Widok

stemico ?

czy jest ktoś kto pracuje lub pracował wtej firmie i moze potwierdzić wiarygodnośc tej firmy?branża stoczniowa.z góry dziekuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam!
Pracuje w tej firmie już ponad rok a moi znajomi prawie 2 lata i jak do tej pory wszystko OK
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
kicha poszukaj coś lepszego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Totalny szajs-obóz pracy,ludzi traktują jak szmaty,praktycznie nie mają gdzie ludzi wysyłać ,bo mają tylko dwa miejsca,więc jak tam nie ma pracy to mają cie gdzieś.Pszestrzegam przed wyjazdem do stoczni Westcon-rasiści.
Ogólnie nie polecam.
ogólna kicha,oszuści podatkowi coś kręcą i myślą że ludzie zapłacą podwójny podatek!!!!!!Ludzie mają do płacenia po 50tys. za ich machlojki
To prawda -sam mam za 2006 r do zapłacenia 20 tys NOK,a jeszcze będzie za 2007 r ,kumpel już dostał 34 tys NOK
Banda krętaczy
Jestescie cymbaly bo gdybyscie dalej pracowali to byscie wiedzieli co jest z tym podatkiem,nikt z tych co oposcili firme normalnie badz pracuja dalej nie zaplacil i nie zaplaci ani grosza.Co innego z tymi ktorzy chcieli sobie polepszyc i w trakcie roku podatkowego poszli na norweskie warunki i do tego szkaluja stemico.Sa tacy ktorzy dajac klamliwe swiadectwa potem nie maja odwagii sie ujawnic i przeprosic ,tak jak Pan Ł. z Redy wiec niby czemu firma ma sie nim zajmowac.
Jeszcze nikt z pracownikow Stemico nie zaplacil podatku w Norwegii.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak na razie ,nikt nie otrzymał pisma o umorzeniu podatku ,z Norweskiego Urzędu Skarbowego,ani ten który pracuje ,ani byli pracownicy Stemico.
Firma wyjaśnia sprawę od 5-mcy,i końca nie widać,a odsetki rosną.
Pytanie do pana M. (pracownikastemico) a kto w roku 2006 ,przechodził na warunki norweskie????
Coś się panu pomyliło.
Według Stavanger,przejście na warunki norweskie ,nie powoduje wstecznego płacenia podatku.
Chyba rzeczywiście cymbały pana tylko słuchają.
szczerze mówiąc nikomu nie polecam. Byłem w Norwegii przez tą "firmę" a dokładnie na stoczni Westcon. Ogólnie nie jest za ciekawie. Szefuje tam oczywiście nad ludzmi ze stemico Przemek, który ma się nie wiadomo za kogo a na robocie wcale się nawet nie zna. Normalnych i dobrych pracowników odsyła do domu, pod różnymi i nieuzasadnionymi pretekstami są zjazdy do domu w zamian za to wpisuje na liste i ściąga swoich znajomych których większość nie ma pojęcia o pracy na stoczni, ale oczywiście pan M.S. dyrektor firmy niby niczego nie widzi co tam się dzieje bo i tak jest zarobiony. Przestrzegam przed wyjazdami z tej firmy, sam osobiście znalazłem lepszą firmę z Gdańska i jestem z niej o niebo zadowolony
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Firma jak firma. Ale ja odnosnie Przemka. Bzdury piszesz o zatrudnianiu kolegów czy znajomych i targasz dobre imię człowieka. Pewnie Cię zwolnił i to jakaś żenująca próba zemsty. Pamiętam jak rozpoczął pracę i faktycznie był trochę zielony, ale ludzie to wykorzystywali i próbowali go oszukać na każdym kroku. Miał tyle ambicji, by zainteresować się każdym z tematów dotyczących realizacji kontraktu (włącznie z praktyką) i teraz nie pozwoli sobie by 120 "chłopa" weszło mu na głowę i próbowało zrobić z niego kretyna.
Nie jestem pracownikiem STEMICO i w ogóle nie zależy mi na dobrej czy złej opini tej firmy, ale współpracuję niezależnie z Przemkiem i widząc jego pracę nie mogę mu nic zarzucić. Jeśli jest surowy czy stanowczy to świadczy tylko o jego walorach menadżerskich.
Oby tylko nie przesiąkł brakiem dyplomacji jednego ze swoich przełożonych...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
stemico bardzo smieszna firma maja fajne rotacje 1tydz./5miesiecy stałe wyjazdy znajduja tam tylko papraki nieznajace sie na swojej robocie żaden dobry spawacz niech nie zaprzata sobie głowy ta firma
Ja jakos nie uwarzam siebie za papraka i jezdze regularnie ...ale dobre jest to ze chociaz umiesz napisac o sobie szczerze. Ciebie pewnie wyj***li ze stoczni i na pewno glowna przyczyna byla TWOJA FACHOWOSC !!!
Regularnie bo jesteś paprakiem i dupowłazem ,pracuje od 3lat w Bergen i szkoda mi ciebie a co do stoczni to 13 lat tam pracowałem
zdecydowanie zgadzam się,z tym że obowiązuje w stemico system 3 tyg. na 5 miesiący potem dzwoń dowiaduj się a oni Cię mają w dupie .Szkoda czasu i zdrowia szczerze nie polecam!!!!!!!!
Dokładnie tak jak piszesz kolego
Ma ktoś namiary na jakaś robote w gdyni albo za granicą dla spawacza?
