Widok

studia podyplomowe UG czy WSB?

Chcę zrobić studia podyplomowe i waham się pomiędzy uniwerkiem a WSB.
WSB jest nieco tańsze i program łatwiejszy. Za to na tym wydziale UG już studiowałam, znam go dobrze i chyba jednak uniwerek to uniwerek, "lepszy papier" ;)

Co Wy myślicie? Jakie znacie opinie o obu uczelniach?
Od moich studiów minęło już trochę czasu, więc nie orientuję się jak to teraz z tymi uczelniami jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A kierunek i program jest ten sam? Ja wybrałam WSB z tego względu, że program mieli lepszy niż na UG. Zaczynam dopiero w październiku więc na razie nie powiem jak to wygląda.
kierunek ten sam właśnie, program nieco inny.
Tak na dobrą sprawę, to ja nie wierzę, że się tam czegoś nauczę ;)
Raz zdawałam zaległy egzamin z ludźmi z podyplomówki - był duuużo łatwiejszy i wszyscy zrzynali na potęgę, nie to co na dziennych.
Dlatego wolę mieć lepszy "papier" ;)
Ja się zdecydowałam na UG właśnie z uwagi na "wagę" papieru.
Bo nauczyć się pewnie i tak będę musiała sama;) ("przebranżawiam" się na rachunkowość)
wiecie, tak na prawdę to nigdy nikt mnie nie pytał gdzie robiłam studia i podyplomówki. tylko patrzą na to co skończyłaś. ja robię kolejną podyplomówkę na wsb, ale mi zależy, żeby mieć dyplom z tego własnie kierunku. atmosfera tam jest fajna, mniej stresu pewnie niż na UG. byłam zadowolona. a nauczyć się sama później musisz... praktyka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
AgaB: ja też rachunkowość! :)
Mam ten sam dylemat, a czasu coraz mniej na podjęcie decyzji.
Ale też ze względu na "wagę" papierka skłaniam się ku UG
Ajeczka ja akurat studiowałam na UG, ale mam mnóstwo znajomych na WSB i z tego co wiem to bardzo dobra uczelnia. Tak jak napisała Lidia nikt się Ciebie nie bedzie pytał nikogo to nie interesuje gdzie Ty studiujesz. A uważam że i ta i ta uczelnia jest super pomimo że nie studiowałam. Natomiast WSB tez jest wymagająca!!!!`

Wiadomo co UG to UG, ale myśle że WSB też wypracowało sobie świetne opinie
ajeczka - ta: http://rachunkowosc.wzr.pl/studium/ ?

właśnie sobie przypomniałam, ze zapłacić trza...
ja robiłam podyplomówki:
na WSB ,
jedną na uniwerku
i jedną w WSAiB w Gdyni

powiem tak, na uniwerku totalna nuda, w WSAiB wykładały sławy, ale były jakies filozoficzne gadki i pomimo ogromnej ceny 8 tys za cały rok nie wyniosłam nic totalnie stamtąd , a w WSB był i poziom, wymagali, przepytywali i ludzie się przykładali
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A napiszcie proszę jak jest z zajęciami. Czy rzeczywiście na WSB zajęcia są co 3 tygodnie w piątek, sobotę i niedzielę?
Na UG na pewno są co 2 tygodnie w piątek i sobotę
na WSB robiłam włąsnie rachunkowość
dziewczyny wiadomo, ze studia dzienne a podyplomówka zaoczna co zupełnie co innego. Tym bardziej, że na studiach tłuczesz nauke 5 lat, a podyplomówka tylko rok

czy ma któraś z Was skończone MBA ? to jest dopiero super, ale kosztuje też super, za rok ok.25 tyś
AgaB: tak, dokładnie o tym myślałam. Miałam już zajęcia z Gieruszem i nie tylko i znam tych wszystkich wykładowców. Może nawet przepisaliby mi oceny ;) ale na zajęcia i tak bym chodziła, żeby to wszystko sobie przypomnieć.

No właśnie wydawało mi się, że WSB wyrobiło sobie dobrą opinię.

Cytrynka007: a czy po WSB można się ubiegać o tą koncesję na prowadzenie ksiąg rachunkowych? Bo po UG można.
mozna, ja mam świadectwo kwalifiacyjne Min. Finansów do usługowego prowadzenia ksiag rachunkowych
kurcze no i nadal nie wiem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja właśnie skończyłam podyplomowe na ug z rachunkowości więc jakbyś chciała coś wiedzieć to pytaj
a ja zaczęłam się zastanawiać;)

bo wsb mam po sasiedzku...

a kosztowo jakaś różnica jest?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
i dodatkowo po ug możesz zdobyć certyfikat ministerstwa finansow a po wsb nie
nie doczytalam ze po wsb tez mozna :)
do góry