Widok

Ślubny toczek zamiast welonu :)

Forumowiczki ! Co myślicie o ślubnym toczku :) Welony mi się w ogolę nie podobają... Na początku zastanawiałam się, czy nie chcę mieć sukienki w stylu lat 50tych- wtedy toczek ( albo jakaś mała ładna woalka ) bardzo by pasował, wszystko stanowiłoby jedną spójną całość. Zdecydowałam się jednak na sukienkę 'klasyczna' i mam teraz dylemat co z toczkiem/woalką..... Napiszcie proszę jakie jest Wasze zdanie :)
P.S. Myślę o takim małym, skromnym toczku, nie chcę wyglądać jak królowa elżbieta haha ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja również myślę o toczku :) początkowo planowałam welon, ale jak zaczęłam mierzyć suknie to okazało się, że lepiej mi w toczku, i też sama się sobie bardzo podobałam... tak trochę inaczej. Też chcę raczej skromny, ale oryginalny toczek. Na razie mam kupioną suknię, za toczkiem zacznę się rozglądać w styczniu. Ktoś zna jakieś salony, gdzie mają ciekawy wybór toczków? Suknię mam z Elizabeth Passion
a jeśli chodzi o Twój dylemat, to podobno do niemal każdej sukni można dobrać toczek... taki mi mówiły Pani w salonach. Kwestia w tym, żeby go dobrze dobrać, z welonem chyba łatwiej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podpinam się do Twojej prośby - jeżeli ktoś zna miejsce, gdzie jest duży wybór ślubnych dodatków - mam tu głównie na myśli toczki/woalki/kwiaty i wszelkiego rodzaju ozdoby to było by bardzo miło, jakbyście poleciły :) u mnie w salonie, gdzie szyję kieckę, mogą zrobić na zamówienie co będę chciała - w tym też ozdoby do włosów. Problem jest jednak w tym, że trzeba poprzymierzać parę opcji, żeby wiedzieć w czym się dobrze wygląda, przed zamówieniem czegokolwiek.
Jeśli Ci się podoba, to czemu nie, tylko pamiętaj, że toczek postarza.
Toczek postarza? Bzdura! To po prostu zupełnie inny styl niż uznaje większość panien młodych i bardziej oryginalny.
Spróbuj poza salonami np. tu:
Gdynia http://misstery.pl/5-fascynatory
Pani ma małą pracownię w Gdyni, robi na zamówienie, jeśli np niektóre projekty wydadzą ci się za awangardowe, ogląda ciebie, suknię i dopasowuje, ja byłam zadowolona, to co przymierzałam w salonie kosztowało ponad 300 zł, a tu zapłaciłam niecałe 200.
Ja mierzyłam i toczek i welon, ale koniec końców zdecydowałam się na mały diadem, bardzo delikatny. Welon jest fajny ale taki nijaki zazwyczaj, a w toczku nie było mi do twarzy.
Jeśli masz wątpliwości, to zawsze możesz zobaczyć jak do sukni będzie pasował właśnie diadem albo kwiaty we włosach.
The woods are lovely, dark and deep...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fryzjerka, która będzie mnie czesać namawia mnie właśnie na żywe kwiaty we włosach. Muszę przyznać, że wygląda to pięknie ale na ślubie chciałabym mieć coś - czego wiem że na żadną inną imprezę w życiu nie włożę :) welon wydaje mi się taki oklepany - i po prostu mi się nie podoba. Postawię chyba na mini toczek z woalką ( wydaje mi się to takie bardzo eleganckie ), jednak ciężko mi znaleźć coś fajnego ( plus wiadomo że musi to stanowić fajną, spójną całość z sukienką ).
Aha jeszcze zapomniałam dodać jedną rzecz. Wg mnie toczek bardzo pasuje do sukienek klasycznych, gdzie ma się gołe ramiona. Ja zdecydowałam się na sukienkę 'zabudowaną' tzn cała w koronce z rękawkiem. Mam wrażenie, że wtedy zaczyna już być mały przepych a nie chcę efektu 'choinki' - zasłonięte ciało, zasłonięta buzia itp no ale to też pozostawiam Waszej opinii, co sądzicie na ten temat :) pozdrawiam
http://artmarta5.wix.com/milevinskadesign
ta dziewczyna robi super nakrycia głowy na ślub :)
do góry