wiecie co narzekacie,błotem obrzucacie a jeździcie bo macie możliwośc zarobienia lepszych pieniędzy niż w Polsce. Musicie sobie zdać sprawę ze żadna firma nie jest idealna, nie ma ideałów wśród ludzi i tak samo jest z firmami. Wyrażacie zdanie o ludziach a nie jesteście w ich położeniu. Czy ktoś z was zadał sobie pytanie czy im nie jest tez ciężko z tym ze mają kłopoty z tego tytułu, że borykają się z tym na co dzień i oni sa zobligowani do tego by rozwiązać je. Dobrze wiecie że wszędzie sa ludzie którzy wiecznie narzekaja, wiecznie jest im źle i to oni zazwyczaj piszą że to wszystko wina firmy. Ja jeżdżę od 2007 roku i jakoś do tej pory jestem w tej firmie. Bywało lepiej i gorzej ale takie są koleje losu i żal mi ludzi którzy tylko narzekają a jeżdżą nadal. Zastanówcie sie co chcecie pisać a jak sie wam nie podoba ta firma to poszukajcie lepszej, albo zostańcie w Polsce...
Jest niewielka grupa ludzi ,która ma stałe rotacje.Po za tym spore grono pracowników tejże firmy ma poważne problemy z podatkami w norwegi.
no faktycznie niezbyt duza bo liczaca okolo 150 w rotacjach...:)
Opinia została zablokowana przez moderatora
nie mato jak KULTURA OSOBISTA
Posłuchaj nie ważne kim jestem ani czym się zajmuję jednak widzę że nie masz pojęcia o czym piszesz.Pan przemysław wraz ze swoim podopiecznym wiktorkiem szkaluje ludzi zastrasza .Mało tego stara się powoli już narzucać swoją wole na produkcie o której nie ma absolutnie pojęcia.Nie mówiąc o tym że zaczyna w biurze,obrabiać TYŁKI pracownikom stoczni westcon.Posłuchaj no panie przemek,prożba moja i innych,rozmawiaj sobie z kim i gdzie tylko chcesz ale nie na nasz temat.Uspokój swojego wiktorka gdyż nasza cierpliwość dobiega końca.Niech wasze głowy zaczną myśleć i na produkcję się nie wtrącajcie.Na pewno gorzej będzie jeżeli to my zaczniemy donosić do Ro...fa co nam nie pasuje i kto nam nie pasuje.A bym zapomniał podobno ktoś ma czekać na was w kraju............
pracownik ale nie wasz .....
ha ha ha ---przemus ma dobre imie ---miałem okazje go poznać nie pracując dla stemiko-to zwykła pała i nic więcej ,traktował chłopaków jak szmaciarzy nawet śmierdzący brylant na westkonie mu nie dorównywał a fachowiec to chyba z niego żadny zbyt głupi był jak na fachowca
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
witaj. właśnie przeglądam ta stronę, w jakiej firmie pracujesz? jeśli to nie tajemnica, oczywiście?I jesteś zadowolony.Obecnie szukam pracy i nigdzie nie ma .
a mozesz zdradzic adres tej nowej firmy z Gdanska
TO PODAJ NAMIARY
czesc powjec jaka to firma bo czytam te opinie na temat stemiko i nieiest zaciekawie a oni mi papiery mają przysłaci jeste spawaczem mam uprawnienia 135-136 jestem spawaczem od 2001 roku pozdrawiam
Wszyscy bulili czy pracowali dalej czy nie
płacom na czas ale nie polecam bo będziesz miał problem z podatkami szukaj coś innego
a dla mnie wiktor jest mily i sympatyczny. Jest moim ulubionym kierownikiem. Lubie go bardziej niz Przemka
...a dla mnie przemuś to analfabeta, kombinator i leser który naraża firmę na zbędne koszty (np. bukowanie biletów lotniczych), co za tym idzie, - że nas pracowników obciążają za jego błędy. Na dodatek przemuś wyłudza pieniądze od pracowników, wymyśla jakieś dziwne dopłaty do czegoś czego naprawdę nie ma. Taki z niego przemuś. Koledzy nie miejcie do niego szacunku - żadnego!!!
Zgadzam się z powyższą wypowiedzią kolegi. A przy okazji chciałbym dodać że z niego to jest ciota. Zachowanie i wygląd. To jego wizytówka.
ode mnie tez wyludzil 20 koron za wyslanie listu do urzedu podatkowego!!!!! Firma powinna wysylac rozliczenia za darmo i do tego sama to robic!!!!!!!
Co firma powinna zrobic to doskonale wiemy tyle ,ze wy nie wiecie co macie ze soba zrobic.Oplata za znaczek skarbowy jest zgodna z prawem.Waszym obowiazkiem jest sie rozliczyc,firma dostarcza wam tylko niezbednych informacji,ale skoro tego nie wiecie to wracajcie do Polski bo ja nie potrzebuje takich pracownikow.Pracujecie w norweskiej firmie i nikt z nas nie ma obowiazku prowadzac was za reke jak male dzieci.Wielokrotnie jestem w Westconie i nie slyszalem od was takich zarzutow na temat Przemka.Nie macie odwagi publicznie powiedziec co was boli to nie ukrywajcie sie za anonimami.Jeszcze nikt nie zmusil mnie do zmiany personalnej na podstawie anonimow i nie potwierdzonych informacji.Przemek wykonuje polecenia swoich przelozonych natomiast w sprawach personalnych ma pelnie decydowania.Jezeli pobral pieniadze na znaczek to na pewno jest to zgodne z prawem a poza tym to robi wam laske ,ze w ogole to wysyla.
Kiedy ciebie obciazylem za bledne bukowanie biletow?
Opisz konkretny przyklad i daj dowody a natychmiast zwolnie Przemka z pracy.
Nie wypisuj glupot pod anonimem.
Czy chciałby Pan zająć stanowisko w sprawie osób na norweskich warunkach którym firma nie zapewnia pracy? Czy firma poczuwa się do wypłaty należnych im świadczeń?

