Widok

sklep carry czy ktos pracowal

jak w temacie interesuja mnie godziny pracy i zarobki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
najniższa krajowa, robisz po 12,5 h - nie polecam. Po 3 miesiącach próbnych dochodzi jakaś śmieszna premia. Fatalna atmosfera.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki za info byłam na rozmowie i dokładnie tak jak mówisz jak sie odezwą po rozmowie to i tak nie skorzystam bo nie dam rady ustać tylu godzin za takie śmieszne pieniądze
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
a w którym centrum byłaś na rozmowie słyszałam że na osowej jest ok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
12,5 h za najniższą krajową? Jaka umowa?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jedyny plus to umowa o pracę. Niestety musisz cały dzień stać i składać wszystko co masz na półkach, poza przerwą nie wolno Ci na chwileczkę usiąść czy chociażby oprzeć się o ścianę. Wystarczy wejść do tego sklepu i poobserwować dziewczyny :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy w tym sklepie godziny spędzone w pracy przekraczają te wpisane w grafiku, regularnie przekraczają 40 godzin w tygodniu? O ile rzeczywiście są UP oczywiście.
potwierdzam, byłam na rozmowie i jak przedstawiłam swoje oczekiwania finansowe (nie są wygórowane - dostosowałam je do tego ile miałam w poprzednich firmach) to pani zakończyła szybko i podziękowała za przyjście

po pracownikach też widać .., zero uśmiechu, zero entuzjazmu, nawet przy kasie podczas obsługi klienta dziewczyna strasznie zniechęcona, więc domyślam się jaka atmosfera pracy

