Widok

samotna mama

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Witam. Jestem samotna mamą 5-letniego chłopca. Mieszkam i pracuje w Gdyni. Chętnie poznam koleżankę / przyjaciółkę w podobnej życiowej sytuacji (czasami mam wrażenie że jestem jedyną samotną mama w Trójmieście, gdyż naokoło mnie same pary / małżeństwa:D). A we dwie zawsze w życiu raźniej:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
i jeszcze dodam GG 7808738
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czyżby w trójmieście nie było samotnych rodziców ? Czy są zbyt zajęci by coś do nas napisać?
Kocio zostaw namiary na siebie jakieś, łatwiej wtedy do siebie dotrzeć
:)
No widzisz - wydało się.
Kocio = Mama Maji7
:D
Ja tam chętnie bym się na jakąś kawkę ustawiła w damskim gronie, gdzieś gdzie można w weekend z dzieckiem do knajpki iść i nie patrzą się na ciebie jak na kosmite :D
No ładnie wygląda na to że w 3mieście mamy od3 do 5 samotnych mam!
Toćto szok i niedowierzanie :) No kurcze naprawdę nikt tu nie zagląda?
Albo te mamy urabiają się po łokcie i nie mają już siły i czasu zasiąść przed komp?
Myślę, że jest więcej samotnych mam, np ja. Ale ja nie ograniczam się do widywania tylko z samotnymi mamami. Nie boli mnie gdy ktoś obok jest szczęśliwy i nie lubię słuchać użalania się nad sobą, co przekonałam się na własnej skórze - samotne mamy lubią robić.
A takie znajomości nie są zdrowe.
A my musimy stać na nogach same, same wziąć się w garść - bo nikt za nas tego nie zrobi.
Nie zrozumcie mnie źle. Ale przebywanie w takim towrzystwie może okazać się bardzo dołujące i frustrujące. Lepiej nie ograniczać znajomych - tylko wychodzić naprzeciw wszystkim;)

Miłego wieczoru
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Pewnie masz dużo racji, ale fajnie że jest takie forum że można się wygadać, powymieniać doświadczeniami, smutaki radościami. Raczej chodzi tutaj o zrozumienie, i o to że osób w takiej sytuacji jak ty są więcej wiec nie jest się taką ostatnią sierotą i że będzie dobrze :) A samotna mama to nie znaczy źle radząca sobie :) pozdrawiam gorąco!
No właśnie mi się tak kojarzy. Wiele z moich znajomych które są właśnie w takiej sytuacji, nie radzą sobie ze sobą. Ale nic w tej kwestii nie robią tylko się użalają. A ja tego nie lubie.
Myślę że muszą się wyżalić, wypłakać,przeżyć żałobę a puźniej się ogarną i będzie wszystko w porządku. Bo w życiu tak jest że raz ci się wydaje że jesteś już w czarnej dup*e a za trzy lata grzejesz tyłek w Turcji czy na Cyprze w jakimś fajnym hotelu i zastanawiasz sie jak to wszystko było możliwe :) buziaki
Wiesz, ale inaczej gdy rana jest świerza, a inaczej gdy 2 lata ze sobą nic nie robisz. Umówmy się, ale ile można słuchać tyle samego?? Jeśli ktoś Cię prosi o rady, ale jedyne co robi to nadal użala się? To ja jednak wolę zdrowe towarzystwo.

Nie czuję się gorsza, lepsza. Czuję się normalnie.
Tinker...jakoś mam wrażenie,że zgeneralizowałaś wszystkie samotne mamy...
może jestem w błędzie..
trafiałaś na taką bądź takie, które się ogarnąć nie mogły, nie potrafiły, czy nie chciały, ale to nie oznacza,że wszystkie samotne mamy takie są
prawda?
Oczywiście, że nie.

Mam kilka znajomych samotnych mam, które żyją dalej i radzą sobie znakomicie i są przykładem dla mnie.

Ale same się szufladkujemy wołając właśnie, samotne mamy jednoczmy się itp. Same pozwalamy się nie szanować. Same o sobie wystawiamy opinię...

Nie widzę w tym nic złego, naprawdę . Kobiety powinny 3mać się razem. Jak siebie same nie poszanują i jak sobie same nie wywalczą to nikt im nie da. Ale pewnie syty głodnego nigdy nie zrozumie.
Ja wole określenie samodzielny rodzic :)
Bo ja się wcale jakoś samotna nie czuję. :D
Dokładnie, tak jak piszesz. Samodzielny rodzić. I od razu brzmi inaczej.
samodzielne rodzicielki gdzie się podziewacie?
póki co jest nas tu trzy gadające a co z resztą?
Samodzielni rodzice powinni 3mać się razem bo
1 człowiek jest zwierzęciem stadnym a matka plus dziecko to trochę mało
2 są w gorszej sytuacji niż pełne rodziny
3 pełne rodziny nie rozumieją powagi sytuacji samodzielnego rodzica
4 KAŻDY może stać się samodzielnym rodzicem
5 tego się nie wybiera to się po prostu zdarza
6 samodzielni rodzice nie dość że muszą sobie sami radzić to często mają jeszcze w opozycji rodzinę i/lub byłego współmałżonka który sam często sam stwarza dodatkowe problemy
7 w naszym kraju samodzielni rodzice nie są w uprzywilejowanej pozycji jak się powszechnie sądzi a wręcz traktowani jak oszuści, nieroby itp przez instytucje które powinny pomagać!
8 dla pracodawcy samodzielny rodzic nie istnieje
9 nie każdy ma bogatych rodziców którzy są w stanie pomóc samodzielnym rodzicom a żłobków brak - gdzie trzymać dzieci do 3 roku ? w beczkach pochować ? a jak już to opieka jest odpłatna ok 400 zł za przedszkole - a idziesz na rozmowę o pracę i ci proponują 1000zł i pełną dyspozycyjność :D
10 nie pisze już że każda z nas musiała stać się żywicielem rodziny, opiekunem rodziny, prawnikiem i administratorem i jeszcze wymaga się od nas abyśmy wyglądały atrakcyjnie i pachniały armanim.A doba ma tylko 24 godziny
Albo głupie teksty - znajdź sobie kogoś - he he he umawiasz się, a jak wspominasz że masz dziecko to facetowi mina rzednie, przestaje nagle być miły i nie bierze twojego numeru :D znacie to Panie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
groszek coś się nie ujawnia :P
Kocio, do Twojego ostatniego zdania;)
Nie znam, bo się nie umawiam;)

Mam awersję na rodzaj męski;)

Inne tematy z forum Kobieta

Hiszpańska mucha (45 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was próbowała możę hiszpańskiej muchy? Mianowicie zastanawiam sie...

Stres powoli mnie wykańcza... (5 odpowiedzi)

Jak radzicie sobie z codziennym stresem? W pracy/ w domu,nadmiar obowiązków, których nie da rady...

Tabletki powiększające piersi (16 odpowiedzi)

Jak to jest dziewczyny z tymi tabletkami. Działają czy nie działają? Bo tak sobie patrzę na...

do góry