O właśnie! Dobre pytanie! Ciekawe co na ten temat ma do powiedzenia MM? Może od razu proszę powiedzieć coś na temat wypłaty za nadgodziny i niedziele.

P.S. Kompetencja osób pracujących w całej firmie jest poniżej krytyki, nikt nic nigdy nie wie. Na każde zadane pytanie odpowiedź jest jedna - nie wiem! O tym, że wyjazd jest odwołany mozna dowiedzieć się poprzedniego dnia samemu do nich dzwoniąc, bo nawet nie można spodziewać się telefonu w takiej sprawie.
To samo z wyjazdem. Firma liczy na to, że pracownik bedzie siedział na walizkach kilka miesięcy z telefonem w ręku czekając na telefon ze Stemico, bo a nóż wyjazd sie jutro trafi!
Przy przejściu na norweskie warunki sam prezes obiecywał, że wyjazdy bedą stałe, takie jak w umowie, czyli 4 tyg/2 tyg., ale pomimo jasnego zapisu w umowie z tego też oczywiście nic nie wyszło!
A sprawa podatków tez nie jest wyjaśniona! Wcale niewiadomo czy nie bedzie trzeba ich płacić! Żadna urzędowa decyzja nie zapadła.

Proszę zatem pana MM o rzetelną i skupulatna odpowiedź. Może w końcu na forum to się uda, bo ani telefonicznie ani osobiście niczego konkretnego nie można się dowiedzieć.
Tak jak się spodziewałem pańska odpowiedz na moje pytanie to masowe zwolnienia pracowników Norstec dla których nie ma pracy.... zostawie to bez komentarza :I
Panowie nie zostaliscie zwolnieni tylko zdemobilizowani z powodu braku pracy. I tak jak to tlumaczylem wiekszosci z Was dzwoniac do Was jak tylko dostaniemy mobolizacje przyjedziecie i to w pierwszej kolejnosci, bo jestescie sprawdzeni , pracowaliscie dla nas juz jakis czas i takich ludzi bierzemy w pierwszej kolejnosci. Przy okazji macie to zapisane na papierze, ktory Wam wreczalem.
Bardzo się ciesze i czekam z niecierpliwością na wyjazd, a czy mógłby mi pan wyjaśnić słowo demobilizacja w oparciu o kodeks pracy(i co się z tym wiąże) bo ja tam takiego nieznalazłem i strasznie mnie ciekawi (i pewnie nie tylko mnie ) co z wynagrodzeniem za te 37,5 godziny tygodniowo.

Z góry dziękuję za wyczerpującą odpowiedz.
Co niby jest zapisane na papierze? Na jakim papierze? Jedyny "papier" jaki otrzymałem to umowa o pracę, a tam nie ma wzmianki o żadnej demobilizacji. A umów nie dostali tak jak Pan mówi sprawdzeni ludzie, którzy pracowali dla Was jakiś czas, tylko każdy kto chciał, nawet jeśli wyjezdzał pierwszy raz!
p.s. Co z ekwiwalentem, nadgodzinami, nockami i niedzielami? Co zrobiło stemico, żeby wyjaśnić sprawę podatków? A może odpowiedz jest już firmie znana, ale lepiej nic nie mówić i utrzymywać, że firma bedzie pomagała tylko tym, którzy bedą grzecznie współpracowali?
Doczekamy się odpowiedzi?
Na moim "papierze" widzę cos zaskakującego: "Dodatek za nadgodziny min. 40%".
Szkoda, ze przy wypłacie tego nie widać...
co do prezesa troche mi go żal bo on nigdy nic nie wie nad wszystkim trzyma piecze pan M niedługo sie pewnie prezes zorientuje że M chce go wysadzić z interesu ale troszke będzie za pózno pozdrowienia dla ojca dyrektora
Pan M.M niejednego już z siodła wysadził
Ma bardzo ciekawą przeszłość
Już tu nawet nie o ta przeszłość chodzi, ale o to jak sie traktuje ludzi.
Bądź co bądź taka przeszłość powinna człowieka czegoś nauczyć, powinno się z niektórych wydarzeń czerpać wnioski... Lepiej się dwa razy zastanowić a nie kozaczyć i wielkiego dyrektora z siebie na siłe robić! Dyrektor z rynsztoku! Ale cóż - ludzie robią kariere....
Proponuje dać w końcu jasna odpowiedz na następujące pytania:
1. Dlaczego firma nie płaci pracownikom należnych im świadczeń za okres, w którym nie zapewniła im pracy (cytat z umowy: szczególny system pracy: 4/2 tyg.)?
2. Co z nadgodzinami (cytat z umowy o pracę: "dodatek za nadgodziny - min. 40%)?
3. Co zrobiła firma, żeby wyjasnić sprawę podatku?

Może zakończmy juz nierzeczowe deskusje i bezsensowne przepychanki, a zaczniemy rozmawiac konkretnie. Bo widzę, że jak zwykle jeśli w stemico dochodzimy do konkretnych pytan odpowiedzi brak!
i co panie M.M. koło d... sie pali tylko patrzec jak praownicy ( byli ) zaczna oddawać sprawy do sądu zabiorą volvo i inne dogodnosi skończy się ,,rumakowanie " będziecie płacic wszystkim za to co im się prawnie nalezy wróci pan tam gdzie pana miejsce do.......... pozdrawiam serdecznie i do usłyszenia (wkoncu mam nadzieje)
"czarny chleb i czarna kawa ......."
ten temat pojawił mi sie pierwszy jak chciałam zobaczyc gdzie sie w trojmiescie mozna wybrac i z ciekawosci weszłam.
doradzam wejsc na stronke
http://www.forum.prawnikow.pl/
macie darmowe porady z zakresu prawa pracy - zacytujcie dokładnie przepisy z umow i wam odpowiedza. Ja pare razy korzystałam, co prawda w sprawach dotyczacych bardziej kobiecych dzidzin.
Pozdrawiam
image

image
Bardzo ciekawe,napewno warto skorzystać.
Pozdrowienia
do wszystkich którzy siedzieli w domu a mieli umowy. nie bójcie się o upomnieć o wypłaty prawnie wam się należą
zlodzieje totalna pomylka i te 2 balwany co w baraku siedza to dno

Inne tematy z forum Praca

Czy znacie firmę Nuga Best? (11 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (60 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (4 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...

do góry