Widok
To źle gadają. Warto u źródła się dowiedzieć. Sołtys miał wypadek, i przez "między innymi" a nie "zaniedbaną" cukrzyce, i właśnie to jest pomówienie. I za to jest art. kk 212. To, że ty nie widzisz nie znaczy, że jest inaczej. Niewiedza kosztuje, ploty tym bardziej. Zajmij się dziećmi a nie chorobą Pana Janka bo takie gadanie mu nie pomaga.
Aha czyli wg Ciebie pol naszej wsi ma isc do soltysa i dopytywac co i dlaczego mu sie stalo? No na pewno mu to pomoze.... ja osobiscie zycze mu zdrowia i niezaleznie jaka byla przyczyna to mu wspolczuje. Musisz wziac pod uwage ze soltys jest osoba publiczna i ludzie beda o nim gadac pewnie wiecej niz o przysylowiowym Kowalskim.
Ale jezeli Cie urazilam to wybacz - nie taki byl tego cel...
Hmmm co za piekny stereotyp, uwazasz ze siedze z grupka dzieci na wsi i sieje ploty? -_-" kobiety tez pracuja i nie kazda chodzi do fryzjera na ploty, pewne rzeczy mozna uslyszec np w sklepie albo na poczcie. Mam zatkac uszy?
Ale jezeli Cie urazilam to wybacz - nie taki byl tego cel...
Hmmm co za piekny stereotyp, uwazasz ze siedze z grupka dzieci na wsi i sieje ploty? -_-" kobiety tez pracuja i nie kazda chodzi do fryzjera na ploty, pewne rzeczy mozna uslyszec np w sklepie albo na poczcie. Mam zatkac uszy?
1) Nie pół wsi, tylko Ty, Ty droga Izo to napisałaś, dlatego napisałem to do Ciebie, w gwoli wyjaśnienia.
2) To, że sołtys jest osoba publiczną nie oznacza, że można ją pomawiać.
3) Miło słyszeć, że masz co robić i za co. Ale z niesprawdzonymi informacjami bym się nie wychylał, tym bardziej publicznie.
pozdrawiam
2) To, że sołtys jest osoba publiczną nie oznacza, że można ją pomawiać.
3) Miło słyszeć, że masz co robić i za co. Ale z niesprawdzonymi informacjami bym się nie wychylał, tym bardziej publicznie.
pozdrawiam
1. Czy napisalam to od tak? Czy odpowiedzialam na pytanie? Dla Ciebie napisze o usuniecie tamtego komentarza bo szkoda mi Twoich nerwow.
2. Nadinterpretacja... pomowieniem byloby gdybym napisala ze np kradnie (oczywiscie jest to tylko przyklad a nie stwierdzenie).
3. Czyli w tym kraju nie mozna juz rozmawiac? Czyli Ty mozesz mowic i masz zgode od soltysa o oficjalnym informowaniu o jego stanie zdrowia?
Zycze Ci milego weekendu :) i pozwol ze koncze dyskusje bo Ty masz mnie za zlosliwa plotkare a tak nie jest. Nie pisalam nic z mysla by "pocisnac" na soltysa...
2. Nadinterpretacja... pomowieniem byloby gdybym napisala ze np kradnie (oczywiscie jest to tylko przyklad a nie stwierdzenie).
3. Czyli w tym kraju nie mozna juz rozmawiac? Czyli Ty mozesz mowic i masz zgode od soltysa o oficjalnym informowaniu o jego stanie zdrowia?
Zycze Ci milego weekendu :) i pozwol ze koncze dyskusje bo Ty masz mnie za zlosliwa plotkare a tak nie jest. Nie pisalam nic z mysla by "pocisnac" na soltysa...
Jaka mowa nienawisci? Ludzie ale lecicie z tematem... a potem dziwic sie ze znieczulica. jak po takich akcjach to odechciewa sie rozmawiac i w ogole cokolwiek mowic. A co z przypadkami kiedy "plotki" ratuja ludzi? Niejednokrotnie widzialem jak dzieki "plotkom" ktos dostawal pomoc np w chorobie, ciezkiej sytuacji zyciowej. Kobieta nie saczyla jadem ani nikogo nie wyzwala.
Przydałby nam się nowy Sołtys, ktoś młodszy chętny do pracy. Jak wiadomo Koleczkowo i Bojano jest solą w oku Kalkowskiego więc sołtys który je mu z reki nic nie będzie robił dobrego dla Naszej wsi. Osoby które były na ostatnim zebraniu Sołeckim na pewno pamiętają głosowanie funduszu sołeckiego, i jak myślicie czy pieniądze zostały spożytkowane zgodnie z wynikiem głosowania ? Niestety nie poszły na zakup płyt które będą ułożone do posiadłości firmy Sondex, a decyzję jednogłośnie przegłosował sołtys. W naszej wsi nie ma nawet rady sołeckiej, bo nikt nie chce współpracować z obecnym sołtysem który i tak robi po swojemu, tak jak mu nakaże wójt i co jest w jego interesie.
Zmiana wojta by sie przydala przede wszystkim ,kiedy wybory??? Bojano ma najwiecej mieszkancow w gminie Koleczkowo jest drugie .
A inwestycje najwieksze w Kielnie (gdzie mieszka wojt) nowe rondo, ktore jest o malym natezeniu ruchu ,basen nowa szkola asfalt do domu wojta ,autobus ,itd .A Bojano i Koleczkowo nie moze sie doprosic o nic, nawet pieniadze z funduszu soleckiego przeglosowane na poprawe bezpiczenstwa ul.Hippicznej I Mlynskiej poszly dla prywatnej firmy Sondex na ulozenie plyt a my mieszkancy wczesniej placilismy z wlasnych srodkow za ulozenie plyt na Hippicznej I Mlynskiej, czy mozna cos zrobic z taka samowola gminy ??? moze to temat do jakigos artykulu w gazecie lub CBA???
A inwestycje najwieksze w Kielnie (gdzie mieszka wojt) nowe rondo, ktore jest o malym natezeniu ruchu ,basen nowa szkola asfalt do domu wojta ,autobus ,itd .A Bojano i Koleczkowo nie moze sie doprosic o nic, nawet pieniadze z funduszu soleckiego przeglosowane na poprawe bezpiczenstwa ul.Hippicznej I Mlynskiej poszly dla prywatnej firmy Sondex na ulozenie plyt a my mieszkancy wczesniej placilismy z wlasnych srodkow za ulozenie plyt na Hippicznej I Mlynskiej, czy mozna cos zrobic z taka samowola gminy ??? moze to temat do jakigos artykulu w gazecie lub CBA???
Może czas najwyższy pomyśleć o założeniu wspólnej gminy z Bojanem, Karczemkami i Dobrzewinem. Te cztery wsie są największym płatnikiem i finansują inwestycje w Kielnie i Szemudzie. Bylibyśmy bardzo bogatą gminą inwestującą nasze pieniądze u Nas w rejonie. Wiem że była kiedyś inicjatywa mieszkańców w Bojanie, warto by było odświeżyć temat.