Widok

ślub humanistyczny

witam, planuję ślub humanistyczny i wymarzyłam sobie ceremonię na plaży. Czy ktoś posiada wiedzę gdzie można zorganizować taką ceremonię i czy są potrzebne jakieś pozwolenia?
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co wiem (a moje informacje sa sprzed kilku lat kiedy moj brat taki slub chcial wziasc), to w Polsce slubow humanistycznych sie nie udziela.
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
W Polsce taką organizacją, która zamierza zajmować się ceremoniami humanistycznymi jest Polskie Stowarzyszenie Racjonalistów (PSR): apolityczna organizacja racjonalistyczno-humanistyczna działająca od 2006 r. Więcej informacji: psr.org.pl
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Niestety pierwszy slub humanistyczny w Polsce zorganizowany przez w/w organizacje 2 lata temu ciagle legalnie nie ma prawa bytu w polskim prawodastwie i nietety para M&M musi i tak wziasc slub cywilny w USC :-(
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięuję za te wszystkie informację ale już je znam. termin naszego śluby mamy już wyznaczony i wszystkie formalności załatwione. teraz zostały tylko te przyjemniejsze szczegóły. chodzi mi jedynie o załatwienie miejsca na plaży. czy sa jakieś obwarowania do zagospodarowania kawałka plaży? czy są potrzebne pozwolenia? pozdrawiam
ewa
kolezanka podsuneła mi pomysł ślubu humanistycznego, bo chcielismy wziac ślub w plenerze. Ktoś wie jak to zorganizować?
http://www.eventbyev.pl/ na pewno pomoże :)
tutaj masz całe info http://organizerslubny24.pl/blog/61/slub-humanistyczny
dzięki za informacje, jeszcze bardziej mi się ten pomysł spodobał jak zobaczyłam zdjecia
to prawda śliczne są
fajny klimat i suknia śliczna
mi się suknia nie podoba
moim zdaniem cały ślub wygląda bosko, a suknia idelanie do tego pasuje. świetna jest
ja tu trochę o czym innym, ale mi się bardzo podoba sposób w jaki udekorowane są stoły. Ten lampion na stole obok delikatne kwiatki, dawno nie widzałam tak ładnie przygotowanego ślubnego stołu
aż zerknelam, całkiem ładnie, to prawda. estetycznie i elegancko, fajny pomysł
śliczne zdjęcia
zakochalam się w tej sukni ślubnej, urocza:)
też nie mogę oderwać od niej oczu
Kompozycja zdjęć jest fajna, niezłe ujęcia itd. ale teraz to w sumie standard, nie ma w nich nic nowatorskiego. Przeciętny fotograf takie robi, no chyba że się weźmie taniego półprofesjonalistę który uważa że jak ma lustrzankę to jest fotografem ;)
Biel sukni na niektórych fotach jest wyjarana za bardzo, nie widać tych plis, cieni - słaby kontrast aparatu albo niefachowe ustawienie parametrów.

Suknia piękna, bo niebanalna i nie "bezowata" :)
Szkoda, ze jesteśmy sto lat za murzynami i ten ślub nie jest ważny prawnie..
Można także wziąść ślub cywilny poza murami urzędu stanu cywilnego i miec od razu ważną ceremonię .Moi znajomi tak zrobili urzędnika musieli przywieść i zawieść na miejsce nie wiem czy były za to pobierane jaieś większe opłaty .
Ślub brali poza Gdańskiem .
"Kobieta jest to przysmak Bogów, byle go diabeł nie przyprawił."
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jest naprawdę dobry pomysł, cywilny w urzedzie i piekny slub w plenerze. Piękna suknia, taka niebanalna. I racja nie bezowata :)

Ślub humanistyczny to faktycznie piękne przeżycie - bardzo osobiste, niezapomniane i zdecydowanie bardziej poruszające niż formalna formuła ślubu urzędowego. Jednak dla porządku prawnego myślę, że najlepiej w ograniczonym gronie (rodzice, świadkowie) zawrzeć wcześniej związek małżeński w urzędzie (oszczędza się 1000zł w stosunku do ślubu plenerowego z urzędnikiem) a następnie zorganizować ceremonię ślubu humanistycznego w plenerze przed samym przyjęciem weselnym. Dzięki temu para staje się małżeństwem, oszczędza 1000zł i ma piękne wspomnienia z jednej z bardziej wzruszających ceremonii ślubnych.. Jeżeli interesuje Cię takie rozwiązanie zapraszam po więcej szczegółów na stronę www.ceremonie-humanistyczne.pl

Jaki jest koszt?

W zależności od prowadzącego.

Inne tematy z forum Kobieta

Tabletki Cum on opinie (3 odpowiedzi)

Jakie macie opinie na temat tabletek na zwiększenie wytrysku cum on? Czy rzeczywiście poprawiają...

Szeptunka Wasylke-prosze o info (4 odpowiedzi)

Witam czy ta Pani jeszcze przyjmuje? Moglby ktos podac nr lub kiedy przyjmuje? Byloby milo jakby...

Tabletki powiększające piersi (4 odpowiedzi)

Czy są jakieś? Takie które działaja? Mam niewielki biust, powoduje to u mnie kompleksy ale...

do góry