Widok

ślub w przyszłym roku

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny, biorę słub w przyszłym roku i nie za bardzo wiem jak się do tego wszystkiego zabrać. Przede wszystkim to jakie polecacie miejsca na terenie trójmiasta ? Będę wdzięczna za pomoc.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przede wszystkim musisz szybciutko zaklepać sale (tu zabardzo nie pomoge:( ) pozniej fotograf, kamerzysta, orkiestra/dj, kościół.....

Po tym wszystkim masz spokój na pare miesięcy:)
Macie już ustaloną date?

jezeli chodzi o datę to jedno jest pewnw, że bedzie to czerwiec, ale reszta zależy od tego jakie sale bedziemy mieli dostępne.
image
jak czerwiec to zabieraj sie kobieto do roboty - wiele miejsc ma juz duze oblozenie na lato 2008!!!!

przede wszystkim SALA

zastanow sie:
1) na ile osob wesele
2) miasto czy poza miastem
3) jaki klimat sali: elegancka, weijska, kaszubska, chlopska itp itd
4) z noclegiem dla gosci czy bez
5) no i ile kasy na osobe mozecie przeznaczyc

jak juz to biedziesz wiedziala to bedziemy szukac razem :)

image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
A może możecie mi troszkę podpowiedzić z miejscem na wesele. Marzy nam sie w Trójmieście albo w okolicy , najlepiej w ośrodku wczasowym z możliwościa zorganizowania grilla na powietrzu na pelnym luzie. Gdyby u nas pogoda była pewniejsza to w ogóle zrobiłabym na powietrzy, ale niestety nie bede ryzyzkować.
Prosze o pomoc!
image
Poszukaj sali i jeśli nie planujesz slubu w swojej parafii to zorientuj sie kiedy mozna date w konkretnym kosciele zaklepac (ja mialam z tym troche problemow) ;)
image
kosciol nie ten to inny - chyba ze to jeden jedyny w okolicy :)

image
Jedyny w okolicy albo jakiś wymarzony ;) Myśmy od razu wiedzieli, w którym kościele chcemy ślubować i na pewno tam ślub będzie :) Ani to moja parafia, ani mojego K., ale ślub musi się tam odbyć :D Jeszcze tam nie byliśmy jednak, nie przesadzajmy ;)

Dokładnie mam taka samo, nie chce brac ślubu w mojej parafii. Nie wiesz moze jakie potzreben są dokumenty s koscioła z mojej parafii, żeby wszystko załatwić ?
image
kochanie, kosciolem sie teraz nei martw
do siebie do parafii po paoiery bedziesz szla kilka miechwo przed slubem

szczerze radze zamij sie sala - ja ostatnio zmienialam i si eokazalo ze moj termin 21 czerwca 2008 byl juz zajety !!! i musialam zmienic termin!!!

image
no to sie popisalam - jak cos zrozumiesz z tego belkotu to dobrze :)

grrrrr jak ja nie lubie plaskiej klawiatury :(

image
A ja dla odmiany uwielbiam plaskie ;) Zawsze mi sie paznokcie hacza o klawisze jak pisze na normalnej klawiaturze, a plaska jest taka... slodka :) A nie martw sie, tekst da sie zrozumiec ;)

Dokladnie tak jak mowi MIA. Poza tym, jak juz sie wybierzesz do kosciola, gdzie chcesz brac slub, to ksiadz Ci wszystko powie co i jak zalatwiac (tak mowia dziewczyny). Wiec nie martw sie kosciolem, tylko szukaj sali. Z kosciolem raczej nie bedzie problemow, bo mszy slubnych na ogol jest kilka w ciagu dnia. A raczej trzech wesel na jednej sali w jednym dniu Ci nie zrobia...

Zastanawiam się również nad obcją " ślubu motocyklowe " , ponieważ jesteśmy motocyklistami i chciałabym podjechać do kościoławłaśnie motocyklem, tylko nie bardzo sie widzę w sukienece na motorku :) moglobybyć wesoło : )
image
a gdzie w końcu znalazłaś sale jesli można spytać ?
image
No ja miałam problem z kościolem , jak mowilam, okazalo sie na 11 miesiecy przed slubem, kiedy mialam juz ustalona sale.... ze nie ma wolnych godzin w kosciele miedzy 15, a 19. Musiałam szukac innego kosciola. Wiec z gory uprzedzam,ze lepiej sobie zaklepac najwczesniej jak mozna :) A co do formalnosci to musisz miec wszystkie sakramenty ze swojej parafii (bo zapewne tam mialas) no i nauka religii, nauki przedslubne. Jak udasz się do kosciola to wszystko Ci ksiadz powie co i jak :) Ale wiekszosc dokumentow i tak ma krotka date waznosci, wiec wystarczy 6 miesiecy przed slubem wszystko skompletowac:)
image
tak dlugo jak sie nie bedzie mialo sali nie wiadomo gdzie szukac kosciola ;)

image
ja ma kosciol w Gdansku , a wesele w Gdyni i tez jest dobrze :)
image
To już nie są takie odległości i problemy z dojazdem, że trzeba organizować jedno obok drugiego. W końcu z kościoła na salę nie będziesz jechać 200 km :) Więc jeśli ma to być w Trójmieście lub okolicy, to nie jest to aż tak ważne, jak daleko kościół jest od sali...

dokładnie :) więc jak sie chce wesele zorganizowac w trojmiescie, to mozna szukac i kosciola i sali w jednym czasie :)
image
MARTO,

ja wiem ze dluuuuga droga przed toba, ale skoro oboje lubicie motocykle, to spojrz tutaj:
http://www.crodo.pl/pop/popplen4.html

trzeba kliknac 5 kwiatek od lewej strony - tylko poczekaj az sie strona zaladuje

oto namiary na mojego fotografa, tak mi sie pamietalo ze kiedys mial 'motocyklowa' sesje :)

image
Powiem szczerze, że jesem trochę przerażona, bo jestem w takiej sytuacji, że niewiele bede mogła załatwić przed samym ślubem, dlatego musze wiele rzeczy zrobić teraz. Chyba musze wziąść Kube i zaczniemy działać, bo widzac po waszych odpwoeidziach, to z salą naprawdę jest cieniutko.
image
MARTO, najpierw zastanowcie sie jakbyscie chcieli aby ona wygladala

jak juz bedziecie wiedziec i podzielicie sie z nami ta wiedza to was wspomozemy - w koncu mamy juz troszke wprawy ;)

Slimac, sorki ale nei zgodze sie z toba

kosciol ktory mnei powala na kolana to kosciol na samym koncu swietojanskiej w gdyni (u. portowa) a wesele w tczewie

jakby na to nie patrzec minimum 1,5 godzinki na dojazd - liczac i nie liczac korkow -
co jest :
a) bez sensu
b) trzeba by zorganizowac dojazd gosciom
c) juz widze te wszystkie ciotki z torbami i walizkami na moim slubie w moim wymarzonym kosciele (nocleg w tczewie)

owszem, tak jak ty masz gdanks-gdynia jest ok
ale tak jak ja bym chciala neistey to bylby przerost formy nad trescia
a sali juz nie chce zmieniac

image
Przeciez wyraznie napisalam Trojmiasto i okolice... Ciezko liczyc Tczew za okolice... ;)

zwroc uwage ze marta jeszcze nie wypowiedziala sie co do preferencji w kwestii sali wogole (w tym rowniez w kwestii jej lokalizacji)

image
Ale juz wie, jaki chcialaby miec kosciol (z tego, co zrozumialam...). Poza tym, ja nigdzie nie pisalam, ze w moim przypadku jest to Gdynia-Gdańsk ;)

Dziękuję wszystkim za pomoc i jak ustale więcej konkretów to na pewno się odezwę.
image
czekamy czekamy :)

image
:) my sie zdecydowalismy pod koniec marca tego roku na ten sierpien i mamy juz all poza obraczkami wodka napojami i garniakiem dla niego.... wiec bez paniki..... kosciol i lokal wraz z foto i djem zalatwilam w 2 dni;)

image

a poki co tutaj masz spis sal

(choc nie wszystkich) - jak sie nic nei spodoba to bedziemy szukac dalej :)

www.hotelrezydent.com.pl
www.estragon.pl
www.rozawiatrow.com.pl
www.dwor-magnat.pl
www.astorhotel.pl
www.rodizio.pl
www.orbis.pl/polish/hot_gdy_p.html
www.owbaltyk.pl
www.villaeva.p
www.hoteldal.dekom.com.pl
www.restauracja-harnas.pl
www.bacowka.pl
www.czardasz.republika.pl
www.dominikanska.pl
www.hipodrom.pl
www.hotelhanza.pl
www.orbis.pl/mercureheveliusgdansk
www.orbis.pl/novotelgdanskcentrum
www.metasopot.pl
www.hotel-marengo-kniaz.com
www.zlotyul.pl
www.hotel.bystra.net
www.oberzapodturbotem.pl
www.dwor-oliwski.com.pl
www.restauracjatenisowa.pl
www.gdanska.pl
www.biesiada.gda.prv.pl
http://www.kozigrod.pl/
www.piwnicarajcow.pl
www.zabusia.pl
www.restauracjadompolski.pl
www.hotel-faltom.com.pl
www.palacwleznie.pl
www.hotel-europa.com.pl
www.gdansk.globalhotels.pl
www.hotelhaffner.pl
www.hotel-moris.com.pl
www.renusz.com.pl
www.srebrnymlyn.pl
www.republika.pl/jaszczurowka
http://www.hotel-sopot.pl/
http://www.hotelfalko.pl
www.orle.com.pl
www.bialy-dworek.pl
www.hotelmiramarsopot.com.pl
www.hotelkrolewski.pl
http://www.villa-pascal.com.pl/
www.rzemieslnik.pl
www.palacsasino.com.pl

image
hej, ja mam slub w Kosakowie i wesele tez:)
w Kosciele trzeba tylko zarezerwowac sobie date i godzine zebys nie miala slubu o 20stej bo to troche za pozno

dlatego ja w najblizszym czasie che sie zdecydowac na kosciol aby nei miec slubu o 11 rano albo wieczorem ;)

no i wciaz nie potrafie znalezc w sobie motywacji na zabranei sie za oprawe muzyczna :(

image
Oprawe muzyczna na slub czy wesele?

mi sie marzy zespol tylko gdzie znalesc taki ktory w 100% bedzie mi odpowiedal?:)

jedno i drugie
:)

choc osobiscie bardziej mnie meczy wesele - w kosciele od biedy moze byc zwykly organista

(uwaga! nei biore odpowiedzialnosci za swoje slowa - oczywiscie jak sie zrobi bardziej 'goraco i blizej do slubu' to bede chciala piekna oprawe muzyczna w kosciele niekoniecznie zwyklego organiste ;))

image
Wlasnie z tego powodu my zrezygnowalismy z zespolu... Czesto niestety sie tak zdarza, ze zespol robi wiecej przerw niz gra... A poza tym, balam sie o wykonanie dwoch piosenek, ktore my sobie nawzajem chcemy zadedykowac :) A zalezy mi na ladnym wykonaniu, wiec oryginal bedzie najlepszy ;)

Hehe, tia... Do tego czasu jeszcze wiele moze nam sie pozmieniac ;) A wolisz DJa czy zespol na wesele?

ale zespol robi taki niepowtarzalny klimat....

:))) noooooo...... :)))) u mnie tak bylo:D ;)) stare forumki pewno pamietaja ;)

image

kurcze, no moj problem polega na tym ze ja absolutnei nei ma najmniejszej koncepcji w tym temacie
ie wiem czy chce dj czy zespol
i jedno i drugie ma tak plusy jak i minusy

i to mnei martwi
trodno sie szuka jak sie nei wie czego szukac
wiec chwilowo nei szukam
choc pomalu zaczyna mi to spedzac sen z powiek

image
spokojnie!! :) macie ponad ROK! :)))))

image

taaaa, ale wiem ze te najlepsze zesolu maja juz spore oblozenie na lato 2008
a ja bym nei chciala sie obudzic ktorego pieknego dnia z reka w nocniku i wybierac pomiedzy tym co zostalo - skoro zostalo to o czym swiadczy nieprawdaz?

image
To ja akurat za tym proponuje sie rozejrzec. Ja (po doswiadczeniach na roznych weselach) zdecydowalam sie od razu na DJa. Zreszta, moj K. mial dokladnie to samo zdanie. Po prostu z gory wiedzielismy, ze rezygnujemy z zespolu.
Dlaczego? Glownie wlasnie z powodu przerw dlugich (bo to zrozumiale, ze osoba grajaca na instrumencie czy spiewajaca musi odpoczac, ale niektore zespoly maja dluzsze przerwy niz serie granych utworow). Zdarzalo mi sie tak, ze mialam ochote potaczyc i nagle ktos mnie zagadal, no i nie zdazylam przed przerwa... I czekalo mnie siedzenie i czekanie na kolejna serie tancow... A trwalo to i trwalo... No i do tego te nasze piosenki, ktore sa trudne do wykonania i w jezyku angielskim... :)

to slubne nakrecanie koniunktury jest az przerazajace.. ale wiem ze trudno to bledne kolo przerwac:))) wiem cos o tym .. niedlugo bedzie sie bukowac na 3 - 4 lata na przod:D

image

no tak - ale jak to zawsze bywa - sa zespoly ktore wprost sobei flaki wypruwaja tak duza graja aby tylko wypasc jak najlepiej i przerwy jak najkrotsze robic
i sa twz dj ktorzy maja wszystko gdzies i cale nie probuja zlapac kontaktu z weselnikami

image
Dlatego warto wybrac kogos sprawdzonego :)
Tak, wiem, i tak nigdy nie wiadomo, jak wyjdzie na mojej imprezie. Ale nie mam zamiaru sie tym przejmowac, bo inaczej bym ze wszystkim zwariowala ;)

i idac tym tokiem: sa sprawdzeni dj i sprawdzone zespoly

image
Taaak ;) I znow w kropce ;)

No coz, przykro mi to stwierdzic, ale chyba najpierw musisz sie zdecydowac, co wolisz ;)

tyle to i ja wiem :)

a tak poki co to jest ten jedyny element co do ktorego ja nie mam zielonego pojecia co bym chciala
w calej reszcie przynajmniej mniej wieceje wiem co i jak

image
A Twoj Kochany nic Ci nie podpowie? Czy tez stoi w kropce? :)

poza tym ze sie nei udziela w przygotowaniach to chce dj

image
wiesz ja mialam najwiekszy problem ze znalezieniem zespolu i w koncu zdecydowalam sie na the gold ze starogardu,mam nadzieje ze to bul trafny wybor

image
image