Widok

silikonowy stanik do sukni bez pleców...

....warto takowy kupić? Moja suknia ma spore wcięcie na plecach, teoretycznie mogłabym zrezygnować ze stanika ale przód zdecydowanie lepiej się prezentuje w staniku.
Widziałam na allegro silikonowe staniki "przyklejane" do biustu. Jakie macie doświadczenia z tym wynalazkiem? Warto go kupić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dużo zależy od rozmiaru biustu...
Powyżej C nie ma najmniejszego sensu...
image
tematy w wyszukiwarce mam obczytane ale chciałabym poznać aktualne opinie bo tamte nie są zbyt zachęcające. dziewczyny piszą głównie że pod wpływem potu się przemieszcza i nie jest rewelacyjny.

z drugiej strony czy jest jakaś alternatywa?
a może któraś z was korzystała jest zadowolona i mogłaby mi polecić gdzie kupię i nie pożałuję?
ja radzę Ci kupić w normalnym sklepie z bielizną, a nie na żadnym allegro, bo w sklepie masz możliwość "przymiarki" to znaczy możesz przyłożyć sobie to na biust i zobaczyć czy rozmiar pasuje i czy Ci obejmie całą pierś (bo to ma wklejoną od środka taką folię). Jak masz nieduży biust i dobrze to założysz, do nic nie powinno się zsuwać, przesuwać ani nic z tych rzeczy, chociaż mówię tylko to, co słyszałam od klientek :) I nie reklamuję nic, bo już dawno tam nie pracuję :P Ja bym spróbowała na Twoim miejscu!
image
ja tylko sprzedawałam te staniki i z tego co wiem, to na one są w rozmiarach A, B, C i D, z tym że trzeba brać na siebie zawsze rozmiar większy, a miseczki są podane tak na obwód 75. A więc jak masz 75B to musisz wziąć miseczke C, jak masz 70 D,75C, lub 80B (zamienne) to musisz wziąć miseczkę D. Na większe biusty to się nie sprawdza. Naklejasz to w ten sposób, że zbierasz jedną pierś od boku, wtedy drugą tak samo, i na końcu spinasz po środku (żeby był efekt zebrania biustu). No i ważne, żeby przyklejać na suche, nienabalsamowane ciało. Z opowieści klientek wiem, że to się sprawdza, trzyma całą noc i jest bardzo fajne :) sama nie próbowałam.
image
Ja mialam taki stanik jak bylam na weselu u kolezanki i srednio bylam zadowolona bo mi sie zaczal slizgac jak sie troche spocisz podczas tanczenia i skakania.Szczerze polecam to cudo:
image
image
image
W polsce w sklepach go nie ma jeszcze chyba,jest to firma " Ultimo" i sprzedaje to miedzy innymi strona www.asos.com gdzie wysylaja tez do Polski bez problemow.Mialam sukienke swoja na weselu bez plecow i z przodem w ksztalcie trojkata takze podtrzymywalo biust z pdzodu a z tylu nic a nic nie bylo widac.Nie jest to moze cudna koronkowa bielizna slubna no ale czasem trzeba naturze pomoc ;-)
Te silikonowe ramiączka czy takie na placach jak Ty chcesz mi sie strasznie nie podobają. Imho lepsze są już jakieś ładnie zdobione czy coś, niż te sylikony.

Te przyklejane sa fajne, ale nie na takie uroczystosci i tance. Ubieralam ja czasami na jakies 3/4 godzinne imprezy. Pod koniec rzeczywiscie sie przesuwał i nie czułam się komfortowo.
polecam ci wszycie do sukni ( oczywiście w salonie) miseczek i będzie z głowy - mozesz mieć dekold z tyłu nawet do pasa :)
Ja miałam własnie tak wszyte i byłam super zadowolona
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
ja mam wszywane do sukienki-mam odkryte ramiona i plecy
Moja świadkowa miała silikonowy stanik i bardzo była zadowolona.
Nic jej się nie przesuwało ale trzeba pamiętać że nie można balsamować biustu tego dnia. Ona miała miseczke C.
image
niestety, tam gdzie suknie wypożyczam babki nie zgodziły się na taka przeróbkę:(

To body wygląda świetnie, może jednak któraś z was widziała w sklepie coś podobnego?
znając życie, pewnie mogliby Ci to sprowadzić na specjalne zamówienie bo takie rzeczy są w katalogach z bielizną, być może Kris robi.. musisz popytać
image
Tego nie trzeba zamawiac na specjalne zamowienie.Kupujesz na stronie i oni wysylaja na cala europe lacznie z Polska-do 8 dni dostarczenie do Polski ale jak w zeszlym miesiacu moja kumpela zamawiala to 5 dni to trwalo.Jesli nie pasuje to spokojnie mozna albo wymienic albo oddac i kase przesylaja na konto.Do kazdego zamowienia dolaczona jest forma zwrotka,tylko trzeba ja wypelnic.Mowie tu o stronie asos.com .Moge ich szczerze polecic,zamawiam juz u nich od 3 lat.Ja mieszkam co prawda w UK i kiedys przywozilam moim kolezankom zamowiania z Uk ,teraz sobie same zamawiaja :).
A właśnie.. zupełnie zapomniałam, że są jeszcze staniki tzw. "krzyżaki", które mają silikonowe ramiączka na ramionach, i oprócz tego jedno dłuugie ramiączko, które się krzyżuje bardzo nisko na plecach i zapina z przodu, przez co na plecach nic nie ma, a jest bardziej bezpieczny niż stanik silikonowy :) Z tego co wiem, to dostępne są one w bieli i w czerni, i oprócz silikonowych ramiączek mają też materiałowe. Wiem że firma Madelaine je robi. Można kupić w sklepach z bielizną.
image

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry