Widok

stresy społeczne............

zauważyłam, że ludzie tak jak ja krygują się i z pewną nieśmiałością wyciągają swoje książki do czytania (w tramwaju)..... czy również macie takie spostrzeżenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zakupilam **W pogoni za torebka** na dzien wolno-relaksacyjny
czyli 1 stycznia. Ma mnie niby zainspirowac jej przeczytanie w dalszych
dzialaniach marketingowo/reklamowych.
Mam podobnie :) chociaż są małe wyjątki.. Pani Kwiatkowska i Pan Chamiec....hmm...te głosy.. ta interpretacja..;)))) A tak poważnie to czytana w miejscu publicznym 'Zycie i twórczość Leonarda da Vinci' raczej wzbudza wycofanie.. zupełnie nie rozumiem dlaczego.. :)
'Akcja na torach kolejowych"rozkłada mnie ..... :))))))
O gustach się nie dyskutuje ;)))
Ja tam też nie lubię audio. Nie ma to jak papier zajmujący ręce, oczy i umysł :)
A co do książek w wersji audio to jak ktoś czyta za mnie ja przestaję się skupiać, myślę o zupełnie czymś innym i później kompletnie nie wiem o co chodziło w czytanej książce.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
Buziol Siora (inny niż dedykowany Letni_ej... no cóż. prawo dziobania :)
Zawsze gdy jestem w autobusie lub pociągu to z książką. Tylko raz ktoś mnie zaczepił, czytałam wtedy Cień Wiatru Zafona właśnie, i pytał się o opinię.

Greya czytałam. Nie będę się wstydzić, że czytam książki;)
Nie mam tylko jednej ulubionej tematyki.

Szczerze się uśmiałam np przy Natalii 5 Rudnickiej, a Skalpel Gerritsen polecany przez Czekoladę Chili wciągnął mnie we wszystkie serie:)

Nawet przebrnęłam przez Grę o Tron choć zdecydowanie to nie mój klimat, ale oglądałam serial i chciałam wiedzieć co się wydarzy później;)

Michał. Ostatnio o tej książce myślałam i z ciekawości chciałabym przeczytać. Tak samo jak z ciekawości chciałabym przeczytać Koran. Biblię przeczytałam.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Temat bumerang. Gadaliśmy o tym dobrze ponad rok temu. Na grzyby się wówczas wybierałem :)
Dzisiaj.. zajeżdżam do Klienta.. i coś mi nie pasi w zastanej rzeczywistości. Skanning mózgu.. długi.. zanim zajarzyłem...
NIGDY u Niego nie zaparkowałem tak po prostu. Zawsze musiałem szukać miejsca między zaspami :)
~...Czy dobrze pamiętam, że masz Vi Lesia w wersji audio?

Mam, ale niestety nie w wykonaniu Ireny Kwiatkowskiej, jest to słuchowisko, Zamachowski gra Lesia :)
Bosch... dziuromóżdże się kłania...
Nie dawało mi to spokoju... tom se przejrzał dokładnie mego twardziela (bez skojarzeń... chodzi o HDD:) i okazało się, że MAM Lesia w wersji audio. Ściągnięty dobrze ponad rok temu. Niestety, nie w interpretacji Kwiatkowskiej. Czyta Jacek Kis (a może Kiss?). 49 odcinków
Codziennie jeżdżę komunikacją i czytam książkę.
Nie zauważyłam, żeby ktoś się na mnie krzywo patrzył - a nawet jeśli to jego problem a nie mój.
Czy dobrze pamiętam, że masz Vi Lesia w wersji audio?

W kultowym wykonaniu Kwiatkowskiej?
"Lesio" jest boski :)
~...Z Dostojewskiego dane mi było tylko Zbrodnię i Karę oraz Idiotę.

To też czytałam, pierwszą jako lekturę drugą z własnej woli :) Z Idioty nie pamiętam nic.Obecnie, jeśli jakaś książka mi nie leży, po prostu przestaję czytać i już :)
Nie czytałam Greya :) więc mniemam że do mniejszości należę??
@sadyl
Nie, "Lesia" Chmielewskiej, fragment ucieczki garbatego Lesia przed pociągiem czytałam w poczekalni ze cztery razy, za każdym razem trzęsąc się ze śmiechu :)
Z Dostojewskiego dane mi było tylko Zbrodnię i Karę oraz Idiotę. Po tym stwierdziłem, że już się dostatecznie odchamiłem i chwatit ;D
Szczerze mówiąc, nie utkwiły te lektury szczególnie w mej pamięci :)
Natomiast Proust był w tamtych latach bardzo "trendy" i samo to wystarczyło, żebym omijał go z daleka :D
~..."w poszukiwaniu straconego czasu"
BTW.. ktoś to czytał? A jeśłi tak, to po co? :D

Tego akurat nie, ale za to przeczytałam Braci Karamazow ;) Ciężko to wspominam ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A'propos purpury.. (wiem, że niepotrzebnie to piiszę :D)

Nigdy, przenigdy,, nie lubiłem Prince'a.
Ale cholernie kurkA go cenię.
Ma koleś klasę... Purple Rain.. Tytułowe nagranie z Jego płyty.. debeściak :)
do góry