Widok

randkowy problem

Czytałam jakiś artykuł w internecie o randkach i tak mnie naszło na założenie wątku (nie wiem czy taki już był, ja z mojej strony mogę zapewnić, że takiego nie widziałam :) )

Jaki problem chciałabym poruszyć? Dość krępujący i kontrowersyjny bowiem zawsze jak pojawia się konflikt to zwykle chodzi o kasę :)
I właśnie....jakie macie podejście do płacenia na randkach? Wolicie aby to osoba, która was zaprosiła zapłaciła, rozdzielacie rachunek na pół czy bierzecie sprawy w swoje ręce i płacicie całość? A jak to wygląda na kolejnych spotkaniach?

Jestem ciekawa Waszych opinii :) zapraszam do dyskusji :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie chodzi o to, że czegoś żałuję, tylko o samą sytuację, bo uważam że takie zachowanie jest zwyczajnie głupie. Dziewczyna celowo zwiała, żeby przypadkiem nie musiała za siebie zapłacić.
Zresztą jak już wspominałem wcześniej. Przy następnym spotkaniu człowiek się zastanawia, co tym razem dziewczyna wymyśli, będzie się kłócić przy stoliku, obrazi się na męską dumę, czy może wybiegnie bo ważny telefon dostała :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sam, Ty masz normalnie jakiegoś pecha ;))
Może to "szczęście inaczej" ;D
O, zabrzmiało jakoś optymistyczniej ;)
@Mikronezja - moja córka już nie jest nastolatką:)
Oj, tam, strzelałam ;))
Prawda jest taka. Jeśli koleś się nie spodoba to choćby postawił kolację w Hiltonie nic to mu nie pomoże na dłuższa metę. Za to jak będzie miał to "coś" to nawet jak kupi w biedrze wino za 5 zł zaprosi dziewczynę pod klatkę i na koniec poprosi o 2, 5 PLN to ona się z nim spotka z miłą chęcią.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kurde no, muszę się Chłopie z Tobą zgodzić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
~`sam jak chcesz podeśle Ci kilka adresów restauracji/kawiarni gdzie zmieścisz się w 12 zł/os :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kocio Widzisz nie koniecznie. Moi koledzy szukają inteligentnych babeczek które mieszkają same/lub tez maja mieszkanie własne. Do tego z "godną" pracą...Sama kiedyś usłyszałam ze jestem "za biedna" na to być mieć stałego partnera. Ewolucja tak się zmienia że mężczyzna coraz chętniej jest za równouprawnieniem w kwestii finansowej.
Dziękuję, ale od barów mlecznych trzymam się z daleka ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
@Marseille
jezeli ktos wchodzi w zwiazek jak w dobry interes to na pewno ;)
A może zacznij tam zaglądać :) Jeśli kobieta wytrzyma z Tobą w barze mlecznym z uśmiechem na twarzy to będzie znak że nie chodzi tylko o $.
Nie miałam na myśli barów mlecznych a np. Cafe Klaps, Kawiarnia Coffee Time, Contrast :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fuj, znam tylko jeden bar młeczny w Gdyni. Czasami kupowałem tam na wynos jak z pracy wracałem, ale nigdy w życiu nie mógłbym tam siedzieć i jeść.
Co do kawiarni, to cały czas jakieś zamykają inne otwierają, nie jestem z cenami na bierząco, bo daaaawno już nie miełem okazji z kimś wyskoczyć na kawę. 1,5 miesiąca byłem w Sphinxie i ciągnie mnie tam ponownie, bo ciasto było rewelacyjne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
@Marseille

To, co piszesz, jest deko przerażające. Za 1.. góra 2 pokolenia, cywilizacja białego wyżelowanego człowieka w rurkach wyginie a jej miejsce zajmą muslimy.
Jednak to w znacznej mierze "zasługa" samych kobiet. Nie wszystkich oczywiście, bo większość jednak jest "normalna" - ale wzorca kobiety promowanego przez media. Jakoż i wzorca wrażliwego Piotrusia Pana, lansowanego równie często.
Jak dobrze, że jestem na tyle stary, że nie mam okazji mieć do czynienia z pseudofacetami o których piszesz, na codzień ;)
To trzeba nadrobić braki ! :) Zawsze możesz wziąć rachunek do ręki sprawdzić ile kosztowała Twoja kawa i dokładnie tyle położyć na stoliku przesuwając rachunek na drugą stronę... : ))) Jeśli chodzi o wypieki to polecam Deker'a...mniam :) Z Sowy -roladę maliną :)
łeee, nie lubię kombinatorstwa zwyczajnie. Zdecydowanie lepiej jest się umówić na kawę ze znajomą osobą. Z człowiekiem któego nie znam i widzę go pierwszy raz i nie znam jego intencji nie jest już to takie klarowne. Spotkać się z kimś żeby się najeść czy napić jest zwykłym wykorzystywaniem, za coś takiego płacić nie lubię.
Na chłopaków w rurkach jestem za stara :) Myślałam o pokoleniu urodzonym koniec lat 80 i początek :)
Jestem na tyle młoda by "zaliczyć" kilka randek na których płaciłam (całość rachunku) płaciłam wychodząc... i nie płaciłam ale to było może z 2 razy :)
Facet robi się wygodny. Po co ma za przeproszeniem zapier*** uwalony po pachy, jak łatwiej będzie mu znaleźć kobietę z własnym samochodem i mieszkaniem.I do tego ładną ! Przecież lepiej się słyszy wtedy od kumpli"stary Ty masz fajną babkę..." A taka laska mało zaradna..to trzeba ja odwieźć do domu, zaprosić do Siebie.. itd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurde...czytam tak i czytam i stwierdzam, że ja mam serio jakieś chyba szczęście do ludzi...albo przyciągam takich do siebie...nikt nigdy nie wymagał ode mnie uregulowania rachunku, jeżeli to robiłam to tylko i wyłącznie z własnej woli i tylko za siebie gdyż nie dostawałam pozwolenia na uregulowanie całości, nikt także nie marudził na mój "brak zaradności"...bywałam zapraszana do kogoś na zupełnie niezobowiązującą, towarzyską kolację/piwko i nikt nigdy mnie nie potraktował tak jak np sama...no i przeglądając wasze wypowiedzi naszło mnie takie lekko ironiczne pytanie... czy ja coś robię źle? :P
@ciachozkremem
moze chodzi o to ze podobienstwa sie przyciagaja? ;)

Inne tematy z forum Towarzyskie

Kochanka (207 odpowiedzi)

dlaczego jak oficjalnie się pisze wręcz chwali że było się kochanką to zaraz atakują kobiety że...

Koncery, koncerty i jeszcze raz koncerty! (9 odpowiedzi)

w gdańsku są już porozwieszane plakaty dotyczące KONCERTÓW w tzw. "MUSZLI" chodzi o koncerty przy...

Gay Gdańsk (178 odpowiedzi)

JA 21 lat strarówka...

do góry