uciekałam szybciej niż przyszłam- szkoda czasu
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kluczową sprawą jednak jest to czy de facto pracownicy mają
-umowę o pracę
-umowę zlecenie (umowa ustna też się do takich zalicza).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Byłam wczoraj na rozmowie, w galerii Riviera. Pani kierowniczka bardzo młoda zaproponowała mi 1680zł brutto na 3 miesiące próbnego potem umowa o pracę i do tego premia 200zł. Praca różnie w zależności jak galeria czynna ale generalnie pół godziny szybciej tam się zaczyna pracę. bardzo młody zespół. Jak komuś to odpowiada to ok :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
A ile miała lat ? 19 i świeżo po maturce czy jednak trochę więcej ??
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Który to już kierownik w tym roku będzie? Nikt nie chce pracować za psi grosz i w atmosferze wygórowanych oczekiwań. Jak otwierali sklep w Galerii Bałtyckiej to było 7-8 osób na 12 h pracy, a teraz ledwo 3. Pracy jest więcej niż kilka lat temu bo doszła jeszcze odzież dziecięca, pracowników o połowę mniej a płaca ciągle taka sama. (...) Smutne, zmęczone, zniechęcone twarze sprzedawców mówią same za siebie- klientom odbiera to chęć zakupów. ZDECYDOWANIE ODRADZAM!!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
joanna.najko
albo może jednak praca dla ludzi, którzy chcą od czegoś zacząć... ja na przykład jestem świeżo po maturze, bez jakiegokolwiek doświadczenia, bo do tej pory skupiałam się na nauce i mnie ta praca na jakiś czas odpowiada. Mam ponad godzinny dojazd i potem 12 godzin pracy, ale czego mam wymagać bez doświadczenia? Wszędzie gdzie szukam ogłoszeń pracy jest wymagane, a jak mam je zdobyć? Właśnie w takich miejscach. Za tydzień podpisuję umowę z Carry i jestem z tego zadowolona. To moja opinia. pozdrawiam.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10
Racja! Irytuje mnie jak ludzie bez doswiadczenia, ktorzy ledwo skonczyli prace wymagaja nie wiadomo jakie zarobki najlepiej za 8 godz pracy siedzacej z weekendami wolnymi;))
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9
Tak z ciekawości: ile konkretnie wynoszą według Ciebie te "nie wiadomo jakie zarobki" o których piszesz?
@kati - oj Kasiu, strasznie jesteś krnąbrna ale to masz chyba po mnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja pracowałam 2 lata temu . Bardzo miło wspominam. Jednak atmosfera , była napięta wokół niektórych dziewczyn. Zrezygnowałam z powodów osobistych. Było fajnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
pewnie jakas z poznania napisala to ze pracowala tam, bo w poznaniu cala siedziba firmy sie miesci i ktos im kazal pisac takie bzdury na tych forach zeby niezniechecac dziewczyn jak miala tak dobrze to czemu sie zwolnila baju baju nie wierzcie w to,,,,, albu w biurze du,,,,,e grzala
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
To fakt że najniższa krajowa tak jak w każdej sieciówce na okresie próbnym jeżeli taki jest bo większość sieciówek daje umowy śmieciowe (umowa-zlecenie) Co dla mnie ważne że nie ma wyścigu szczurów - gdzie każdy pracownik ma plan dzienny do zrealizowania i sprzedawcy zabijają sie o klienta. A realia pracy w tego typu sklepach takie własnie są. Jak ktos chce wyzszych zarobków to zapraszam do Biedronki, tylko tam 8 godzin na kasie i tak źle i tak niedobrze. Coś za coś- jaki kraj taka praca- jaka praca taka płaca- jaka płaca taka praca.... Pozdro!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kochana w Biedronce nie pracowałaś więc nie wiesz jak tam jest nie tylko 8 godzin i nie tylko na kasie, no chyba że jesteś na własne życzenie na 3/4 etatu. Pracują tam bardzo często po 10-12 godzin dziennie. I ludzie napieprzają tam po 7 dni w tygodniu czasem gdyż tam jest rozliczenie kwartalne jeśli wiesz w ogóle co to jest. Poobserwuj czasem tych ludzi co robią na sklepie A później wypisuj takie durnoty. A jak z Ciebie taki chojrak to zatrudnij się tam, to zobaczysz czy jest tam tak lekko i czy wtedy ty nie będziesz narzekać. Ale nikt nikomu nie dogodzi. Pozdro!!!!!!
byłam na rozmowie na kierownika, zarobki żenujące, najlepiej najniższa krajowa- szukają jeleni a nie kompetentnych ludzi, zresztą wystarczy wejść tam do sklepu, ciuchy gorszej jakości niż z terranowy, a ceny jak w orsay, obsługa też jakby mieli łańcuchy przywiązane do kostek taki entuzjazm- dziękuje ja bym tam nie radziła!Regionalna też wywarła na mnie bardzo negatywne wrażenie, podziękowałam w trakcie rozmowy więc możecie sobie wyobrazić jaka atmosfera
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas w przeciągu 3 miesięcy zrezygnowało 6 osób. Pracy nie polecam, osobiście szukam czegoś innego.
Nie polecem tam pracy .. zadnych premi i zadnych znizek kierownicy salonow robia sobie co chca bo im podono mozna wysluguja sie innymi osobami a same nic nie robia
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pracuję obecnie w CARRY i wiem jak to wygląda. Co prawda za dużo nie zarabiam, ale jestem zadowolona. Cieszę się, że jest umowa pracę (o którą teraz trudno, nawet bardzo trudno). CARRY pozwala również rozwijać się zawodowo. Zaczynamy od stanowiska: sprzedawca a (o ile jesteśmy ogarnięci) jest możliwość awansowania za Zastępcę Kierownika a nawet i Kierownika (za czym idzie większe wynagrodzenie). Bez sensu jak wypowiadają się osoby, które były tylko na rozmowie kwalifikacyjnej. Chcielibyście najlepiej od razu po maturze zarabiać 5tys i zostać kierownikiem. OD czegoś trzeba zacząć! A CARRY jest wysoko ustawioną firmą i pracodawcy z chęcią przyjmują do pracy byłych pracowników CARRY.
"kierownicy salonow robia sobie co chca bo im podono mozna wysluguja sie innymi osobami a same nic nie robia'' słucham? Wy sobie nawet nie wyobrażacie ile obowiązków mają kierownicy salonów. Nie wiecie, więc się nie wypowiadajcie!
A i zapewniam, że dziewczyny zarówno z Osowej, Matarni, Moreny jak i Bałtyckiej są bardzo miłe, przyjazne dla klientów i zawsze chętnie pomagają.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
"A CARRY jest wysoko ustawioną firmą i pracodawcy z chęcią przyjmują do pracy byłych pracowników CARRY."

hahahah dobry zart "wysoko ustawioną firmą" która nie daje nawet zniżek pracowniczych, nie wspominając o premiach itp? a co do powrotów to "firma" CARRY nie przyjmuje byłych pracowników, ogólnie pracuje juz rok ale zwalniam sie bo w tej firmie nie mozna sie rozwijać...
nie polecam poznanskiej firmy
A gdzie w Poznaniu?ktory sklep?
Sorry niby jakie obowiązki, bo pracuje i nie zauważyłam żeby mój kierownik się przemeczal. Co ułożyć grafik to jest dla ciebie obowiązek, czy może polkladanie papierów 15 i ostatniego dnia miesiąca. To są obowiazki. Proszę cię każdy by to zrobił nawet sprzedawca. Jaki ty rozwój widzisz. Wolą zatrudnić kogoś nowego niż kogoś awansować. Ciekawe dlaczego? Niestety polityka firmy jest taka że aż szkoda gadać. Tylko w ciążę zachdzic i uciekać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wstyd ihanba nazywac firme carry Polska marka Jak wszystko szyja w Bangladeszu wstyd i hanba polskie zlodzieje.Ludzie na produkcji w Bangladeszu zarabiaja centy. Polska marka to nie Polska marka carry tylko oszusci i zlodzieje Nic nie kupujcie w tej firmie. Policy zlodzieje carry to bandyci i oszusci
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej a czy możesz zdradzić w jakim mieście byłaś i jakie zarobki zapropoowano?
mi zaproponowano 1500 co jest śmiechem na sali...
w warszawie 1500zł na ręke pracuje juz 3 miesiace i nie przedłużam umowy z CARRY, mnóstwo obowiązków pracy za tak smieszne pieniądze.
a w dodatku atmosfera w pracy fatalna, kierowniczka strasznie ordynarna zero szacunku do swoich pracowników, ciagle straszy zwolnieniami;/
ja jednak szukam stabilnej pracy dlatego uciekam stamtąd jak najszybciej.
pozdrawiam wszystkich bylych i obecnych pracowników tej kiepskiej firmy...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pracuję od roku. Pracę godzę ze studiami, więc super! Ekipa zgrana, wspierająca, nawet po pracy się spotykamy. Umowa o pracę, więc urlopy są
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zgadzam się z tą opinią! do tego podstawa plus premie
2 lata pracowałam przed wyjazdem za granicę i mi się dobrze pracowało - 12h a potem wolne, więc można było sobie planować różne rzeczy w tygodniu
Też sobie cenię te dwunastki. Atmosfera w pracy spoko,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też sobie cenię te dwunastki. Atmosfera w pracy spoko, kasa też, więc polecam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

jakie kurka premie co wy pitolicie zero premi stala stawka i kij i nie przyjmuja zadnych bylych pracownikow parcuje juz 5 miesiecy w tej smieciowce sa lepsze prace i maja wlasnei premie a nie tak jak tutaj w kij roboty i zero nagardzania , motywowania , i znizek dla pracownika

Dokadnie , to są śieciówki i tak robią

Carry to okropny personel i o dwudziestej już nie obsługują klientów bo robią raport kas i są tylko ludźmi bo pracują po dwanaście godzin.A sklep jest otwarty do dwudziestej drugiej.

Wiadomo

Inne tematy z forum Praca

fundacja fly (50 odpowiedzi)

Zauważyłam ogłoszenia dotyczące pracy w tej fundacji na tym portalu - zdecydowanie odradzam! PIP...

Agencja pracy ? warto ? OPINIE (16 odpowiedzi)

Warto korzystac czy lipa ? zbior cv i tyle ? jakie dosw. ?

prawnik/ radca prawny odnośnie ZUS - szukam (20 odpowiedzi)

nie wiem czy dobry temat; czy ktoś może polecić prawnika,radca prawnego lub kancelarię...

do góry