Widok
środki do czyszczenia bukłaka - gdzie w trójmieście?
Witam
Ktoś się orientuje, czy można gdzieś w trójmieście zakupić jakiś dobry środek do czyszczenia bukłaka?
A może ktoś ma jakieś sprawdzone, domowe sposoby pozbywania się nieproszonych gości z pojemnika na płyn?
Przez kilka miesięcy nie używałem bukłaka i teraz zwykły płyn do mycia naczyń nie daje rady. Skandal, Irek Bieleninik zapewniał, że fairy da sobie radę ze wszystkim ;P
Pozdrawiam
Ktoś się orientuje, czy można gdzieś w trójmieście zakupić jakiś dobry środek do czyszczenia bukłaka?
A może ktoś ma jakieś sprawdzone, domowe sposoby pozbywania się nieproszonych gości z pojemnika na płyn?
Przez kilka miesięcy nie używałem bukłaka i teraz zwykły płyn do mycia naczyń nie daje rady. Skandal, Irek Bieleninik zapewniał, że fairy da sobie radę ze wszystkim ;P
Pozdrawiam
do rurek są wyciory, camelbak robi, zefal itp. Mozna kupić online. Szorowanie wora w środku nie polecam, podrapiesz i będzie się tam syf wżerał. Coregatabsy są ok ale ich "moc" jest umiarkowana. Z pleśnią sobie nie radzą ;) piguły camelbaka są bardziej agresywne, walą podobnie jak środek do usuwania pleśni z sanitariatów.
Jak się nie uda, jako środek ostateczny użyj "Kreta" do rur ściekowych. To wyżre każde świństwo, a plastiku nie powinno uszkodzić. Rury też są z plastiku, a zresztą chyba nawet modelarze używają tego do usuwania farby z modeli plastikowych. Tylko po łapach sobie nie polej. ;)
Osobiście nie testowałem na ustnikach, bidonach itd., ale wszystko inne czyści doskonale z najgorszego syfu. Ja roztworem kreta czyszczę łańcuchy.
Osobiście nie testowałem na ustnikach, bidonach itd., ale wszystko inne czyści doskonale z najgorszego syfu. Ja roztworem kreta czyszczę łańcuchy.
Mi też bukłak zaszedł grzybkiem po Tigerze :). A konkretnie rurka i ustnik, bukłak zawsze po wycieczce płuczę. Czytam te wasze podpowiedzi i są dobre ale jak ktoś się nie chce meczyć to w sklepach budowlanych - tych wiekszych typu leroy praktiker czy castorama- na działach ogród są do kupienia na metry takie węzyki. Ja dałem 2 zł za 1mb. w zupełności wystarczy. Niestety ustnika chyba nie domyję :/ trzeba bedzie wyładować 20 zł na nowy.