Widok

standaryzacja strojów w obsłudze klienta - dobry czy zły pomysł? Proszę o opinie :)

Hydepark Temat dostępny też na forum:
Mam do Was pytanie - czy przychodząc do firmy - do biura wolicie być obsługiwani przez pracownika w "mundurku" czy wolicie bardziej luźny - casual-owy styl? Zastanawia mnie czy forma "garniturka" nie wytwarza przypadkiem dystansu podczas rozmowy...BĘDĘ WDZIĘCZNA ZA KAŻDĄ OPINIĘ :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi osobiście nie przeszkadza jeśli obsługuje mnie ktoś kogo ubiorą w firmową pidżamę ale przeszkadza mi kiedy jak pajac muszę sam w nią wskakiwać....
stroje służbowe powodują że petentowi wydaje się że jest twoim Panem i może pozwalać sobie na chamskie zachowanie i aluzje czyli działają jak płachta na byka (nie mylić z czerwoną).....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moim zdaniem bardzo dobry, gdyz swoboda...czesto prowadzi do sytuacji, ze petent obslugiwany jest, albo przez kogos kto wyglada jakby co dopiero wrocil z przymierzalni na Szadolkach, albo z burdelu. A tak nie ma problemu. A druga wazna kwestia, najwazniejsza to kompetencja pracownika oraz jego "zainteresowanie klientem". Jak klient wychodzi zadowolony, to na nic innego nie patrzy, a w przeciwnym wypadku..., nawet garsonka od Armani'ego nie pomoze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z garderobą jest tak jak ze wszystkim - zdrowy rozsądek pożądany. Co z tego, że wprowadzą "mundurki" jeśli niektórzy będą je nosili wygniecione albo brudne albo za ciasne ?
Zatrudniać ludzi, którzy mają choć trochę wyczucia i gustu jeśli chodzi o garderobę i problem z głowy.
Jeśli pracownik nie ma wyczucia kiedy i jak się ubrać to porażka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
wole babkę w garniturku i spódniczce ,niż w wyciągniętym swetrze i spodniach zwisających po kolana,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
problem polega na tym że ludzie czujący wstręt do uniformu mają dosyć swojej pracy i wstręt do ich traktowania w niej a zmienić ją by mogli.......ale nie w obecnych czasach........frustracja narasta nawet do tego poziomu że ubierając się w nie czują się gorsi choć są w swojej dziedzinie specjalistami
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mundurek;)
Zdecydowanie mundurek:)
Praktyczny, elegancki. Poza tym nie trzeba się prywatnie stroić i kombinować co ubrać by wyglądać nienagannie.
Kobieta zawsze będzie elegancko wyglądać w garsonce:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Era zmieniła się w T-mobile i po jakimś czasie zmieniono też stroje pracowników :)

z szarych garniturów/garsonek i różowych koszul (+ krawaty dla panów) na koszulki polo, swetry i czarne jeansy :]

pewnie chcieli być "bliżej" klientów ;) tzn. nie stwarzać dystansu "garniturowego" ;)
Ja przez kilka lat smigałam w takim mundurku i bardzo to sobie chwale. Mialam to szczescie, ze byly najpierw ok, a pozniej bardzo fajne. Tak jak ktos juz wczesniej napisal nie trzeba bylo kombinowac w co sie ubrac i wydawac kasy na garsonki, ktorych prywatnie bym nie nosila, bo to nie moj styl. Nigdy nie poczulam, ze to jakos mi ubliza, a wrecz przeciwnie.
imageimage

Inne tematy z forum Praca

Firmy z branży stoczniowej które należy unikać..... (49 odpowiedzi)

Witam wpiszcie tu teraz trójmiejskie firmy z branzy stoczniowej które należy unikać i...

infolinia praca (14 odpowiedzi)

Konsultant Infolinii Medycznej · LeasingTeam Sp. z o.o. , czy ktoś orientuje się, czy jest to...

Wieczni poszukiwacze pracownika (315 odpowiedzi)

Ogłoszenia, które od kilku tygodni pojawiają się a mimo to odpowiedniego pracownika zatrudnić się...

do góry