Widok

sterylizacja kotki - gdzie i za ile?

Inne Grabówek Temat dostępny też na forum:
Czy możecie polecić mi dobrego weterynarza? planuję sterylizację kotki. jaki jest koszt takiego zabiegu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokładnie też polecam tych wetów i dodatkowo jeszcze dr.Tomasza Sujkowskiego z Pogórza
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
przychodnia weterynaryjna Oliwa ul Kaprów
trafiłam na promocję w marcu /100 zł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też miałam dylemat, częśc wetów mówiła że można przed inni że lepiej po. Ostatecznie zabieg odbył się PRZED, miała malutkie nacięcie na brzuszku, jeden rozpuszczalny szew, obeszło się bez kołnierzy, kubraczków itp. Następnego dnia już sobie delikatnie brykała. Futrzak miał wtedy 7 m-cy.
podczepię się pod temat bo ostatnio mam mały dylemat. Chciałąm wyterylizowac moją kotkę w marcu, tylko że kicia nie miala jeszcze nigdy rujki...przynajmniej ja nie zuważyłam u niej nietypowego zachowania. Częśc weterynarzy mówi że śmiało można już sterylizowac a inni doradzają żeby poczekac do 1 wszej rujki. ;/ Co o tym sądzicie?
Przedewszytskim wybierz weterynarza który ma doświadczenie i robi boczne małe cięcie ok 1.5cm (a nie kroi cały brzuch), idealnie gdyby szew byl wewnętrzny, wtedy nic na zewnątrz nie wystaje i kotek nie grzebie przy rance, moja kotka na drugi dzień po zabiegu była już jak nowa :) a co do polecenia weta to musiałbys podać skąd dokładnie jesteś...w Gda polecam weta na Elbląskiej, 'tna' za 150zł i maja b duże doswiadczenie, w Gdyni Dr Łukuć w Redłowie badz Kasprzyk na Jaskółczej 4
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
A ja polecam, robiłam ostatnio sterylizację, wszystko ok, pozdrawiam Panią Gabrysię i Olę !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja stanowczo odradzam, fakt, że byłam tam jedynie 2 razy (i to z 1,5 roku temu), ale pani dr, która nas przyjmowała była strasznie niesympatyczna. Ponadto w sumie nie wiem, czy to była lekarka czy jakaś stażystka, bo fachowa to ona również nie była. Psinę to mi dopiero wyleczyli na Kieleckiej. Odradzam zdecydowanie (chyba że do tego czasu coś się zmieniło...)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam,
sterylizowałam 2 kotki w Przychodni Weterynaryjnej Dr Vet w Gdyni - Redłowo, tel. 0 58 622 01 89. Polecam !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
sprawdź ofertę u kilku, weterynarz do narkozy powinien użyć gazu, bezpieczniejsze niż w zastrzyku, dopilnować wybudzenia, nie oszczędzaj kilku złotych na tym bo doplacisz potem do leczenia kotki jak jakis "paprak" coś źle zrobi, u kotek to trudniejszy zabieg niż u samców, w necie sa fora "kociarzy" wpisz w gogle i poczytaj, uzbrojona w wiedze pomożesz kotce przetrwać te chwile.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
koszt około 200 zł. Ja wybrałam weterynarza z mojej dzielnicy (w Gdańsku) żeby oszczędzić koteczce długich podróży, tym bardziej po zabiegu- warto mieć to na względzie.