi)

Cześć! Jak i gdzie znaleźć chętne osoby do zabawy w większym gronie? Jesteśmy parą znajomych po...

do góry