Odpowiadasz na:

Re: sprawdzony przepis na drożdżówkę poproszę ;)

zrobiłam Wasze słynne ciasto kefirowe i wyszło super choc ja nie jestem specjalistka od ciast, to to jest rewelka!, natomiast robiłam też "drożdżówkę z lodówki" i nie wiem co spartoliłam, ale... rozwiń

zrobiłam Wasze słynne ciasto kefirowe i wyszło super choc ja nie jestem specjalistka od ciast, to to jest rewelka!, natomiast robiłam też "drożdżówkę z lodówki" i nie wiem co spartoliłam, ale wyszła mi taka kolorowa, to znaczy ciemno jasna jak marmurek, normalnie w szoku byłam, urosła na jakieś 5 cm i nie ma zakalca, dobra w smaku, choć dość mocno czuć w niej drożdże no i jest łaciata ( tak myślałam że to cukier się skarmelizował, ale nie wiem czy się nie mylę). Specjalistki od tego ciasta napiszcie mi proszę co zrobiłam źle, bo wszystko robiłam według przepisu, nie stała w lodówce całą noc, ale około 7 godzin.
Trzeba mieć talent żeby zepsuć drożdżowe które wszystkim wychodzi , a jeszcze większy żeby z drożdżowego zrobić marmurek hihi

zobacz wątek
15 lat temu
~shelby

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry