Widok

studia podyplomowe UG czy WSB?

Chcę zrobić studia podyplomowe i waham się pomiędzy uniwerkiem a WSB.
WSB jest nieco tańsze i program łatwiejszy. Za to na tym wydziale UG już studiowałam, znam go dobrze i chyba jednak uniwerek to uniwerek, "lepszy papier" ;)

Co Wy myślicie? Jakie znacie opinie o obu uczelniach?
Od moich studiów minęło już trochę czasu, więc nie orientuję się jak to teraz z tymi uczelniami jest.
image[/url]image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja polecam Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu :) swietna uczelnia
UG polecam

Właśnie zastanawiam się jaką uczelnię wybrać bo musze się zapisać na studia podyplomowe. Widzę, że kilka osób poleca WSKZ, ostatnio widziałam ich ofertę mają bardzo dużo ciekawych kierunków. A jeszcze jak mają online to już w ogóle idealne rozwiązanie w dzisiejszych czasach :)Musze poważnie rozważyć zapis na tą uczelnie.

Kaszubsko-Pomorska Szkoła Wyższa w Wejherowie ma najwięcej kierunków studiów podyplomowych. Ja się zdecydowałam na studia właśnie tam i zdecydowanie polecam! Niskie czesne, wysoka jakość kształcenia, wykładowcy najlepsi, lokalizacja naprawdę ok. Na każdym kierunku stawia się również na aspekt praktyczny studiów. Sprawdźcie sobie koniecznie ich ofertę.

Tez rozważałem te uczelnie ale ostatecznie postawiłem na cos innego. Robie podyplomowke na WSKZ, jestem teraz na drugim semestrze i jak do tej pory to wszystko w sumie na plus. Najwieksza zaleta dla mnie sa zajecia online i to ze mogę poswiecic czas na nauke kiedy mi pasuje, a nie o konkretnej godzinie w konkretnym dniu. Dla mnie taka forma to jedyne wyjście, żeby polaczyc prace, nauke, rodzine i zycie prywatne

Też uważam że pracodawca nie patrzy na Uczelnie - raczej na ukończony kierunek. Ja ukończyłam studia na WSKZ bo ceny były atrakcyjne a forma studiowania tez mi odpowiadała, udało się ukończyć i bez problemu dostałam prace bo zalezalo im na konkretnych studiach.

A ja to myślę, że studia podyplomowe osteopatia to mój świat i na to się zamierzam pokusić. Powiem Wam nawet, że dla mnie to więcej niż znaczenie, bo nie chcę sobie ogólnie problemów przysparzać, ale też chcę pomagać ludziom. Stąd u mnie rozpoznanie takiego właśnie zawodu i kierunku.

A to ja nie wiem, czemu tak to wszystko dziwnie wygląda, ale ogólnie każdy z nas ma prawi studiować to, co jemu pasuje. Czyli dla mnie dobre będą na przykład pielęgniarstwo studia . Wiem, że to jest mój cel i do tego dążę na pewno.

Jestem absolwentem WSKZ w Przemyślu i mam naprawdę bardzo dobre zdanie o tej Uczelni. Nie zawiodłem się na żadnym etapie nauki. Zawsze mogłem liczyć na wsparcie obsługi. Polecam.

Witam. Zastanawiam sie nad podjęciem studiów podyplomowych. Interesuje mnie kierunek język angielski w biznesie na Wsb:
https://www.wsb.pl/gdansk/kandydaci/studia-podyplomowe/kierunki/jezyk-angielski-w-biznesie
Mam kilka pytań do osob, które studiowały kierunek albo sie nim interesowały
Jak oceniacie przekazywaną wiedzę?
Lepiej jest wybrać się na te studia czy może lepiej jest zainwestować w jakiś kurs angielskeigo w biznesie w szkole językowej?
czy dyplom jaki dostajemy jest międzynarodowy?

Ja bym nie poleciła ani UG ani WSB a SSW (Sopockę Szkołe Wyższą). Jako jedyni mają akredytowane studia przez ACCA w języku angielskim a to już świadczy o poziomie. Mają tez studia II stopnia połączone z ACCA i to tańsze niż na UG a w przeciwieństwie do UG zatrudniają członków ACCA i praktyków.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To zależy od kierunku, trzeba najlepiej samodzielnie zdecydować co i jak.

Zarządzanie zasobami ludzkimi ma też Sopocka Szkoła Wyższa, która współpracuje intensywnie z biurami HR w Olivia Business Centre. Uczelnia otworzyła nawet punkt - SSW Education Centre w Olivia Business Centre.
studia podyplomowe zrobisz tez na Gdanskiej Szkole Wyzszej. Maja naprawde duzy wybor ciekawych kierunkuch, a wiadomo ze taki papierek dodatkowy zawsze sie przyda
podyplomowka na UG to porazka po całości

1) sprawdzanie egzaminu - 6 tygodni!!
2) panie w dziekanacie "prosze sobie dzwonic (..) i tam wylewac swoje gorzkie żale"
3) plan zajec- 4 dni do rozpoczecia semestru a jeszcze nieznany!!
4) niektorzy wykladowcy to porazka, 90 osob na roku, 75 sciaga , 15 jest tak pilnowane ze kichnac nie moze
5) atmosfera miedzy czescia wykladowcow a studentem - w zyciu jeszcze nie spotkalem sie z takim traktowaniem! czlowiek jest tak maly i utaplany w g** ( oczywiscie nie wszyscy wykladowcy sa tacy)
6) siedzenie i czytanie prezentacji ( sami mozemy ja sobie przeczytac!!)
7) ogolnie jestem mega niezadowolony,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Cześć.
Zaczęłam studia podyplomowe z rachunkowości na Uniwersytecie Gdańskim bardzo proszę o pomoc w sprawie testów z poprzednich roczników. Jeżeli posiadacie takie testy to bardzo proszę o przesłanie na e-mail: natagac@wp.pl . Z góry bardzo dziękuję.
Poziom nie jest taki tragiczny, zalezy jeszcze u jakiego wykladowcy, wazne ze dobrze traktuja studenta. Pozdrawiam.
A o co chodzi w tym konkursie? ;)
A czy ktos sie wybiera na tegoroczna podyplomowke z rachunkowosci na UG? wiecie moze czy przesylajac papiery droga pocztowa musze tez dodac potwierdzenie wplaty? i ile trzeba placic przy rekrutacji, od razu za semestr?
Nie polecam wsb!!! Tragedia, egzaminy zdawane na zasadzie testów z zeszłych lat, ściąganie na porządku dziennym i dozwolone. Własńie kończe wsb, jestem rozczarowana poziomem na uczelni, a na magisterke wybieram się na ug!

Inne tematy z forum Nauka

Kryptowaluty (14 odpowiedzi)

Wszyscy moi przyjaciele i znajomi bardzo uważnie śledzą bitcoina i są bardzo zaniepokojeni, gdy...

do góry