Widok

stemico ?

czy jest ktoś kto pracuje lub pracował wtej firmie i moze potwierdzić wiarygodnośc tej firmy?branża stoczniowa.z góry dziekuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam!
Pracuje w tej firmie już ponad rok a moi znajomi prawie 2 lata i jak do tej pory wszystko OK
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
kicha poszukaj coś lepszego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Totalny szajs-obóz pracy,ludzi traktują jak szmaty,praktycznie nie mają gdzie ludzi wysyłać ,bo mają tylko dwa miejsca,więc jak tam nie ma pracy to mają cie gdzieś.Pszestrzegam przed wyjazdem do stoczni Westcon-rasiści.
Ogólnie nie polecam.
ogólna kicha,oszuści podatkowi coś kręcą i myślą że ludzie zapłacą podwójny podatek!!!!!!Ludzie mają do płacenia po 50tys. za ich machlojki
To prawda -sam mam za 2006 r do zapłacenia 20 tys NOK,a jeszcze będzie za 2007 r ,kumpel już dostał 34 tys NOK
Banda krętaczy
Jestescie cymbaly bo gdybyscie dalej pracowali to byscie wiedzieli co jest z tym podatkiem,nikt z tych co oposcili firme normalnie badz pracuja dalej nie zaplacil i nie zaplaci ani grosza.Co innego z tymi ktorzy chcieli sobie polepszyc i w trakcie roku podatkowego poszli na norweskie warunki i do tego szkaluja stemico.Sa tacy ktorzy dajac klamliwe swiadectwa potem nie maja odwagii sie ujawnic i przeprosic ,tak jak Pan Ł. z Redy wiec niby czemu firma ma sie nim zajmowac.
Jeszcze nikt z pracownikow Stemico nie zaplacil podatku w Norwegii.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak na razie ,nikt nie otrzymał pisma o umorzeniu podatku ,z Norweskiego Urzędu Skarbowego,ani ten który pracuje ,ani byli pracownicy Stemico.
Firma wyjaśnia sprawę od 5-mcy,i końca nie widać,a odsetki rosną.
Pytanie do pana M. (pracownikastemico) a kto w roku 2006 ,przechodził na warunki norweskie????
Coś się panu pomyliło.
Według Stavanger,przejście na warunki norweskie ,nie powoduje wstecznego płacenia podatku.
Chyba rzeczywiście cymbały pana tylko słuchają.
szczerze mówiąc nikomu nie polecam. Byłem w Norwegii przez tą "firmę" a dokładnie na stoczni Westcon. Ogólnie nie jest za ciekawie. Szefuje tam oczywiście nad ludzmi ze stemico Przemek, który ma się nie wiadomo za kogo a na robocie wcale się nawet nie zna. Normalnych i dobrych pracowników odsyła do domu, pod różnymi i nieuzasadnionymi pretekstami są zjazdy do domu w zamian za to wpisuje na liste i ściąga swoich znajomych których większość nie ma pojęcia o pracy na stoczni, ale oczywiście pan M.S. dyrektor firmy niby niczego nie widzi co tam się dzieje bo i tak jest zarobiony. Przestrzegam przed wyjazdami z tej firmy, sam osobiście znalazłem lepszą firmę z Gdańska i jestem z niej o niebo zadowolony
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Firma jak firma. Ale ja odnosnie Przemka. Bzdury piszesz o zatrudnianiu kolegów czy znajomych i targasz dobre imię człowieka. Pewnie Cię zwolnił i to jakaś żenująca próba zemsty. Pamiętam jak rozpoczął pracę i faktycznie był trochę zielony, ale ludzie to wykorzystywali i próbowali go oszukać na każdym kroku. Miał tyle ambicji, by zainteresować się każdym z tematów dotyczących realizacji kontraktu (włącznie z praktyką) i teraz nie pozwoli sobie by 120 "chłopa" weszło mu na głowę i próbowało zrobić z niego kretyna.
Nie jestem pracownikiem STEMICO i w ogóle nie zależy mi na dobrej czy złej opini tej firmy, ale współpracuję niezależnie z Przemkiem i widząc jego pracę nie mogę mu nic zarzucić. Jeśli jest surowy czy stanowczy to świadczy tylko o jego walorach menadżerskich.
Oby tylko nie przesiąkł brakiem dyplomacji jednego ze swoich przełożonych...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
stemico bardzo smieszna firma maja fajne rotacje 1tydz./5miesiecy stałe wyjazdy znajduja tam tylko papraki nieznajace sie na swojej robocie żaden dobry spawacz niech nie zaprzata sobie głowy ta firma
Ja jakos nie uwarzam siebie za papraka i jezdze regularnie ...ale dobre jest to ze chociaz umiesz napisac o sobie szczerze. Ciebie pewnie wyj***li ze stoczni i na pewno glowna przyczyna byla TWOJA FACHOWOSC !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Regularnie bo jesteś paprakiem i dupowłazem ,pracuje od 3lat w Bergen i szkoda mi ciebie a co do stoczni to 13 lat tam pracowałem
zdecydowanie zgadzam się,z tym że obowiązuje w stemico system 3 tyg. na 5 miesiący potem dzwoń dowiaduj się a oni Cię mają w dupie .Szkoda czasu i zdrowia szczerze nie polecam!!!!!!!!
Dokładnie tak jak piszesz kolego
Ma ktoś namiary na jakaś robote w gdyni albo za granicą dla spawacza?
wiecie co narzekacie,błotem obrzucacie a jeździcie bo macie możliwośc zarobienia lepszych pieniędzy niż w Polsce. Musicie sobie zdać sprawę ze żadna firma nie jest idealna, nie ma ideałów wśród ludzi i tak samo jest z firmami. Wyrażacie zdanie o ludziach a nie jesteście w ich położeniu. Czy ktoś z was zadał sobie pytanie czy im nie jest tez ciężko z tym ze mają kłopoty z tego tytułu, że borykają się z tym na co dzień i oni sa zobligowani do tego by rozwiązać je. Dobrze wiecie że wszędzie sa ludzie którzy wiecznie narzekaja, wiecznie jest im źle i to oni zazwyczaj piszą że to wszystko wina firmy. Ja jeżdżę od 2007 roku i jakoś do tej pory jestem w tej firmie. Bywało lepiej i gorzej ale takie są koleje losu i żal mi ludzi którzy tylko narzekają a jeżdżą nadal. Zastanówcie sie co chcecie pisać a jak sie wam nie podoba ta firma to poszukajcie lepszej, albo zostańcie w Polsce...
Jest niewielka grupa ludzi ,która ma stałe rotacje.Po za tym spore grono pracowników tejże firmy ma poważne problemy z podatkami w norwegi.
no faktycznie niezbyt duza bo liczaca okolo 150 w rotacjach...:)
do góry