Widok
http://www.radioislam.org/historia/hitler/mkampf/pdf/pol.pdf
Mam nadzieję, że podanie linka nie będzie potraktowane jako szerzenie ideologii. Muszę mieć dziewicze KRK ;)
Zresztą.. jestem jak najdalszy od każdej formy socjalizmu. Także tej brunatnej.
Mam nadzieję, że podanie linka nie będzie potraktowane jako szerzenie ideologii. Muszę mieć dziewicze KRK ;)
Zresztą.. jestem jak najdalszy od każdej formy socjalizmu. Także tej brunatnej.
Bardzo chętnie przeczytałabym "Mein Kampf". Miał ją kiedyś mój dziadek ale jakoś wyparowała z domowej biblioteczki, niestety.
Poza tym ja się nigdy nie kryguję jeśli wyciągam książkę w miejscach publicznych i nawet nigdy nie skrywam emocji wydobywających się ze mnie podczas czytania ;).
Nie bardzo tez rozumiem czemu ktokolwiek się "wstydzi"?
Poza tym ja się nigdy nie kryguję jeśli wyciągam książkę w miejscach publicznych i nawet nigdy nie skrywam emocji wydobywających się ze mnie podczas czytania ;).
Nie bardzo tez rozumiem czemu ktokolwiek się "wstydzi"?
Przyznam, że nawet z ciekawości nie korciło mnie nigdy, żeby sięgnąć po wypociny Adolfa H.
Natomiast wysoko cenię Fryderyka Nietschego, niesłusznie uznawanego za ideologa faszyzmu.
Zresztą, to co naziści zrobili z Jego koncepcji nadczłowieka, dobitnie wskazuje, że socjalista jest w stanie spie..lić najlepszą nawet ideę :D
BTW:
Wiecie, że Hitler w zasadzie nie miał wyboru i musiał wywołać wojnę?
Gdyby nie było Gdańska, musiałby znaleźć inny pretekst. Rzesza była tak koszmarnie zadłużona, że gdyby nie wybuch wojny, w 1940 w zasadzie byłaby jako państwo bankrutem. A że 99% kredytów pochodziło od żydowskich bankierów, fakt szczególnej animozji nazistów do tej nacji jakoś nie dziwi :)
Jestem tylko ciekaw, komu MY (My: Polska, czy My: Europa) wypowiemy teraz wojnę? Bo zadłużenie eurolandu chyba już przebiło zadłużenie Rzeszy z 1939r :D
Natomiast wysoko cenię Fryderyka Nietschego, niesłusznie uznawanego za ideologa faszyzmu.
Zresztą, to co naziści zrobili z Jego koncepcji nadczłowieka, dobitnie wskazuje, że socjalista jest w stanie spie..lić najlepszą nawet ideę :D
BTW:
Wiecie, że Hitler w zasadzie nie miał wyboru i musiał wywołać wojnę?
Gdyby nie było Gdańska, musiałby znaleźć inny pretekst. Rzesza była tak koszmarnie zadłużona, że gdyby nie wybuch wojny, w 1940 w zasadzie byłaby jako państwo bankrutem. A że 99% kredytów pochodziło od żydowskich bankierów, fakt szczególnej animozji nazistów do tej nacji jakoś nie dziwi :)
Jestem tylko ciekaw, komu MY (My: Polska, czy My: Europa) wypowiemy teraz wojnę? Bo zadłużenie eurolandu chyba już przebiło zadłużenie Rzeszy z 1939r :D
kiedys w gdanskich tramwajach byla literatura ktora mozna b ylo
poc zytac,przeczytac i zwrocic do siateczki w specjalnie oznakowanym
miejscu.Niestety inicjatywa sie nie sprawdzila. Ksiazki wyparowaly a bylo ich w tysiacach. Na szczescie nie kozystam z komunikacji miejskiej,
za to moja prywatna czytelnia czasopism w firmie cieszy sie niebywala
sympatia klientow.Wiec chyba ludzie lubia czytac.
poc zytac,przeczytac i zwrocic do siateczki w specjalnie oznakowanym
miejscu.Niestety inicjatywa sie nie sprawdzila. Ksiazki wyparowaly a bylo ich w tysiacach. Na szczescie nie kozystam z komunikacji miejskiej,
za to moja prywatna czytelnia czasopism w firmie cieszy sie niebywala
sympatia klientow.Wiec chyba ludzie lubia czytac.