Widok
sanatorium Alma
witam! Spędziłem w tym miejscu 3 tygodnie od początku stycznia 2017 roku . dziwie się , ze taki relikt - antyk jeszcze funkcjonuje!!!bardzo zimno z racji oszczędności - obsługa słabiutka - no i sama właścicielka zadufana w sobie osoba , która traktuje klientów jak i personel jako zło konieczne.Jedzenie poniżej poziomu , zabiegi reh. na sztukę !!!Omijajcie te miejsce na wyspie z daleka - gdziekolwiek aby jak najdalej!pozdrawiam serdecznie .
Byłem w czerwich przełom lipca ciekawe kto podpisał zgodę na prowadzenie tego sanatorium opadające płytki grzyb pod prysznicem w pomieszczeniach do rehabilitacji brak jakiejkolwiek klimatyzacji na posiłki bardzo mało warzyw a niektóre wędliny to nawet koty nie chciały jeść za oknami syfon przed budynkiem nawet nie miał kto trawy skosie totalna masakra tylko co jedyny plus to miły personel który robił co do niego należało
Zgadzam się z panem. Byłam we wrześniu 2019. Horror, robactwo, nieprzyjemne rehabilitantki, zwłaszcza jedna z sali gimnastycznej,
a o lekarzu prowadzącym nie wspomnę.
Nie wymagałam hotelu pięciogwiazdkowego , ale to co tam zastałam to jakieś nieporozumienie. Mam cały zestaw zdjęć, którymi mogę to wszystko udokumentować. Nie złożyłam skargi do ZUS , bo szkoda mi zdrowia żeby przez to przechodzić.
a o lekarzu prowadzącym nie wspomnę.
Nie wymagałam hotelu pięciogwiazdkowego , ale to co tam zastałam to jakieś nieporozumienie. Mam cały zestaw zdjęć, którymi mogę to wszystko udokumentować. Nie złożyłam skargi do ZUS , bo szkoda mi zdrowia żeby przez to przechodzić.
...Pacjentka... skoro było tak Źle to wysyłaj do departamentu do Warszawy, bo samo straszenie na forum ludzi niczemu i nikomu nie służy.
Byłem dwukrotnie w Almie i uważam że nie jest źle. Wyżywienie dobre, zabiegi 4plus,rehabilitanci mili , a co do lekarzy za każdym razem miałem miłych i służących pomocą.
Byłem dwukrotnie w Almie i uważam że nie jest źle. Wyżywienie dobre, zabiegi 4plus,rehabilitanci mili , a co do lekarzy za każdym razem miałem miłych i służących pomocą.
Bylam w sierpniu. Rehabilitacja na poziomie, jedzenie dosc smaczne, male porcje, bez problemu bardzo mile panie na stolowce daja druga waze zupki na dokladke. Obiekt sredni, mozna spodziewac sie mysz w niektorych pokojach, latem byly wiec jesienia tym bardziej. Miejscowosc martwa jak ta wisla. W osrodku mozna liczyc w pierwszyn tygodniu na jeden wieczorek zapoznawczy I na tym koniec imprez. Po 22 cisza nocna, nie mozna wychodzic z budynku ani przebywac goscinnie w innych pokojach. Mozecie sie czuc jak na kolonii. Pozdrawiam
Nie ma się czego bać. Pokoje są w miarę, jest czysto oprócz tego że są stare dywany... I bardzo ciepło, okna cały czas otwarte, co 2 dni Pani sprząta. Zabiegi nawet skuteczne, pomogły mi z bólem. Obsługa młoda pierwsza klasa wszyscy mili i życzliwi. Byłam w październiku. Jedzenie smaczne ale czasem małe porcje - niedaleko jest żabka można iść na Hot doga w razie niedosytu... Pozdrawiam i życzę pozytywnego nastawienia.
Byłem w styczniu 2020.Obiekt w remoncie.Teraz montaż kamer na korytarzach.Ale ważne .Senatorium nie ma umowy z NSZ więc gdy potrzebna recepta to tylko na100% odpłatności. Jeśli jest się cukrzykiem to zabrać ze sobą książeczkę cukrzyka .
Potańcówki w Delfinie,Fajnie jest też w Robinsonie (w strone plaży).
Potańcówki w Delfinie,Fajnie jest też w Robinsonie (w strone plaży).
No to Ci współczuję. Z pewnością nie poczujesz się lepiej a pilnuj żeby ci nie zaszkodzili. Wszyscy mają takie same ćwiczenia bez względu na schorzenie. Lekarze badają 3 minuty. Zabiegi poskracane, jedzenie bardzo słabe (małe porcje) i ciągle to samo. Przez 24 dni 3 potańcówki. Zimno w pokojach, częsty brak prądu. Budynek zrobiony z jakichś płyt, pod jedną panią zarwała się podloga, mało nie wpadła na salę gimnastyczna. Personel bardzo młody , niedoświadczony, opryskliwy. Wczoraj wróciłam i idę od razu do lekarza rehabilitanta żeby mnie postawił na nogi po tym " sanatorium"
Wróciliśmy z mężem tydzień temu i oboje jesteśmy bardzo zadowoleni. To prawda , że zespół rehabilitantów młody ale kompetentny i z dużą empatią do pacjentów. Jedzenie bardzo dobre wręcz się dziwie , że były negatywne komentarze na ten temat chyba ,że coś się zmieniło. Niektóre pokoje z wysłużoną armaturą ale jeżeli chodzi o czystość to nie ma się czego przyczepić. Najbardziej mi przeszkadzały zachowania niektórych osób po wieczorkach.
Czytam te opinie i jestem w szoku ja byłam od 2stycznia i było zarąbiście w pokojach u nas było za gorąco ludzie fantastyczni personel przemiły rzeczywiście mało rozrywki ale my potrafiliśmy zorganizować sobie na mieście za zgodą właścicielki i trochę pozytywnego nastawienia to nie mariiot wyspa przepiękna jadę tam na wakacje pozdrawiam wszystkich kuracjuszy którzy byli od 2stycznia 2018
Poproszę o opinie i wrażenia po powrocie z rehabilitacji w Almie-wybieram się z ZUS i zależy mi na obiektywnej opinii,czytając niektóre mam chęć zrezygnować....,ale myślę że jakby było aż tak zle to już dawno zająłby się tym Departament Prewencji jak też i właścicielami przecież to dzięki nam takie ośrodki istnieją,mamy skorzystać z dobrej rehabilitacji i powrócić w miarę sprawniejsi do pracy.
Witam. Byłam w ubiegłym miesiącu w tym ośrodku i wrocilam naprawdę zadowolona! Miejsce jak i lokalizacja super jeżeli ktoś chce odpocząć od codziennych obowiazkow. Jedzenie domowe i wystarczająco. Sprzatanie co drugi dzień w pokojach. Zabiegi dobrano odpowiednio do mojego schorzenia, podreperowalam swoje zdrowie. Grzes masazysta jak i reszta rehabilitantow wiedza co robia i maja fach w rekach. Może nie jest to obiekt najnowszej generacji ale jest czysto i przyjemnie a chyba to najważniejsze. Wroce ponownie wraz z mezem
jeszcze trochę czasu do wyjazdu jest. Ja nie ekscytuję się tak wyjazdami do sanatorium. Robię krótką listę rzeczy, które mam zabrać,( a właściwie wykorzystuję taką kiedyś zrobioną), dzień wcześniej pakuję się i idę spać. Rano wrzucam bagaż do auta i w drogę. Nie planuje pobytu, nie kombinuję jak będzie itp. Na miejscu wszystko się wyjaśnia. Czasem potrzeba 2-3 dni, żeby grupa się zorganizowała, a bywało, że po pierwszej kolacji już była paczka kilku fajnych ludków, z którymi miło i ciekawie mijały dni. Czytam, Twoje posty i wnioskuję, że znasz to miejsce, skoro operujesz nazwami lokali, ich adresami itd. Podejrzewam, że "zaliczyłeś" nie jedno sanatorium (i nie tylko), hehehe, stąd tyle dobrych rad dla przyszłych kuracjuszek, nie tylko na tym forum. Do zobaczenia w takim razie i pamiętaj, stawiasz mi rower. Pozdrawiam.
Witaj Ewa
Na innym forum ~E.M. już też wspominała mi o rowerach.
Kobiety, kobiety, kobiety...
Postaw, stawiasz, ...
Tak prywatnie. Gdybyś znała kobietę która oczekują sponsoringu to możesz jej zasugerować że nie będzie szanowana przez mężczyzn.
Myślę że Ty jesteś inna i z tym stawianiem roweru to był tylko żart.
Do zobaczenia Ewa w Almie.
Pozdrawiam.
Piotr
Na innym forum ~E.M. już też wspominała mi o rowerach.
Kobiety, kobiety, kobiety...
