Widok
To na prawdę różnie bywa. Przede wszystkim ważne co i kiedy wystawiasz. Np. ciuchów na lato nie wystawiaj jesienią tylko wiosną, zabawki dla dzieci przed mikołajkami czy gwiazdką itd. Niestety na niektóre sprzedaże trzeba sie naczekać. Sprzedawałam na prawdę wiele różnych rzeczy. Z mojego doświadczenia powiem, że ciężko sie sprzedaje ciuchy dla dorosłych, ale dość szybko dla dzieci. Szybko poszły mi ciuchy ciążowe oraz całe wyposażenie dla niemowlaka. Długo czekałam na sprzedaż sukni ślubnej (8 m-cy), biżuterii i nadal jej część mam wystawioną.
Podstawą jest też tytuł aukcji, bo zazwyczaj osoby szukające jakiegoś przedmiotu wpisują w wyszukiwarkę słowa kluczowe, frazy. A więc dobry i treściwy tytuł też dużo daje.
Ja sprzedaje różności na olx. Moje ciuchy (spódnice, spodnie, kurtki, płaszcze) w zasadzie nie schodzą. Suknia ze studniówki tez (moda się zmieniła i dziewczyny ubierają krótkie sukienki). Nie sprzedają się też maskotki, lecz innego typu zabawki dla dzieci poszły. Udało mi się tez sprzedać cześć książek, figurek, ozdób, plakatów.
Ślubujemy 29.04.2017
Ja z rzeczy wystawionych na sprzedaż najszybciej sprzedałam nazwijmy to stare wyposażenie wnętrz - mosiężne żyrandole i kinkiety ścienne, stare maszyny do szycia, stary zegar ścienny oraz stojące zegary kryształowe, drewniane rzeźby, stare kamienne garnki gliniane itd,a nawet akordeon. Wyczyściłam strych i piwnicę z wielu zbędnych staroci, które miały zostać wyrzucone i wywalone na złom, a sprzedałam szybciutko i świetnie na tym zarobiłam :) Tak więc teraz zanim coś wyrzucę to myślę czy najpierw nie spróbować tego sprzedać, bo to, co dla mnie jest zbędnym gratem dla innej osoby będzie jakimś gadżetem/okazem do kolekcji za który dobrze zapłaci :)
Hej, ja wolę kupować niż sprzedawać :) od kiedy znalazłam fajną porównywarkę cen to zakupy robię tylko w tym serwisie, bo mogę tam znaleźć wszystko w jednym miejscu i kupić dużo taniej niż w pozostałych sklepach, wszystko w zasięgu ręki :) cozacena.pl - http://www.cozacena.pl/