Widok
status studenta- magia
mam wrażenie że wystarczy mieć status studenta żeby dostać pracę- wszystkie ogłoszenia sa dla studentów- ciekawe jak rodzice studenta mają zarobić na chleb w tym kraju? mam wrażenie że dziś nie rodzice dzieci ale dzieci rodziców utrzymują - polska jak chiny, niedługo zaczną zatrudniać nieletnich w obozach pracy "bo się bardziej opłaca"!
zgadzam się z opinią, że status studenta duzo robi. Sama szukam pracy i mam ten "cenny" status i widzę jakie są realia. Ciekawa jestem co będzie, gdy skończę naukę- bedę szukac i szukac pracy, a potencjalni pracodawcy zamkną mi drzwi przed nosem, bo- nie jestem studentka. I teraz jak tu założyc rodzine, za co ja dzieci bym wychowała, czesto dostajesz umowe zlecenie, a po tym nawet macierzynskiego nie ma. Nic tylko spieprzac stad...
Rem - akurat kwalifikacje to ja mam duże ale ostatnio na kierowniczym stanowisku zaproponowano mi 2tys netto a tyle to zarabia mój dużo młodszy kolega jako sprzedawca i student właśnie - ŻENADA!
Chodzi o to że na szeregowe np. administracyjne stanowiska wykwalifikowanych nie biorą tylko studentów, a na wyższe dają głodowe pensje, sorry nie będę tyrać po 200h miesięcznie za 2tys netto tylko dlatego że w dok. mam wpisane "kierownik" takie umowy to papier toaletowy
Chodzi o to że na szeregowe np. administracyjne stanowiska wykwalifikowanych nie biorą tylko studentów, a na wyższe dają głodowe pensje, sorry nie będę tyrać po 200h miesięcznie za 2tys netto tylko dlatego że w dok. mam wpisane "kierownik" takie umowy to papier toaletowy