Postaw, stawiasz, ...
Tak prywatnie. Gdybyś znała kobietę która oczekują sponsoringu to możesz jej zasugerować że nie będzie szanowana przez mężczyzn.
Myślę że Ty jesteś inna i z tym stawianiem roweru to był tylko żart.
Do zobaczenia Ewa w Almie.
Pozdrawiam.
Piotr
Witaj Ewa.
Uwaga nie była personalnie do Ciebie tylko ogólnie.
"Gdybyś znała kobietę ......"
Osobiście u mnie też nie wzbudzają szacunku panowie którzy stawiają obcej kobiecie, tym samym kupując jej zainteresowanie.
Nie mówię tu o związku z osobą którą się kocha i żyje się wspólnie.
Pozdrawiam.
Piotr
Uwaga nie była personalnie do Ciebie tylko ogólnie.
"Gdybyś znała kobietę ......"
Osobiście u mnie też nie wzbudzają szacunku panowie którzy stawiają obcej kobiecie, tym samym kupując jej zainteresowanie.
Nie mówię tu o związku z osobą którą się kocha i żyje się wspólnie.
Pozdrawiam.
Piotr
tak się składa, że czytam między wierszami i wyłapuję aluzje. Myślę, że wydawanie opinii o kimś, kogo się nie zna jest dalece krzywdzące. Mam nadzieję, że poznamy się i wówczas będziecie mieli okazję wyrazić opinię na mój temat, ale bezpośrednio, nie za plecami. Do zobaczenia za dwa tygodnie. Już zamówiłam "plażową" pogodę, więc może skorzystamy trochę z pobytu nad morzem. Ewa.
Jestem tu … w Almie już ponad półtora tygodnia. Chyba to jakiś inny ośrodek. jedzenie rewelacyjne...nie wiem jak narzekający na jedzenie jadają w domach, ale rzeczywiście brakuje czerwonego kawioru, ośmiorniczek i krewetek.
Obsługa rewelacyjna, począwszy od Pań w recepcji, poprzez inne osoby. Rehabilitanci rewelacja pełen profesjonalizm. Logistyka perfekcyjna, na zabiegi wchodzi się z "marszu".
Warunki mieszkaniowe normalne, jak w średniej klasie ośrodku nad morzem za niewielkie pieniądze.
Szacunek dla Pana Ordynatora i Pani Kierownik Rehabilitacji to naprawdę pełni empatii i szacunku dla pensjonariuszy. Styczności z Panią właścicielką póki co nie miałem, ale chyba to jest zupełnie niepotrzebne. polecam pobyt w Almie pod każdym względem.
Obsługa rewelacyjna, począwszy od Pań w recepcji, poprzez inne osoby. Rehabilitanci rewelacja pełen profesjonalizm. Logistyka perfekcyjna, na zabiegi wchodzi się z "marszu".
Warunki mieszkaniowe normalne, jak w średniej klasie ośrodku nad morzem za niewielkie pieniądze.
Szacunek dla Pana Ordynatora i Pani Kierownik Rehabilitacji to naprawdę pełni empatii i szacunku dla pensjonariuszy. Styczności z Panią właścicielką póki co nie miałem, ale chyba to jest zupełnie niepotrzebne. polecam pobyt w Almie pod każdym względem.
Witaj Joleczko.
Obawiam się,że będzie nam trudno połączyć trasę. Konin - Koło-Turek (tu mieszkam)Wcześniej pisałam skąd jadę i to nie jest raczej po drodze. Ale Podam Ci adres meil i innym także, którzy jadą w tym terminie czyli od 11.09.2018 do Almy. nency2@o2.pl. napisz to wymienimy się nr tel. i będzie łatwiej coś nam ustalić. Jadę na Włocławek,Ciechocinek, Starogard Gdański i zabiorę chętnie kogoś po trasie.Taniej i rażniej i bez ograniczania z bagażem potrzebnych rzeczy na ten prawie miesiąc :)
Obawiam się,że będzie nam trudno połączyć trasę. Konin - Koło-Turek (tu mieszkam)Wcześniej pisałam skąd jadę i to nie jest raczej po drodze. Ale Podam Ci adres meil i innym także, którzy jadą w tym terminie czyli od 11.09.2018 do Almy. nency2@o2.pl. napisz to wymienimy się nr tel. i będzie łatwiej coś nam ustalić. Jadę na Włocławek,Ciechocinek, Starogard Gdański i zabiorę chętnie kogoś po trasie.Taniej i rażniej i bez ograniczania z bagażem potrzebnych rzeczy na ten prawie miesiąc :)
Cześć Jola...
Nie mam żadnej wiad. Jeżeli nikt tu się nie określi to chciałabym wtedy zamieścić ogłoszenie na bla bla car i wtedy będę miała podróż troszkę taniej.Jeżeli ktoś jedzie w terminie na 11.09.2018 i chciałby zabrać troszkę więcej niż autobusem liniowym to proszę o kontakt jak najwcześniej. Pozdrawiam Martyna :)
Nie mam żadnej wiad. Jeżeli nikt tu się nie określi to chciałabym wtedy zamieścić ogłoszenie na bla bla car i wtedy będę miała podróż troszkę taniej.Jeżeli ktoś jedzie w terminie na 11.09.2018 i chciałby zabrać troszkę więcej niż autobusem liniowym to proszę o kontakt jak najwcześniej. Pozdrawiam Martyna :)
Witam. Bardzo proszę o pani opinię. Po przeczytaniu niektórych nie wiem co mam robić? A otrzymałam skierowanie właśnie tam. Nie spodziewam się 5ciu gwiazdek, czy krewetek i homarów, ale obawiam się robali i mysz. A to że gdzieś są jakieś niedociągnięcia budowlane, czy fuszerka z czasów wczesnego Gierka to nie u mnie w domu, więc też nie problem. Życzę miłego pobytu i pozdr.
Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony, a też naczytalem się pseudonegatywow. Jest czysto, smocznie i miło. Jedzenia nieraz aż za dużo. Zabiegi i fizjoterapeuci naprawde super. Z każdym można się dogadać. Nie lękajcie się, można spokojnie odpocząć, chociaż wieczory się trochę wloka. Pozdrawiam cały turnus 21.02-18.03.
Jedzenie smaczne, można spokojnie się najeść. Miłe panie na stołówce, a jedzenie bardzo urozmaicone, praktycznie na obiad nigdy się nie powtarzało. Warunki mieszkaniowe normalne, czysto, często sprzątane pokoje.
Na zabiegi wszyscy chodzą na swoje godziny, dzięki czemu nie ma kolejek, wchodzi się praktycznie z marszu. Raz na tydzień wizyta u lekarza, więc w razie czego można jakiś zabieg zamienić.
Obsługa rehabilitantów uśmiechnięta, bardzo pracowita. Szczególnie chciałabym pochwalić masażystkę p. Beatę, to młoda i bardzo uzdolniona terapeutka. Odblokowała mi szyję i bark oraz dała wiele cennych rad dotyczących moich schorzeń. Super dojazd do Gdańska, można np. w sobotę po zabiegach pojechać i zwiedzić. Piękne lasy wokół ośrodka, piękna plaża szeroka, po prostu rewelacja dla osób aktywnych, są ścieżki rowerowe (wypożyczalnia rowerów zaraz w ośrodku obok Vega).
Chciałabym kiedyś tu wrócić. Maruderów nie rozumiem, wydaje mi się, że są to osoby, które ZUS wysłał na siłę i dlatego nic im się nie podoba.
Jedzenie super, Panie na recepcji przemiłe , rehabilitanci pracowici, uśmiechnięci ogółem super :)
Pokoje super :) czysto, ładnie - nie ma co zarzucić :)
Zabiegi zawsze na czas :)
hmm... co do lekarzy no to słabo, wszystko połebkach ... ordynator brak słów...
Ale zwłaszcza najwieksze brawa, pochwały i ukłony dla masażystów :)
A szczególnie dla Pana Rafała :) zarąbisty człowiek :)
Dzięki niemu po dwóch zabiegach człowiek wreszcie zobaczył po 11 latach co to znaczy życie bez bólu :)
Gdyby nie odległość bym był tam przynajmniej raz na tydzien na zabiegu u Niego :) Rewelacja człowiek :)
Pierwszy w życiu masazysty który potrafił pomóc - a troche ich przerobiłem :)
Ale co jak co - ja chce tam wrócić :D
Pokoje super :) czysto, ładnie - nie ma co zarzucić :)
Zabiegi zawsze na czas :)
hmm... co do lekarzy no to słabo, wszystko połebkach ... ordynator brak słów...
