Widok

skradziono rower spod centrum Manhattan

Rowery Wrzeszcz Górny Temat dostępny też na forum:
Witam, wczoraj wieczorem ok godz.19.30 spod kawiarni Starbucks w centrum Manhattan skradziono mi rower. Był to rower Kross trekkingowy, koloru szary mat, damski. Rower był nowy (miał rok) i NIE POSIADAŁ, żadnych rowerowych gadżetów w sensie: błotników, uchwytu na bidon, światełka itp. więc wyglądał na dopiero co kupiony ze sklepu. Na monitoringu widać dwóch chłopaków w wieku ok 15 lat, podejrzewam, że lokalna patologia bo ich sie mnóstwo kręci w okolicy centrum. Gdyby ktoś przez przypadek widział coś co pomogłoby mi odnaleźć złodzeji proszę o kontak na maila: kasiiik87@o2.pl, lub nr tel 502110749 zdjęcie:
http://www.nokaut.pl/rowery-trekkingowe/kross-evado-3-0-d-2012.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sprawdź - policja rozbiła dziuplę z rowerami. Może akurat Twój tam jest?
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Zlikwidowano-dziuple-z-kradzionymi-rowerami-Poznajesz-swoj-n71103.html :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Amerykę odkrył:):)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zasada jest prosta. drogi rower? jak nie kupisz zapięcia, nie zostawisz go. nie zostawisz go, nie ukradną ci. proste, skuteczne i tanie. chcesz zostawiać rower? kup drugi za 100zł + zapięcie, dla picu za 15zł, tylko na zakupy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ulok jest drogi, ciężki i nieporęczny
linkę da się przeciąć byle czym

można lepiej

80cm porządny hartowany łańcuch to ok 15zł.
do tego gruba kłódka zatrzaskowa to 10 zł. już ją pewnie masz.
to cięższe niż linka, ale kształt poręcznięjszy, można też wieźć osobno łańcuch osobno kłódkę, a da się spinać OBA koła i ramę..
to go woź nie przypiętego (w ręce)
jak by cię chciało jakieś komando zatrzymać
możesz dać nim w łeb
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
he he hi hi ho ho hu hu...

a jak po 5' najlepszy ulok odepniesz i ruszysz
to byle żul może ci rower zabrać OT TAK
bo policja karze (pobiciem) za niezatrzymanie sie
(www. trojmiasto. pl/wiadomosci/Policjant-uderzyl-rowerzyste-Sprawdza-to-prokuratura-n69130.html)
a 90% zatrzymujących to żule, bandyci, złodzieje, albo zamaskowana policja

jedyny myk, to nowy rower podrapać, przyczepić gadżet, trochę popsuć
by był "niechodliwy" :-(
a ja zainwestowałem w ulocka po lekturze postu Kasi :)
Wybacz złośliwość, ale nie oczekujesz chyba że dostaniesz listowne powiadomienie o parkingu od właściciela, który się jeszcze domyśli, ż tam chcesz jechać?
==
Słyszałeś o czymś takim jak tablice, znaki informacyjne? Chyba nie :D
Zabawne, że jadąc do tegoż centrum handlowego samochodem jakoś nie mam problemów z odnalezieniem informacji na temat możliwości parkowania. Oznakować w podobny sposób parking rowerowy i po problemie.

Używanie google nie boli (wpisz sobie: parking rowerowy gdańsk)
==
Naprawdę niedługo ludzie bez wyszukiwarki Google i internetu to chyba umrą :D, nie wspomnę o jeździe czymkolwiek :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Widze ze Ty to juz nie masz kultury, wiec nie ma o czym rozmawiac...
lepiej idź na rower
Wlasnie, zmienmy temat. Moze niech kazdy napisze co mysli na temat kultury miedzy rowerzystami i kierowcami aut. Bo chyba kazdy kto sie tu wypowiada lub nawet zaglada, ma jakas stycznosc z rowerem.
nie macie już co pisać to dajcie spokój, bo to już zaczyna ten temat nudzić
Your posting rlleay straightened me out. Thanks!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wybacz złośliwość, ale nie oczekujesz chyba że dostaniesz listowne powiadomienie o parkingu od właściciela, który się jeszcze domyśli, ż tam chcesz jechać?

Używanie google nie boli (wpisz sobie: parking rowerowy gdańsk)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może trzeba się zastanowić dlaczego pomieszczenie jest puste, sezon rowerowy rozpoczyna się wcześniej niż od maja - może po prostu za mało osób wie, że można w Manhattanie za darmo zostawić rower pod dozorem?
Ja np. dopiero od Was się o tym dowiedziałam.
A zapotrzebowanie jest - na pewno autorka wątku by z takiego strzeżonego parkingu skorzystała.
Nie uwierzę, że przy należytej reklamie rowery w kwietniu czy nawet marcu (gdy jest odpowiednia pogoda) nie zapełniłyby choć w części darmowego strzeżonego placyku, skoro stoją przed Manhattanem.
Trudno, aby Manhattan płacił ochroniarzowi za siedzenie w PUSTYM pomieszczeniu rowerowym w miesiącach gdy mało osób jeździ. Uważam, że to i tak świetny pomysł! Pare lat temu codziennie korzystałem pracując w okolicy M.
W Manhattanie zawsze było za free
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie jeżdżę do Manhattanu rowerem, więc pierwsze słyszę A w jakiej cenie? I zabawne, że dopiero od maja, a rower stamtąd zajumali w kwietniu :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
W manhattanie JEST strzezony parking rowerowy. Co roku od maja do września. Nie wyważajmy otwartych drzwi.
Dlaczego przy 15% bezrobociu w kraju nie można zrobić parkingów strzeżonych dla rowerzystów? Dlaczego nie można zrobić profesjonalnych, zamykanych wiat na rowery. Pomysł jest, ale miasto nie zainteresowane.
==
Takimi rzeczami to powinni być zainteresowani prywatni przedsiębiorcy, ale zapewne obawiają się, że cena wynajmu powierzchni i opłacenie pracowników oraz pozostałe koszty działalności etc. się nie zwrócą, nie mówiąc o sensownym zysku. Bo niby ile brać za godzinę "postoju rowerowego"? Optymalnie to złotówka, tylko właściciele drogich jednośladów zapłacą więcej. Jak ktoś "pomyka" rowerem za kilkaset złotych i przyjdzie mu w miesiącu kilkadziesiąt złotych wydać na parking to się przesiądzie na samochód, czy ZTM.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry