Widok
jak czerwiec to zabieraj sie kobieto do roboty - wiele miejsc ma juz duze oblozenie na lato 2008!!!!
przede wszystkim SALA
zastanow sie:
1) na ile osob wesele
2) miasto czy poza miastem
3) jaki klimat sali: elegancka, weijska, kaszubska, chlopska itp itd
4) z noclegiem dla gosci czy bez
5) no i ile kasy na osobe mozecie przeznaczyc
jak juz to biedziesz wiedziala to bedziemy szukac razem :)
przede wszystkim SALA
zastanow sie:
1) na ile osob wesele
2) miasto czy poza miastem
3) jaki klimat sali: elegancka, weijska, kaszubska, chlopska itp itd
4) z noclegiem dla gosci czy bez
5) no i ile kasy na osobe mozecie przeznaczyc
jak juz to biedziesz wiedziala to bedziemy szukac razem :)
kochanie, kosciolem sie teraz nei martw
do siebie do parafii po paoiery bedziesz szla kilka miechwo przed slubem
szczerze radze zamij sie sala - ja ostatnio zmienialam i si eokazalo ze moj termin 21 czerwca 2008 byl juz zajety !!! i musialam zmienic termin!!!
do siebie do parafii po paoiery bedziesz szla kilka miechwo przed slubem
szczerze radze zamij sie sala - ja ostatnio zmienialam i si eokazalo ze moj termin 21 czerwca 2008 byl juz zajety !!! i musialam zmienic termin!!!
A może możecie mi troszkę podpowiedzić z miejscem na wesele. Marzy nam sie w Trójmieście albo w okolicy , najlepiej w ośrodku wczasowym z możliwościa zorganizowania grilla na powietrzu na pelnym luzie. Gdyby u nas pogoda była pewniejsza to w ogóle zrobiłabym na powietrzy, ale niestety nie bede ryzyzkować.
Prosze o pomoc!
Prosze o pomoc!
Dokladnie tak jak mowi MIA. Poza tym, jak juz sie wybierzesz do kosciola, gdzie chcesz brac slub, to ksiadz Ci wszystko powie co i jak zalatwiac (tak mowia dziewczyny). Wiec nie martw sie kosciolem, tylko szukaj sali. Z kosciolem raczej nie bedzie problemow, bo mszy slubnych na ogol jest kilka w ciagu dnia. A raczej trzech wesel na jednej sali w jednym dniu Ci nie zrobia...
No ja miałam problem z kościolem , jak mowilam, okazalo sie na 11 miesiecy przed slubem, kiedy mialam juz ustalona sale.... ze nie ma wolnych godzin w kosciele miedzy 15, a 19. Musiałam szukac innego kosciola. Wiec z gory uprzedzam,ze lepiej sobie zaklepac najwczesniej jak mozna :) A co do formalnosci to musisz miec wszystkie sakramenty ze swojej parafii (bo zapewne tam mialas) no i nauka religii, nauki przedslubne. Jak udasz się do kosciola to wszystko Ci ksiadz powie co i jak :) Ale wiekszosc dokumentow i tak ma krotka date waznosci, wiec wystarczy 6 miesiecy przed slubem wszystko skompletowac:)