Ale zwłaszcza najwieksze brawa, pochwały i ukłony dla masażystów :)
A szczególnie dla Pana Rafała :) zarąbisty człowiek :)
Dzięki niemu po dwóch zabiegach człowiek wreszcie zobaczył po 11 latach co to znaczy życie bez bólu :)
Gdyby nie odległość bym był tam przynajmniej raz na tydzien na zabiegu u Niego :) Rewelacja człowiek :)
Pierwszy w życiu masazysty który potrafił pomóc - a troche ich przerobiłem :)
Ale co jak co - ja chce tam wrócić :D
Potwierdzam- jedyna zaleta osrodka to rehabilitanci i polozenie Reszta kiepsko Pokoj z poplamiona wykladzina chyba 20letnia /przynajmniej na tyle wyglada/ poplamiona tapicerka krzesel- chyba nigdy nie czyszczona Pobrudzone sciany ,jedzenie raz lepsze to drugi raz ziemniaki niedogotowane. Specyficzne menu- kolacja np kielbasa z cebula :( lub galareta z kurczaka
Byłam w tym miejscu w kwietniu 2021.
Fajny ośrodek ! Duży parking, pokoje po remoncie. To mój 4 wyjazd do sanatorium i najlepszy !!! Rehabilitanci genialni ! Zaangażowani i uśmiechnięci. Kuchnia - pyszna !!! Dania urozmaicone, ładnie podane i świeże.
Panie na recepcji uprzejme i pomocne. Lekarze i pielęgniarki do dyspozycji kiedy tylko są potrzebni. Z przyjemnością tam wrócę !!! Polecam każdemu .
Fajny ośrodek ! Duży parking, pokoje po remoncie. To mój 4 wyjazd do sanatorium i najlepszy !!! Rehabilitanci genialni ! Zaangażowani i uśmiechnięci. Kuchnia - pyszna !!! Dania urozmaicone, ładnie podane i świeże.
Panie na recepcji uprzejme i pomocne. Lekarze i pielęgniarki do dyspozycji kiedy tylko są potrzebni. Z przyjemnością tam wrócę !!! Polecam każdemu .
Wpisy pani manager jako anonima... Słabe...
Kuchnia jak w PRL. Pasztet własnego wypieku to była pasztetowa - podpieczona.... Ziemniaki ochydne! Stare i bardzo źle przechowywane. Herbata.... Coś w kolorze herbaty.....
Pokoje a w zasadzie cały budynek to stalowy szkielet obłożony karton-gipsem i styropianem.
Posiedzieć na zewnątrz można tylko przy wejściu. Próba postawienia krzesełka dwa (!) metry dalej kończy się pretensjami, że nie wolno wynosić krzeseł, bo nikt ich nie będzie zbierał.
Parking duży. I co z tego? Czy to stanowi o jakości sanatorium????
Kuchnia jak w PRL. Pasztet własnego wypieku to była pasztetowa - podpieczona.... Ziemniaki ochydne! Stare i bardzo źle przechowywane. Herbata.... Coś w kolorze herbaty.....
Pokoje a w zasadzie cały budynek to stalowy szkielet obłożony karton-gipsem i styropianem.
Posiedzieć na zewnątrz można tylko przy wejściu. Próba postawienia krzesełka dwa (!) metry dalej kończy się pretensjami, że nie wolno wynosić krzeseł, bo nikt ich nie będzie zbierał.
Parking duży. I co z tego? Czy to stanowi o jakości sanatorium????
Byłam w listopadzie 21,to była jakaś masakra czuje się gorzej po pobycie niż przed przyjazdem, ludzie siedzą w pokojach jak sardynki w puszkach,zero imprez integracyjnych w ośrodku,dwóch panów sami sobie zrobili imprezkę,grubo po 23 więc w czasie ciszy nocnej,chodzi po ośrodku darli ryje śmiali się pobudzili pół ośrodka,uruchomili gaśnice przeciw pożarnicze i spsikali cały korytarz (na terenie ośrodka i w budynku są kamery) następnego dnia po śniadaniu ich już nie było, zostali wyrzuceni. Jedzenie marne, personel nie miły zwłaszcza sama Pani właścicielka ośrodka Pani Anna,wredna arogancka i niekulturalna,swój prywatny dom ma na terenie ośrodka koło parkingu więc wszystko widzi. Nie polecam
Najlepszy ośrodek rehabilitacyjny w Polsce. Pozdrawiam
https://www.instagram.com/vanessalinto/
https://www.instagram.com/vanessalinto/
Alma cudowny ośrodek
https://www.instagram.com/nataliesmithnewman/
https://www.instagram.com/nataliesmithnewman/