Widok

seksowna rozgrzewka

No to ja może zacznę, coby towarzystwo rozgrzać i jak to się fachowo mówi w moim pracowym slangu "zmotywować do działania".
Ponieważ seks zawsze na topie, a ja od niego nie stronię, wręcz przeciwnie ;-), zapytać bym się chciała nieśmiało aczkolwiek prowokacyjnie, czy istnieje granica, której byście w 'seksie' nie przekroczyli? Albo inaczej, czy istnieje tabu, coś czego nie zrobilibyście nigdy, nawet z ukochaną osobą?
Pytam, bo ostatnio mam wrażenie, że niektórym ludziom zaczęły się zamazywać granice...zaczynają eksperymentować, poszukiwać nowych wrażeń...ciągle chcą więcej, inaczej, z kimś innym...nasuwa mi się pytanie: czy to źle czy dobrze?
Z drugiej strony wiem, że są osoby które tak zatracają się w miłości, że są gotowe dla siebie zrobić wszystko...dosłownie.
Więc jak jest z tym seksem? Czy można w ogóle mówić że coś jest niedozwolone w łóżku, a coś wskazane?
a

PS. Nie myślcie o mnie źle...potraktujcie powyższe jak ćwiczenie aktywizujące, hihihi ;-))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
> zaczynają eksperymentować, poszukiwać
> nowych wrażeń...ciągle chcą więcej, inaczej, z kimś
> innym...nasuwa mi się pytanie: czy to źle czy dobrze?
A co by miało być złe? Że nie chcą popaść w rutynę? Jeśli obie strony chcą eksperymentować i akceptują na wzajem swoje pomysły... to czemu nie...
Chyba jedyny warunek to by podejmując coraz większe eksperymenty nie popaść w jakieś niebezpieczne skrajności (np: dewiacje).
No właśnie...
Nawet trudno mówić o dewiacji, ale o jakimś zatraceniu się...odrealnieniu, które wcale nie musi się dobrze skończyć...
Jeśli chodzi o eksperymenty to ja nie mam nic przeciwko temu....interesuje mnie tylko fakt, jak daleko człowiek jest w stanie pójść, często wbrew temu co do tej pory mówił i myślał. Czyżby superego sobie a id sobie? :-)
a
athena napisał(a):

> PS. Nie myślcie o mnie źle...potraktujcie powyższe jak
> ćwiczenie aktywizujące, hihihi ;-))

Nie zeby nowa wojne rozpetac. Ale "ćwiczenie aktywizujące"? Juz ja znam ta babska ciekawosc.
A co w tym złego? To jest POZYTYWNA prowokacja...
z szacuneczkiem oczywiście
a
Mysle, ze jedna z granic dla mnie to bylby udzial osby trzeciej+. Rowniez nie mylilbym "Enter" z "Exit" i zwiazanych z tym atrybutow. Wszelkie zboczenia, szczegolnie masochistyczno/sadystyczne i zwiazany z tym sprzet, taki niby "kinky" sex "turns me off". Mysle, ze tym co to uprawiaja pozostawia kaca moralnego.
> Mysle, ze tym co to uprawiaja pozostawia kaca moralnego.
A ja myślę, że nie... bo gdyby sumienie itp podpowiadało by, że coś jest źle to by chyba tego jednak nie robili...
Kac ma to do siebie, ze ludzie pija pomimo, ze go maja (pozniej).
Niby racja...
to się chyba już wtedy nazywa uzależnienie....
Czy można się uzależnić od seksu?
Ja myślę, że można.
a
prosze pani a prace domowe będą z tego tematu ???
gdanszczanka102 napisał(a):

> prosze pani a prace domowe będą z tego tematu ???

Tak, tylko piszemy bez piora, no chyba ze z piorkiem.
Picie np dzieli sie na: towarzyskie, pijanstwo i alkoholizm. Tylko po towarzyskim mozna miec tak malego kaca, ze niekiedy niezauwazalnego.

Uwazajcie wiec z ta granica, Sexomaniacy (nie obrazajac zadnego Sexomaniaka, wlacznie ze mna).
athena napisał(a):

> to się chyba już wtedy nazywa uzależnienie....
> Czy można się uzależnić od seksu?
> Ja myślę, że można.

mysle ze uzaleznienie to nie jest dobre slowo.wydaje mi sie ze tu raczej chodzi o pragnienie.gdy jestesmy spragnieni to pijemy np. wode,zaspakajamy je i jest ok.czasami pijemy ja zeby zwilzyc usta,tak dla wlasnej przyjemnosci.woda tak jak i sex jest ci potrzebna do egzystencji ale nie upijasz sie nia,nie patrzysz przez pryzmat: musisz-bo inaczej...pijesz bo chcesz,kochasz sie bo chcesz,bo masz taka ochote,takie pragnienie.to jest naturalna potrzeba,u niektorych wieksza,u niektorych mniejsza,ale naturalna,a nie zbudowana w twojej psychice przez jakas slabosc..i juz :)))

p.s. dla mnie trojkacik jest ok ;))))))
dLoNdA napisał(a):

>
> p.s. dla mnie trojkacik jest ok ;))))))

...ps. dla mnie też ;-)))
Ete napisał(a):

> ...ps. dla mnie też ;-)))

no to widze zgodnosc :D a wolisz dwie kobiety czy dwoch facetow?? ;))))))
Dla mnie też, ale nie próbowałem i na razie nie mam takich potrzeb.
Myślę, że dla wielu osób trójkąt seksualny stanowi duży problem, ową granicę nie do przeskoczenia o której to mieliśmy dyskutować.
Zapewne wynika to z typowo katolickiego spojrzenia na sprawy seksu. Do niedawna seks w zwiazkach chrześcijańskich mógł mieć podłoże jednynie prokreacyjne i dopiero od niedługiego czasu Kościół Katolicki przyzwolił na seks dla przyjemności. Może za 50 lat pozwoli na seks przedmałżeński, ale mnie już wtedy na świecie nie będzie ;)
Problem z rozdzieleniem seksu i kochania się, prowadzi do zazdrości, poczucia braku miłości, no i nie pozwala na takie zachowania jak trójkąty albo i bardziej skomplikowane konfiguracje.
LoNdA napisał(a):

Od trojkata lepsza jest nauka.
Pozytywny napisał(a):

> Od trojkata lepsza jest nauka.

Nauka... czego?... ;-))
LoNda wie, architektury np. A przynajmniej nauka przygotowawcza do egzaminow wstepnych. Potem utrzymanie sie na studiach, moze chlopak i milosc, a trojkacik to juz na ostatnim miejscu.

Mysle, ze Antyspoleczny lepiej wyjasni sprawe trojkata. Mowie calkiem powaznie, on tez nie lubi trojkatow, gdzies to czytalem obszernie.
ja tam lubie sie uczyc architektury i sexu ;)))))))))) obie czynnosci daja korzysci,nie patrzac na to ktora jest wazniejsza

pozdrawiam potrojnie :D
Dobra architektura z dobrym sexem! To chyba dobra kombinacja. A jaka inowacja?

Tutaj musze sie zgodzic z LoNdA.

"Choć mój miły tutaj w kącik to pokażę Ci trójkącik" ;)

(ze sztuki "Goła baba")
Pozytywny napisał(a):

> Mysle, ze jedna z granic dla mnie to bylby udzial osby
> trzeciej+. Rowniez nie mylilbym "Enter" z "Exit" i zwiazanych z
> tym atrybutow. Wszelkie zboczenia, szczegolnie
> masochistyczno/sadystyczne i zwiazany z tym sprzet, taki niby
> "kinky" sex "turns me off". Mysle, ze tym co to uprawiaja
> pozostawia kaca moralnego.

Seks jest na topie i nie tylko w kolorowych czasopismach, czy na ustach (i nie tylko) młodych ludzi, ale budzi takze poważne zainteresowanie wśród naukowców. Proponuję zainteresowanym "pogrzebać" trochę w necie i poczytać co nieco.
Co zaś do S/M czy innych "zboczeń", to zbocznie jest kwestią niezwykle subiektywną. Jeśli jeden z partnerów lubi nie wiem ... np. kajdanki i to go podnieca, a drugi z partnerów nie widzi w tym nic złego, to o zboczeniu nie ma mowy.
sanna a ty co o tym sadzisz ????????? ;)

chiev napisał(a):

> sanna a ty co o tym sadzisz ????????? ;)

myślę, że między ufającymi sobie partnerami może się dziać baaaardzo dużo fajnych rzeczy, ale niekoniecznie trzeba potem o tym opowiadać ;)
Pozdrawiam :)
S/M to przede wszystkim zwiazany jest z zadawaniem bolu., nie do zaakceptowania dla mnie. Rowniez niebezpieczne zjawisko gdyz niekiedy prowadzi do eskalacji i duzych nieszczesc.

