Widok

ślub w przyszłym roku

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny, biorę słub w przyszłym roku i nie za bardzo wiem jak się do tego wszystkiego zabrać. Przede wszystkim to jakie polecacie miejsca na terenie trójmiasta ? Będę wdzięczna za pomoc.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przede wszystkim musisz szybciutko zaklepać sale (tu zabardzo nie pomoge:( ) pozniej fotograf, kamerzysta, orkiestra/dj, kościół.....

Po tym wszystkim masz spokój na pare miesięcy:)
Macie już ustaloną date?

jezeli chodzi o datę to jedno jest pewnw, że bedzie to czerwiec, ale reszta zależy od tego jakie sale bedziemy mieli dostępne.
image
Poszukaj sali i jeśli nie planujesz slubu w swojej parafii to zorientuj sie kiedy mozna date w konkretnym kosciele zaklepac (ja mialam z tym troche problemow) ;)
image
jak czerwiec to zabieraj sie kobieto do roboty - wiele miejsc ma juz duze oblozenie na lato 2008!!!!

przede wszystkim SALA

zastanow sie:
1) na ile osob wesele
2) miasto czy poza miastem
3) jaki klimat sali: elegancka, weijska, kaszubska, chlopska itp itd
4) z noclegiem dla gosci czy bez
5) no i ile kasy na osobe mozecie przeznaczyc

jak juz to biedziesz wiedziala to bedziemy szukac razem :)

image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
kosciol nie ten to inny - chyba ze to jeden jedyny w okolicy :)

image
Jedyny w okolicy albo jakiś wymarzony ;) Myśmy od razu wiedzieli, w którym kościele chcemy ślubować i na pewno tam ślub będzie :) Ani to moja parafia, ani mojego K., ale ślub musi się tam odbyć :D Jeszcze tam nie byliśmy jednak, nie przesadzajmy ;)

Dokładnie mam taka samo, nie chce brac ślubu w mojej parafii. Nie wiesz moze jakie potzreben są dokumenty s koscioła z mojej parafii, żeby wszystko załatwić ?
image
kochanie, kosciolem sie teraz nei martw
do siebie do parafii po paoiery bedziesz szla kilka miechwo przed slubem

szczerze radze zamij sie sala - ja ostatnio zmienialam i si eokazalo ze moj termin 21 czerwca 2008 byl juz zajety !!! i musialam zmienic termin!!!

image
no to sie popisalam - jak cos zrozumiesz z tego belkotu to dobrze :)

grrrrr jak ja nie lubie plaskiej klawiatury :(

image
A może możecie mi troszkę podpowiedzić z miejscem na wesele. Marzy nam sie w Trójmieście albo w okolicy , najlepiej w ośrodku wczasowym z możliwościa zorganizowania grilla na powietrzu na pelnym luzie. Gdyby u nas pogoda była pewniejsza to w ogóle zrobiłabym na powietrzy, ale niestety nie bede ryzyzkować.
Prosze o pomoc!
image
Dokladnie tak jak mowi MIA. Poza tym, jak juz sie wybierzesz do kosciola, gdzie chcesz brac slub, to ksiadz Ci wszystko powie co i jak zalatwiac (tak mowia dziewczyny). Wiec nie martw sie kosciolem, tylko szukaj sali. Z kosciolem raczej nie bedzie problemow, bo mszy slubnych na ogol jest kilka w ciagu dnia. A raczej trzech wesel na jednej sali w jednym dniu Ci nie zrobia...

A ja dla odmiany uwielbiam plaskie ;) Zawsze mi sie paznokcie hacza o klawisze jak pisze na normalnej klawiaturze, a plaska jest taka... slodka :) A nie martw sie, tekst da sie zrozumiec ;)

a gdzie w końcu znalazłaś sale jesli można spytać ?
image
Zastanawiam się również nad obcją " ślubu motocyklowe " , ponieważ jesteśmy motocyklistami i chciałabym podjechać do kościoławłaśnie motocyklem, tylko nie bardzo sie widzę w sukienece na motorku :) moglobybyć wesoło : )
image
No ja miałam problem z kościolem , jak mowilam, okazalo sie na 11 miesiecy przed slubem, kiedy mialam juz ustalona sale.... ze nie ma wolnych godzin w kosciele miedzy 15, a 19. Musiałam szukac innego kosciola. Wiec z gory uprzedzam,ze lepiej sobie zaklepac najwczesniej jak mozna :) A co do formalnosci to musisz miec wszystkie sakramenty ze swojej parafii (bo zapewne tam mialas) no i nauka religii, nauki przedslubne. Jak udasz się do kosciola to wszystko Ci ksiadz powie co i jak :) Ale wiekszosc dokumentow i tak ma krotka date waznosci, wiec wystarczy 6 miesiecy przed slubem wszystko skompletowac:)
image
tak dlugo jak sie nie bedzie mialo sali nie wiadomo gdzie szukac kosciola ;)

image
ja ma kosciol w Gdansku , a wesele w Gdyni i tez jest dobrze :)
image
To już nie są takie odległości i problemy z dojazdem, że trzeba organizować jedno obok drugiego. W końcu z kościoła na salę nie będziesz jechać 200 km :) Więc jeśli ma to być w Trójmieście lub okolicy, to nie jest to aż tak ważne, jak daleko kościół jest od sali...

Powiem szczerze, że jesem trochę przerażona, bo jestem w takiej sytuacji, że niewiele bede mogła załatwić przed samym ślubem, dlatego musze wiele rzeczy zrobić teraz. Chyba musze wziąść Kube i zaczniemy działać, bo widzac po waszych odpwoeidziach, to z salą naprawdę jest cieniutko.
image