Widok

rzady PO jak Gierka?

to na poczatek

http://lodz.naszemiasto.pl/galeria/opis/1541453,nowe-przejscie-dla-pieszych-na-piotrkowskiej-przy,2,galeria,3464325,id,t,nk,tm,zid.html#galeria-duze-zdjecie

uroczyste otwarcie przejścia dla pieszych;D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czemu mają nie wyjeżdżać? Żyjemy w Unii Europejskiej i każdy może mieszkać i żyć gdzie chce.
Nie miałbym nic przeciwko temu, aby się osiedlić na stałe np. w słonecznej Toskanii:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
to po co Twój guru polityczny Tusku opowiadał takie rzeczy?

czemu nie powiedział?!
Ludzie nie bądżcie głupi. Wyjeżdżajcie jak najdalej! ??

Skoro... obiecywał, że wrócą, że w swojej politycznej zręczności tego dokona...

tak jak kiedyś obiecywał milion miejsc pracy...

to powinien ponieść konsekwencje nie realizowania obietnic

konsekwencje wyborcze tym razem

sam przyznałeś, że to zwykły fantasta i dziwak (po co w ogóle mają wracać?)

kumasz teraz?

tobie naprawdę wszystko trzeba po dwa, trzy razy pisać i tłumaczyć?

jesteś jak dziecko, które nie wie, gdzie jest problem,
które nie rozumie w czym rzecz,

jesteś zatem albo głupi (co mi się jednak nie wydaje) albo partyjniak (do czego bardziej się skłaniam)

jesteś Hal partyjniakiem i tyle (posiadanie legitymacji nie ma tu nic do rzeczy)

bronisz PO bardziej niz szeregowi jej czlonkowie, których trochę znam

a to oznacza, że albo masz w tym interes jakiś, albo znowu jesteś głupi (eufemicznie: pożyteczny idiota, osoba zmanipulowana)

i dlatego żadna dyskusja z Tobą nie ma sensu

bo i tak z góry wiadomo co napiszesz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powody emigracji zarobkowej są dwa:

1/ bo można wyjechać i lepiej zarobić
2/ kryzys gospodarczy wpływa na zmniejszenie się ilości etatów

Trzeba być wyjątkowo ograniczonym, aby w emigracji doszukiwać się względów politycznych:) Ludzie wyjeżdżają, aby lepiej zarabiać - to chyba logiczne.
Jak w ogóle można porównywać krajowe zarobki do zarobków np. w Wielkiej Brytanii, czy Francji? o_O

Premier Tusk obiecywał zwiększenie ilości miejsc pracy zanim pojawił się ogólnoświatowy kryzys - zresztą za te obietnice przeprosił ale trudno go winić o złe intencje. Nikt się nie spodziewał kryzysu.

Co do emigracji, to większość ludzi wyjeżdża, bo chce wyjechać i lepiej zarobić - strumień kasy z emigracyjnych zarobków płynie szeroką rzeką do Polski. W tej chwili Polacy mają odłożone ~ 500.000.000 zł :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
tylko, że jakby wyjeżdżali z Polski rządzonej przez PIS to byś
zapluł monitor...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
I zaczęli wyjeżdżać:) Praktycznie dzień po wejściu Polski do UE.

Dane GUS: "Szacuje się, że w końcu 2006 roku poza granicami Polski przebywało czasowo ok. 1950 tys. osób (ok. 1000 tys. w 2004 r. oraz 1450 tys. w 2005 r.) mieszkańców naszego kraju, przy czym ponad 1600 tys. w Europie (ok. 1200 tys. w 2005 roku). Zdecydowana większość emigrantów z Polski przebywała w krajach członkowskich UE - ok. 1550 tys. w 2006 r. i liczba ta zwiększyła się o 380 tys. w ciągu tylko jednego roku i prawie podwoiła się w okresie naszego członkostwa w UE."

Także wyjeżdżali za PIS`u, oj wyjeżdżali i to całymi tłumami. Zaczęli wracać pod koniec 2008 i w 2009, kiedy kryzys mocno dotknął kraje Europy zachodniej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
i co? zatkało wolskie kakao? o_O
1) nikt się nie spodziewał kryzysu?

to Twoja bardzo płytka opinia,
wielu ekonomistów przestrzegało przed wprowadzenie euro w Europie i zapowiadało, że w ciągu 10 lat doprowadzi to do załamani finansów publicznych, wielu innych ekonomistów widząc sytuację a ameryce ostrzegało, że zaraz przeniesie się do Europy, wielu jeszcze innych ekonomistów porównując zacofanie inowacyjne Europy z rozwojem innych cześci świata mówiło, że Europa stoczy się w kryzys a kamieniem młyńskim u szyi będzie rozbudowany socjali, wielu w końcu ekonomistów mówiło wprost i jasno o tym co się wydarzyło... gdy Tusk z Rostowskim uśmiechali się na tle mapy z Zieloną Wyspą, taki Rybiński mówił wprost i otwartym tekstem, że to wszystko są kłamstwa...

ale wiesz Hal.. zgadzam się z Tobą

"Nikt się nie spodziewał kryzysu"

taki Rostowski i Tusk to rzeczywiści Nikt

Rostowski jest Nikim - zgadzam się z Tobą!! chociaż raz!!

2) Tusk zapowiadał falę powrotów, mógł nie głosić utopijnych haseł, skoro głosił to znaczy, że była to tylko i wyłącznie demagogia. A demagogom i bajarzom nalezy podziękować.

3) Tusk przeprosił. Świetnie, może poprawiło się dzięki temu Twoje samopoczucie. Moje ani troche. Ja nie chce od polityków przeprosin. JA chce skutecznego polityka. Sktecznego w działaniach a nie tyllko marketingu. Tusk nie jest skuteczny. Tusk nic nie mogą, Tusk nic nie robię, Tusk żyje się tu i teraz - takie ma przydomki nasz premier. Za wiele rzeczy już przepraszał. Jak dla mnie od dawna nie zasługuje już na kolejną szanse.

Co więcej doszło do tego, że Tusk potrafi powiedzieć, że celowo nie mówił w wyborach o zmianach w OFE, które przeprowadził dwa tygodnie pózniej. Nie mówił bo się bał, że przegra.

więc

premier otwarcie mówi społeczeństwu
kłamałem (przemilczałem) żeby wygrać
kłamałem (przemiliczałem) i co mi zrobicie?
kłamałem (przemilczałem) bo tak należy a kto mówi, że tak nienalezy, ten obciachowy pisowiec...

...

Dość tego Hal, stopień kompromitacji obecnego rządu przekroczył już wszelką miarę. Szkoda, że tego nie dostrzegasz
Hal

wielu też ekonomistów mówi obecnie, że kryzys dopiero nadejdzie, że rok 2013 będzie tym najdramatyczniejszym

wielu też mówi, że zadłużenia Polski wygenerowanego przez PO nie spłacimy przez kolejne 30 lat (analogia do rzadów Gierka)

wsłuchaj się w te głosy,
żebyś jak tłumok nie mówił za parę lat, że nikt wcześniej nie ostzregał...
ad.1 mówimy o kryzysie, który miał swój początek w USA. Problemy strefy euro, to pokłosie rabunkowej gospodarki Grecji i iberyjskich populistów. Żaden z ekonomistów nie przewidział tego kryzysu - wyciąganie teraz rzekomych przewidywań ekonomisty x czy y, to takie dopasowywanie tekstów do rzeczywistości - trochę jak z Nostradamusem:)

Rostowskiemu, co najwyżej mógłbyś...się ukłonić:) Dzięki jego koneksjom wśród europejskiej finansjery (gros ludzi z MFW i innych instytucji finansowych, to jego koledzy ze studiów) - pewne sprawy załatwia się poza oficjalnymi spotkaniami. Ale ty tego zwyczajnie nie rozumiesz:) Nie ta liga^^

ad.2 Tusk nie zapowiadał, a liczył na powrót emigrantów - i tu uważam, że niepotrzebnie. Niech siedzą na emigracji, zarabiają, a kasę pompują w polski system finansowy.

ad.3. Premier Tusk jest najskuteczniejszym premier po 1989r.. Trzyma gospodarkę w ryzach i nie ulega naciskom. Dobry szef, to nielubiany szef - on nie ma się podobać, on ma skutecznie zarządzać państwem w kryzysie i to robi. Kaczyński na miejscu Tuska doprowadziłby albo do wojny domowej albo bankructwa - on potrafi tylko rozdawać publiczne pieniądze.

Oczywiście, że nie mówił o OFE - bo po co? Większość ludzi nie zdawała (i nie zdaje) sobie sprawy ile pieniędzy OFE umoczyło. Już dawno powinno się było zlikwidować ten twór.
Majstersztykiem taktycznym było podpisanie ACTA, gdzie doskonale Tusk wiedział, że ten chromy akt prawny nigdy nie zostanie zaakceptowany przez PE. Piękny gambit!
Ale przeciętny wolak nie wie, co to jest strategia polityczna i biznesowa.

Kompromitacją jest szyderczy wyraz gęby Kaczyńskiego i reszty wolskiej bandy...taniec na trupach.
piękny komentarz, wchodzę tu dla takich perełek...
Na gnoju zaczepek Hala wyrastaja piękne kwiaty :-)
Widzisz, jak chcesz to potrafisz zrozumieć:)))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hal,

ile ci placa?
Ale kto i za co miałby płacić? o_O
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
lepiej rzuć Hal jakąś kwotę na odczepnego,
bo jeżeli Ci nie płacą i robisz to z własnych przekonań, to tylko potwierdzisz, że idiota albo oszołom z Ciebie

więc Hal... ile płacą?

ile od posta?
Halewicz po tym marszu Obudź się Polsko chyba wyjechał na oddział zamknięty...
A czemu miałbym gdziekolwiek wyjeżdżać? Ten marsz jedynie uświadomił mi, ile jest wolactwa w Polsce - relatywnie, nie za dużo:)
relatywnie niedużo?

relatywnie to tvn24 relacjonowało marsz, tylko z 3 stacjonarnych kamer, bez zdjeci z helikoptera...

taki od szkopuł, właśnie żeby ciemny lud to kupił

...

relacja PAP

"Marsz przebiega spokojnie, jego czoło minęło już Pałac Prezydencki na Krakowskim Przedmieściu i powoli dociera do celu - pl. Zamkowego. Jednocześnie jeszcze nie wszyscy jego uczestnicy zdążyli opuścić pl. Trzech Krzyży (PAP)"

jeżeli znasz topografie Warszawy, to chyba uświadamiasz sobie ile to jesto "niedużo"

policja mówi o kilkudziesięciu tysiącach osób...

co jest wg mnie mocno niedoszacowaną daną,

bo na marszu niepodleglosi bylo 40 tys. osób, tyu co najmniej 5 razy więcej

więc skłaniałbym się ku liczbie 150-200 tys. uczestników

to jest niedużo?

te 200 tys. reprezentuje kolejne x osób, czlonków ich rodzin, czy ludzi z regionów skąd do Warszawy nie tak latwio sie dostac lub nikt nie ma na to kasy...

mówimy o kilku milionach...

biorac pod uwagę wynik wyborczy kaczynskiego... o 7 mln

jeżeli doliczymy niezdecydowanych i rozczarowanych PO

PiS może poprzeć nawet 10 mln ludzi (do sukcesu parlamentarnego wystarczy polowa tego)

...

ale tak Hal, dla Ciebie to wolacy

taki z Ciebie demokrata, taki postępowiec,

powiniennem raczej napisać

człek o zapędach dyktatorskich i totalitarnych, do tego przyznajacy sie do "elity" rzadzacej (ciekawe tylko, czy ta elyta sie przyznaje do Halewicza) i do niej aspirujacy lub samozwanczo sie zaliczajacy...

,,,

coś się kończy Hal,
PO nawet w apogeum najwiekszego strachu przed PiSem nie zgromadzilaby 200 tys osob na ulicach Warszawy,
Przykro mi ale ja nie mam ochotę na powtórkę z 1933 roku - tam też jeden krzyczał "Niemcy, obudźcie się!" i budował imperium na ludzkich lękach.

p.s. tak, relatywnie mało - jutro niezalezna.pl napisze, że było pięć milionów :))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
nudny jesteś Hal i spamujesz,

poziom debaty na poziomie kwejka, czy demotywatorów reprezentujesz,

nie potrafisz pisać na tema (jak nie wiesz jaki jest temat, to przeczytaj tytuł)

jednym słowem - dno

Hal to dno, Hal to dno, Hal to dno... lalalala... Hal to dno, Hal to dno... dno, dno, dno...
do góry