Widok

randkowy problem

Czytałam jakiś artykuł w internecie o randkach i tak mnie naszło na założenie wątku (nie wiem czy taki już był, ja z mojej strony mogę zapewnić, że takiego nie widziałam :) )

Jaki problem chciałabym poruszyć? Dość krępujący i kontrowersyjny bowiem zawsze jak pojawia się konflikt to zwykle chodzi o kasę :)
I właśnie....jakie macie podejście do płacenia na randkach? Wolicie aby to osoba, która was zaprosiła zapłaciła, rozdzielacie rachunek na pół czy bierzecie sprawy w swoje ręce i płacicie całość? A jak to wygląda na kolejnych spotkaniach?

Jestem ciekawa Waszych opinii :) zapraszam do dyskusji :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a możliwe, możliwe :) zarówno w pozytywnym jak i negatywnym sensie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Drogie Panie :)

Skoro chcemy mieć odpowiedzialnych mężczyzn, którzy się o nas troszczą musimy im na to pozwolić by za nas płacili!!!

Czyli to, że mężczyzna płaci na pierwszej randce i kolejnych jest Oczywiste :)

Ostatnio po trzech randkach facet mówi mi - "fajnie, że pozwoliłaś za siebie zapłacić, skoro zapraszam to ja płace, teraz te kobiety to takie feministki, a niby chcą prawdziwych facetów"

Jeśli chcemy prawdziwych mężczyzn to nie urywajmy im ... Pozwólmy im się wykazać - :)
Nawet student się wysili jeśli szanuje kobiety ;)
Tylko czy każde spotkanie = randka? ;)
Jakaś aluzja ? :) Jeśli poznaje fajnego faceta i potem rozmawiamy i pytam się czy może wyjdziemy do kina to korona mi z głowy nie spanie jak kupie bilety ;)
Pewnie że nie ! Koleżeńsko też można gdzieś razem wyskoczyć, lepsze to niż siedzenie w domu i oglądanie seriali :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To na koleżeńskim spotkaniu podział też nie wchodzi w gre? :)
Zawsze można zaprosić do siebie i wtedy te 12 zł. wystarczy na cały słoik kawy :)
Ruda wiem wiem. Mądrego dobrze poczytać;)
@sam - dżentelmen zawsze reguluje rachunek za kobietę ale w dzisiejszych czasach nie ma takiego obowiązku; ot po prostu nie każdy musi chcieć być dżentelmenem i tyle, w końcu mamy parytety...

Ja zostanę przy dawnych zasadach - a dlaczego? Odpowiem w stylu damskiej retoryki: BO TAK!!!

^_^ z pozdrowieniami dla uroczych, forumowych Pań
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hal, a jak na zakupy razem pójdziecie to rozumiem, że też za nią zapłacisz?
Również pozdrawiam wszystkie urocze kobietki ^^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
@sam, nie zgapiaj ;)
On pozdrawiał forumowe... ja wszystkie ;)
Kto idzie ze mną na zakupy? Ja płacę! ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Sam. Z ręką na sercu. Jakbyś tak marudził i narzekał na randce jak tutaj na forum, to też bym uciekła;)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marseile , nieztety muszę się z Tobą zgodzić co do facetów 80'+. Niestety kilku moich młodszych kolegów właśnie tak sobie dobiera znajomości. Jeśli babka nie ma swojego mieszkania i samochodu to nie ma co liczyć na następną randkę. Jeśli kupują prezent to nigdy bezinteresownie. Jak zapraszają na randkę to jak najtańszym kosztem i kombinują nie jak zarobić tylko jak oszczędzić. Jak jest wspólny wyjazd to każde płaci za siebie, to nic że babka zapewnia transport. One nigdy nie proszą jakoś aby taki gość na paliwo dorzucił. I to niby niegłupie i niebrzydkie babki. Jak bardzo trzeba być samotnym żeby umawiać się z takimi leszczami...?
@Tinker - cóż za trafna uwaga :D
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jakim d*pkiem trzeba być aby tak postępować ;-/
Na szczęście ja nie znam takich facetów albo mam ich w swoim otoczeniu za mało.....ale coby nie było, nie żałuję a tym kobietom to trzeba współczuć
> tym kobietom to trzeba współczuć

... desperacji, że wchodzą w takie układy.

Ale... powtarzam.. chciały unisex, to mają na własne życzenie.
Te, co nie chciały, nie mają problemów z męskim bluszczem.
@ "Jeśli babka nie ma swojego mieszkania i samochodu to nie ma co liczyć na następną randkę."

W sumie to co się dziwić, historia zatacza koło, jak kobiety chcą rycerza to "rycerz" chciałby żonę z posagiem, a ponieważ nikt im tego nie proponuje to wychodzą z założenia "bierz los w swoje ręce" i sami takiej szukają. To taki naturalny pierwotny zwierzęcy instynkt każdy woli mieć piękną, mądrą i bogatą żonę czy męża (partnera) , aby spłodzić zdrowe potomstwo i zapewnić mu bezpieczną przyszłość. ;P
~Sam Marudo nie musisz płacić za koleżankę chyba że to "koleżanka" ;)

Kocio ciesze się że mnie rozumiesz. Jednak ja nie mam pretensji o to do facetów bo biorąc pod uwagę że mężczyzna umawiałaby się w tygodniu na 3 randki musiałby mieć bardzo dobra pracę... Wiec w sumie płacenie za Siebie chyba nie jest aż tak okrutne ?
@sam - oczywiście, że zapłacę. W szczególności jeśli miałyby to być zakupy np. w Triumph ^^

Inne tematy z forum Towarzyskie

Zdrady wkoło (7 odpowiedzi)

Moja sytuacja jest trudna, narzeczony mnie zdradził na początku roku i nadal sie z tego nie...

Swing party (28 odpowiedzi)

Mam ochotę coś takiego zrobić u siebie tylko gdzie szukać chętnych

Gry (18 odpowiedzi)

Jaj myślicie gry są porzyteczne czy są jedyną rozrywką XXI-wieku?

do góry