Kajdanki to chyba co innego, tutaj mozna polemizowac, chociaz to tez symbol przemocy, potrzebne by jednak byly cztery pary i wszystkie dla kobiety. No coz, ze dwa drinki towarzysko chyba nie zaszkodzi.

Takie symbole ponizenia i sadyzmu jak bicze, kagance, obroze itp "turn me off" jak juz pisalem.
atenko , i juz mi lepiej.... alez zadanko... a gdańszczanka to by tylko prace domowe odrabiała....a to ci ....a z nauczycielem a czy raczej jak to gizmo robił -samodzielnie.????? to trezba rozpatrzyć.... nic co sprawia przyjemnośc obu stronom nie jest brzydkie ani zabronione... nawet jesli dwie strony mają 3 kąty....
Pozytywny napisał(a):

>
> Kajdanki to chyba co innego, tutaj mozna polemizowac, chociaz
> to tez symbol przemocy

dla mnie kajdanki to raczej symbol bezwladzy i zniewolenia :))))))
A mozna zniewolic bez przemocy. Moze przez masochizm, ale nie jestem pewien.
zeby zakuc w kajdanki nie musisz uzywac sily,przy ich zakladaniu juz przewaznie jest po domniemanym akcie ewentualnej przemocy,trzeba sie z tym pogodzic i dac sie zniewolic...kobiety raczej nie stawiaja oporu ;)
Bez oporu? Tak lubie najbardziej. Gorzej jak ja musze stawiac opor, oj tak szczegolnie nie lubie.
stawianie oporu,szczegolnie czynnego,moze jeszcze bardziej podniecac te druga osobe
Londa, odpowiadam na Twoje pytanie sprzed dwóch dni (chyba)... zdecydowanie układ dwie kobiety i mężczyzna... ;-)))

Pozdrawiam potrójnie ;-))
No wlasnie LoNdA, jak byla Twoja preferowana kombinacja w akceptowanym trojkacie?
Tylko w trójkącie? ;-)
ALe z Was cieniasy ;-)
Ooo, wyglada na to, ze Athenka na czwarta pragnie sie zalapac (tylko wyglada?) ;)
ja bede zgodna z ete 2 kobietki i facet,tylko zeby dal nam rade ;)))
no to czekamy na propozycje athenko ;))))))

no i zeby niczego nie pominac
pozdrawiam potrojnie
Coraz bardziej optymistycznie. Moze jednak zakonczymy zapisy, bo dewotki beda nam wytykac, ze orgie z tego Forum chcemy zrobic.

Trzeba najpierw zaczac od 3/4-katow, niech sie troche oswoja ;)
trojkat rozwartokatny,czworokat foremny,calki potrojne zespolone.....
przeciez caly czas mowimy o matematyce :)))))))
LoNdA napisał(a):

> ja bede zgodna z ete 2 kobietki i facet,tylko zeby dal nam
> rade ;)))

....hmmm... myślę, że znam odpowiedniego kandydata ;-)))
Pozdrawiam potrójnie gorąco ;-))
ja również NIE jestem zwolennikiem zabaw BDSM (bo tak one się nazywają), ale też bym ich NIE demonizował.

Kaca moralnego ?? Czemu ...
Problemem jest wyłącznie _PRAWDZIWE_ przymuszanie, sadyzm, niewolenie;
sadyzm to choroba, ktora powinna byc leczona, a delikwent - izolowany od spoleczenstwa. Masochizm to sprawa indywidualna. Przymuszanie do seksu, czy przy uzyciu kajdanek czy bez, zawsze jest gwaltem, czyli zbrodnia; przemoc domowa to powazny problem, ktory trzeba zwalczac na plaszczyznie psychologicznej, psychiatrycznej, spolecznej, prawnej, i innych.

Z tymi jednakze sprawami BDSM nie ma NIC wspolnego; nie wiecej, niz zabawa w odtwarzanie bitew (rowniez II wojny swiatowej; sa w Trojmiescie kluby) z prawdziwa wojna i cierpieniami, ktore ona niesie. BDSM, jezeli odbywa sie za zgoda wszystkich zainteresowanych, to tylko _zabawa_, taka sama jak inne zabawy doroslych: odtwarzanie bitew (ang. reenactment), zabawy w kowbojow i Indian (ostatnio bardzo popularne w Niemczech) czy RPG (roleplaying) na zywo (zabawa w kostiumach i przy uzyciu niby-broni na ogol w klimatach fantasy (elfy, krasnoludy, czarnoksieznicy, orkowie, trolle, rycerze itd). Ostatnimi czasy, dorosli bardzo lubia sie bawic. Nasladuja dzieci. Szukaja nowych rozrywek, ktore pomagaja im oderwac sie od nudnej codziennosci.

Do odroznienia BDSM od przemocy domowej i sadyzmu sluzy pewna linia:
linia ZGODY ,ZABAWY i NIEROBIENIA KRZYWDY. Jezeli osoby biorace w tym udzial sie na to zgadzaja i traktuja to jako zabawe, to jest to tylko zabawa. Jezeli jednak jedna strona ma jakiekolwiek opory, a druga robi to na sile - to jest to taka sama przemoc seksualna jak kazda inna.

Osobom, ktore tak nie lubia kajdanek, proponuje zrobienie eksperymentu: kupcie w sklepie 'militarnym' (jest niedaleko mojego domu, na Lagiewnikach; oraz np. w Sopocie na Niepodleglosci, blisko centrum tego miasta) kajdanki za 20 zl, kluczyki miejcie w bezpiecznym miejscu przy sobie (np. w kieszeni) zeby w razie czego je otworzyc, i przyniescie je na jakas _prywatna_, domowa impreze (nie do klubu, bo was ochrona w nich na policje zawiezie :) ... I zobaczcie, czy w ciagu 5 minut bedzie chocby jedna osoba, co by nie chciala ich 'przymierzyc' i zeby ktos zrobil w nich zdjecie ... :)

Podobno 60% par lubi bawic sie przy uzyciu kajdanek. Sa to zwykle bardzo lagodne i wesole 'wyglupy'. Na Zachodzie ludzie sa generalnie bardziej otwarci w tych sprawach, choc i w Polsce zmienia sie mentalnosc. Ja gdy widze tego rodzaju sceny (przypadkowo przelaczajac kanaly u znajomych co maja TV - ja nie mam) - to zawsze sie zwyczajnie smieje. Nie jest to tez zakazane. W Polsce pokazy tego rodzaju odbywaja sie - z tego co czytalem - w niektorych nocnych klubach i na targach erotycznych (jak np. Eroticon).

Wiec bez przesady z tym 'kacem moralnym'. Mozna BDSM nie lubic (ja tez nie jestem tego fanem, choc przyznam , ze lubie 'ostre' kobiety :) ale to
niekoniecznie musza byc fanki BDSM; zwyczajnie wole kobiety aktywne, lekko moze nawet 'wladcze' od potulnych, cichych i niesmialych ...:)), ale nie nalezy go demonizowac, zwlaszcza ze w ten sposob - bezwiednie - odwraca sie uwage od problemow prawdziwej przemocy w seksie; przemocy bez zadnych akcesoriow, przemocy przy uzyciu piesci, albo "tylko" ostrych slow i dreczenia psychicznego; demonizujac wesolych i nieszkodliwych ludzi, ktorzy maja takie akurat zamilowania, odwracamy uwage od prawdziwych sadystow, psychopatow i zwyklych drani (obojga plci), znecajacych sie nad partnerka/partnerem i/lub dziecmi.

A co do granic tego, co do zaakceptowania ... Heh, ja moich nie opowiem :) Sa rzeczy, ktorych nigdy bym nie robil. Nalezy do nich publiczne opowiadanie o swoim zyciu seksualnym:)

Pozdrawiam Goraco!!
Krzysiek

Sa rzeczy, ktorych nigdy bym nie robil. Nalezy do
> nich publiczne opowiadanie o swoim zyciu seksualnym:)

Też tak mam:)

Pozdrawiam.
ja tam nie wiem ..ale czemu faceci chca sie pakowac w tyłek?po co im to? tam, jest ciasniej?milej?cieplej?

Inne tematy z forum Towarzyskie

Wynajmować czy na kredyt brać... Jak żyć? (183 odpowiedzi)

Co lepsze, a może co gorsze..?! Bawić się w wynajem, spłacać czyjś kredyt czy już lepiej zacząć...

Czy lubicie imprezy integracyjne? (29 odpowiedzi)

Czy często są organizowane w Waszych firmach?

rumia (23 odpowiedzi)

Jest tu ktoś z Rumi :) poznam miłego mężczyznę o wesołym zadziornym usposobieniu (wiek 27 -40 )...

do góry