Widok

skradziono rower spod centrum Manhattan

Rowery Wrzeszcz Górny Temat dostępny też na forum:
Witam, wczoraj wieczorem ok godz.19.30 spod kawiarni Starbucks w centrum Manhattan skradziono mi rower. Był to rower Kross trekkingowy, koloru szary mat, damski. Rower był nowy (miał rok) i NIE POSIADAŁ, żadnych rowerowych gadżetów w sensie: błotników, uchwytu na bidon, światełka itp. więc wyglądał na dopiero co kupiony ze sklepu. Na monitoringu widać dwóch chłopaków w wieku ok 15 lat, podejrzewam, że lokalna patologia bo ich sie mnóstwo kręci w okolicy centrum. Gdyby ktoś przez przypadek widział coś co pomogłoby mi odnaleźć złodzeji proszę o kontak na maila: kasiiik87@o2.pl, lub nr tel 502110749 zdjęcie:
http://www.nokaut.pl/rowery-trekkingowe/kross-evado-3-0-d-2012.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
z pedałów zostały tylko te bolce, rurki czy jak to się tam fachowo nazywa, więc oprzeć stopę na czym było, ale komfort jazdy zerowy

Ale uśmiałam się Twoją wizją ;D
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może pomogłoby wrzucenie zdjęcia z monitoringu. Ktoś mógłby rozpoznać na ulicy tych szczeniaków i dyskretnie powiadomić policję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
udało się odnaleźć rower? czy chociaż jakieś informacje się pojawiły o rowerze???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie przypominam sobie przypadku, by kogoś złapano dlatego, że był monitoring, za to niedawno nie działał i rower zniknął. Zresztą, jakie to ma znaczenie...
Dlaczego przy 15% bezrobociu w kraju nie można zrobić parkingów strzeżonych dla rowerzystów? Dlaczego nie można zrobić profesjonalnych, zamykanych wiat na rowery. Pomysł jest, ale miasto nie zainteresowane.
Najłatwiej chwalić się oddanymi km ścieżek a w sprawach praktycznych i łatwych do rozwiązania siedzieć cicho.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehehe UK jest o wiele bardziej rozwiniete od naszego pseudo kraju i tam masz pełno rowerów przy płocie ... bez kół hehehh a kamer maja 10 razy więcej niż my co kraj to obyczaj tam kradna koła u nas całe rowery hehe
Mam rower za 9500 i nigdy nie zostawiam go bez dozoru.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Dlaczego przy 15% bezrobociu w kraju nie można zrobić parkingów strzeżonych dla rowerzystów? Dlaczego nie można zrobić profesjonalnych, zamykanych wiat na rowery. Pomysł jest, ale miasto nie zainteresowane.
==
Takimi rzeczami to powinni być zainteresowani prywatni przedsiębiorcy, ale zapewne obawiają się, że cena wynajmu powierzchni i opłacenie pracowników oraz pozostałe koszty działalności etc. się nie zwrócą, nie mówiąc o sensownym zysku. Bo niby ile brać za godzinę "postoju rowerowego"? Optymalnie to złotówka, tylko właściciele drogich jednośladów zapłacą więcej. Jak ktoś "pomyka" rowerem za kilkaset złotych i przyjdzie mu w miesiącu kilkadziesiąt złotych wydać na parking to się przesiądzie na samochód, czy ZTM.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
W manhattanie JEST strzezony parking rowerowy. Co roku od maja do września. Nie wyważajmy otwartych drzwi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie jeżdżę do Manhattanu rowerem, więc pierwsze słyszę A w jakiej cenie? I zabawne, że dopiero od maja, a rower stamtąd zajumali w kwietniu :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
W Manhattanie zawsze było za free
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trudno, aby Manhattan płacił ochroniarzowi za siedzenie w PUSTYM pomieszczeniu rowerowym w miesiącach gdy mało osób jeździ. Uważam, że to i tak świetny pomysł! Pare lat temu codziennie korzystałem pracując w okolicy M.
Może trzeba się zastanowić dlaczego pomieszczenie jest puste, sezon rowerowy rozpoczyna się wcześniej niż od maja - może po prostu za mało osób wie, że można w Manhattanie za darmo zostawić rower pod dozorem?
Ja np. dopiero od Was się o tym dowiedziałam.
A zapotrzebowanie jest - na pewno autorka wątku by z takiego strzeżonego parkingu skorzystała.
Nie uwierzę, że przy należytej reklamie rowery w kwietniu czy nawet marcu (gdy jest odpowiednia pogoda) nie zapełniłyby choć w części darmowego strzeżonego placyku, skoro stoją przed Manhattanem.
Wybacz złośliwość, ale nie oczekujesz chyba że dostaniesz listowne powiadomienie o parkingu od właściciela, który się jeszcze domyśli, ż tam chcesz jechać?

Używanie google nie boli (wpisz sobie: parking rowerowy gdańsk)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Your posting rlleay straightened me out. Thanks!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie macie już co pisać to dajcie spokój, bo to już zaczyna ten temat nudzić
Wlasnie, zmienmy temat. Moze niech kazdy napisze co mysli na temat kultury miedzy rowerzystami i kierowcami aut. Bo chyba kazdy kto sie tu wypowiada lub nawet zaglada, ma jakas stycznosc z rowerem.
lepiej idź na rower
Widze ze Ty to juz nie masz kultury, wiec nie ma o czym rozmawiac...
Wybacz złośliwość, ale nie oczekujesz chyba że dostaniesz listowne powiadomienie o parkingu od właściciela, który się jeszcze domyśli, ż tam chcesz jechać?
==
Słyszałeś o czymś takim jak tablice, znaki informacyjne? Chyba nie :D
Zabawne, że jadąc do tegoż centrum handlowego samochodem jakoś nie mam problemów z odnalezieniem informacji na temat możliwości parkowania. Oznakować w podobny sposób parking rowerowy i po problemie.

Używanie google nie boli (wpisz sobie: parking rowerowy gdańsk)
==
Naprawdę niedługo ludzie bez wyszukiwarki Google i internetu to chyba umrą :D, nie wspomnę o jeździe czymkolwiek :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ja zainwestowałem w ulocka po lekturze postu Kasi :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry