Widok
studia podyplomowe UG czy WSB?
Chcę zrobić studia podyplomowe i waham się pomiędzy uniwerkiem a WSB.
WSB jest nieco tańsze i program łatwiejszy. Za to na tym wydziale UG już studiowałam, znam go dobrze i chyba jednak uniwerek to uniwerek, "lepszy papier" ;)
Co Wy myślicie? Jakie znacie opinie o obu uczelniach?
Od moich studiów minęło już trochę czasu, więc nie orientuję się jak to teraz z tymi uczelniami jest.
WSB jest nieco tańsze i program łatwiejszy. Za to na tym wydziale UG już studiowałam, znam go dobrze i chyba jednak uniwerek to uniwerek, "lepszy papier" ;)
Co Wy myślicie? Jakie znacie opinie o obu uczelniach?
Od moich studiów minęło już trochę czasu, więc nie orientuję się jak to teraz z tymi uczelniami jest.
wiecie, tak na prawdę to nigdy nikt mnie nie pytał gdzie robiłam studia i podyplomówki. tylko patrzą na to co skończyłaś. ja robię kolejną podyplomówkę na wsb, ale mi zależy, żeby mieć dyplom z tego własnie kierunku. atmosfera tam jest fajna, mniej stresu pewnie niż na UG. byłam zadowolona. a nauczyć się sama później musisz... praktyka.
Ajeczka ja akurat studiowałam na UG, ale mam mnóstwo znajomych na WSB i z tego co wiem to bardzo dobra uczelnia. Tak jak napisała Lidia nikt się Ciebie nie bedzie pytał nikogo to nie interesuje gdzie Ty studiujesz. A uważam że i ta i ta uczelnia jest super pomimo że nie studiowałam. Natomiast WSB tez jest wymagająca!!!!`
Wiadomo co UG to UG, ale myśle że WSB też wypracowało sobie świetne opinie
Wiadomo co UG to UG, ale myśle że WSB też wypracowało sobie świetne opinie
ajeczka - ta: http://rachunkowosc.wzr.pl/studium/ ?
właśnie sobie przypomniałam, ze zapłacić trza...
właśnie sobie przypomniałam, ze zapłacić trza...
ja robiłam podyplomówki:
na WSB ,
jedną na uniwerku
i jedną w WSAiB w Gdyni
powiem tak, na uniwerku totalna nuda, w WSAiB wykładały sławy, ale były jakies filozoficzne gadki i pomimo ogromnej ceny 8 tys za cały rok nie wyniosłam nic totalnie stamtąd , a w WSB był i poziom, wymagali, przepytywali i ludzie się przykładali
na WSB ,
jedną na uniwerku
i jedną w WSAiB w Gdyni
powiem tak, na uniwerku totalna nuda, w WSAiB wykładały sławy, ale były jakies filozoficzne gadki i pomimo ogromnej ceny 8 tys za cały rok nie wyniosłam nic totalnie stamtąd , a w WSB był i poziom, wymagali, przepytywali i ludzie się przykładali
AgaB: tak, dokładnie o tym myślałam. Miałam już zajęcia z Gieruszem i nie tylko i znam tych wszystkich wykładowców. Może nawet przepisaliby mi oceny ;) ale na zajęcia i tak bym chodziła, żeby to wszystko sobie przypomnieć.
No właśnie wydawało mi się, że WSB wyrobiło sobie dobrą opinię.
Cytrynka007: a czy po WSB można się ubiegać o tą koncesję na prowadzenie ksiąg rachunkowych? Bo po UG można.
No właśnie wydawało mi się, że WSB wyrobiło sobie dobrą opinię.
Cytrynka007: a czy po WSB można się ubiegać o tą koncesję na prowadzenie ksiąg rachunkowych? Bo po UG można.