Widok

spacer z psem nieletniego

Czy w związku z nowymi obostrzeniami 16 letnie dziecko nie będzie mogło wyjść z psem? Nawet gdy będzie bez towarzystwa w miejscu gdzie nie ma innych luudzi?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie będzie mogło wyjść. Chyba, że wyjdzie z nim rodzic
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
A jak rodzica nie będzie w domu bo będzie w pracy? Pies jak widzi że ktoś jest w domu a chce wyjść to piszczy a jak się z nim nie wyjdzie to się załatwi w domu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Moim, zdaniem jeśli pies będzie chciał wyjść a rodzica nie będzie to musi dziecko wyjść ze zwierzakiem , chociaż przed klatkę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bez sensu bzdurne ustawy pisane na kolanie... jeśli nieletni chce wyjść z psem to może tylko w obecności rodzica... tylko że moga iśc w odległości 2 metrów od siebie... gdzie tu sens i logika?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale wiecie, że te zakazy nie mają żadnej mocy prawnej? Nie ma stanu wyjątkowego, nie ma stanu klęski żywiołowej, nie ma stanu wojennego.

Przed i**otycznymi przepisami rządu chroni nas Konsytucja RP, nie zamierzam rezygnować ze spacerów z żoną z daleka od innych ludzi. Jak można nakazywać rodzinom wychodzenia z domu osobno? Gdzie tu sens, gdzie logika :P
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
A możesz podać jakiś paragraf czy coś takiego, który można zacytować czy pokazać w razie "w"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przecież paragrafu na zakazy nie ma :)

Ale jest Konsytucja, a chodzi mi np. o art.: 31, 57 i 228 (ten ostatni jasno wskazuje, że nie ma czegoś takiego jak stan epidemii i obecnie wprowadzane zmiany i zakazy byłyby prawomocne, gdyby rząd wprowadził stan wyjątkowy, klęski żywiołowej lub wojenny. A i te wymagają ustawy bądź rozporządzenia).

Więc te śmieszne konferencje nie mają żadnych mocy prawnych wg mojej oceny
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
https://www.rpo.gov.pl/pl/content/koronawirus-rpo-rozporzadzenia-MZ-niezgodne-z-ustawa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko jak pies ma skończone 18 lat :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Koronawirus

Zakupy - stacjonarne czy przez internet? (70 odpowiedzi)

Cześć, robicie zakupy w sklepach stacjonarnych? Czy przez internet? Ja wychodzę, jeśli mam...

przeprowadzka !!?? (38 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

do góry