Widok

studia podyplomowe UG czy WSB?

Chcę zrobić studia podyplomowe i waham się pomiędzy uniwerkiem a WSB.
WSB jest nieco tańsze i program łatwiejszy. Za to na tym wydziale UG już studiowałam, znam go dobrze i chyba jednak uniwerek to uniwerek, "lepszy papier" ;)

Co Wy myślicie? Jakie znacie opinie o obu uczelniach?
Od moich studiów minęło już trochę czasu, więc nie orientuję się jak to teraz z tymi uczelniami jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witaj! Właśnie się zastanawiam czy nie rozpocząc studiów podyplomowych z rachunkowości i finansów na ug. Jestem pedagogiem i nie mam styczności z rachunkowością a chciałabym zdobyć nowe kwalifikacje. Czy taka osoba jak ja bez przygotowania jest w stanie opanować materiał i przyswoić sobie wiedzę? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Witam. Ide teraz na podyplomówke na UG. Czy mogłybyście mi przybliżyć jak jest:) trudno? trzeba być na każdych zajeciach?

Pozdrawiam i dziękuje Kasia
...tańsze i program łatwiejszy.
A potem mamy takich magistrów.
Zresztą często krytykujących np. lekarzy.
Przyznajmy,nie dorastamy im do pięt.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podbijam
Czy ktoś wybiera się teraz na ug na podyplomową rachunkowość?
Dziewczyny już studiujące mogłybyście przesłać materiały na aleksad@interia.pl, z góry dziękuję:)
Ja jestem po podyplomówce na WSB.
w trakcie studiowania wyrabiałem certyfikat Franlin.
Pracę znalazłem bardzo szybko
Cześć.
Zaczęłam studia podyplomowe z rachunkowości na Uniwersytecie Gdańskim bardzo proszę o pomoc w sprawie testów z poprzednich roczników. Jeżeli posiadacie takie testy to bardzo proszę o przesłanie na e-mail: mela1983@wp.pl. Z góry bardzo dziękuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Lidia, nie wiem czy dobrze. Pogubiłam się z tymi ich zniżkami. Ale ja teraz zmieniałam system płatności z 2 rat na 1 i dostałam 50zł zniżki z tego tytułu. Wydawało mi się, że będzie tego więcej. Zapisywałam się w czerwcu.
Studia podyplomowe na kierunku Rachunkowość na UG dają ci możliwość późńiej ubiegania się o uprawnienia samodzielnej księgowej. Po WSB nie. Warto to wziąć pod uwagę wybierając uczelnie.
Dziewczyny powiem tak: ja bym szla na UG bo szkoly prywatne to dla mnie troche forma "wakacji" (wiem co mowie, gdyz moja kariera studencka potoczyla sie w malo ciekawy sposob: zaczelam na UG a skonczylam na prywatnej uczelni w Gdansku robiac tylko licencjat). Co do WSB mam info od mojego brata, ktory zaczal tam studia stacjonarne lic na kierunku finanse i rachunkowosc. Dla mnie lekkie przegiecie: zajecia sa 2 razy w tyg po pare godzin!! Nie mam pojecia, jak w takim sysytemie da sie do czegokolwiek zmotywowac studenta...:/ Albo ktos naprawde chce studiowac i czegos sie nauczyc albo miec luzik i po prostu zrobic sobie papier.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
U mnie wszystko się zgadza. A co do samego certyfikatu, WSB chwali się nim pewnie dlatego, że zdobycie Certyfikatu Franklin University jest oferowane przez bardzo znikomą liczbę uczelni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dobrze wam naliczyli opłatę za czesne po uwzględnieniu zniżek? (pytam o WSB)
dziewczyny tu macie więcej informacji na temat certyfikatu http://www.wsb.pl/studia-podyplomowe,certyfikat-franklin-university
a ten certyfikat to nie jest jakiś przerost formy nad treścią? z tego co widzę, to tylko WSB się tym chwali...
po co jest taki certyfikat?
Witam,
Bardzo dobrze jest przeczytać taką wiadomość, ponieważ ostatnio właśnie zdecydowałem się pójść do WSB na studia podyplomowe i mam nadzieję, że nie będę żałował :)
Ps: Możesz coś więcej napisać na temat samego certyfikatu Franklin University? czy ciężko było go zdobyć i jaki jest jego koszt?
Cześć! Przez przypadek tu trafiłem i chciałbym trochę odświeżyć temat.
Sam się zastanawiałem nas WSB, ale w warszawie.. i muszę powiedzieć, że się zdecydowałem i nie żałuję.

Co mnie przekonało? Rozmawiałem z kolegą który skończył WSB i skusił mnie certyfikatem Franklin University, który pomógł mu w rozwoju kariery zawodowej. Najlepsze jest to, że można go zdobyć w trakcie realizowania wybranego kierunku na studiach podyplomowych.

Mam nadzieję, że mój wpis pomoże w podjęciu decyzji innym niepewnym dyplomantom :)
Ajeczka - normalnie relacja na żywo;)
Ja właśnie szykuję sobie obiad i ruszam do Sopotu - jak będę przed czasem to planuję zakupy - ostatnio ciąża daje mi się we znaki, ale mam nadzieję, ze na zajeciach nie tylko wysiedzę, ale też wyniosę wiedzę;)
Dobrze, że jutro dopieor na 9.45, nie na 8 - jakoś łatwiej bedzie;)
AgaB: dopiero mijamy Toruń. Spóźnie sie na otwarcie. Ale mam nadzieje ze na zajęcia dojade.
Ja nadal na urlopie ;)
Wracamy w piątek i praktycznie od razu śmigam na zajęcia :)
Dziewczyny powodzenia ;)))) Fajnie, że jesteście w tej samej grupie ;)
my dziś z urlopu wróciliśmy - zdąrzyłam tylko sobie spisać daty zjazdów...
zaraz sprawdzę, która grupa:) i już wiem, że A:)
i wiem niestety, że 5 listopada zajęcia przed 15 bedą mi kolidować, ale liczę, że szybko nadrobię na podstawie notatek...
cieszę sie, że te soboty to nei do nocy... choć czasem do tej 18/19 jednak... ale dam radę;)

do zobaczenia w piątek

Inne tematy z forum Nauka

Ola - ocena (3 odpowiedzi)

Cudowna szkoła, wytłumaczenia i spokojne jazdy. Przeniosłam się z innego osk do Tailor, brałam...

SP 45 Gdynia opinie (10 odpowiedzi)

Witam, Chciałabym zasięgnąć opinii o SP 45 w Gdyni (Dąbrowa). Czy ktoś może posłał dziecko do...

do góry