Widok

msza w szkole?

Mam pytanie do rodziców uczniów ze szkoły w Baninie. Czy to jest utarty lokalny zwyczaj ze w szkole odbywają się msze święte? Po feriach jest planowana msza z okazji urodzin patrona szkoły. Z tego co widziałam w kalendarium szkoły to święto tego patrona jest w czerwcu - pewnie też będzie msza. Jesteśmy w tej szkole pierwszy rok i jest to dla nas zaskoczenie, w poprzedniej placówce do której syn uczęszczał nie było tego typu zjawisk.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 15

Nie sposób brać urlop za każdym razu gdy pani dyrektor postanowi z publicznej placówki zrobić kościół...
Kiedyś było jeszcze zabawniej, w starej szkole 1 września początek roku szkolnego był ogłaszany tak: Rozpoczęcie nowego roku szkolnego mszą święta o godzinie X. I domyślaj się wtedy o której jest prawdziwe rozpoczęcie roku szkolnego:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

No niesamowite.
Takie zabawne że szok.
Szacuneczek dla pani dyrektor za poczucie humoru.:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co za bzdury piszesz bink jakoś moje dwie córki chodziły do starej szkoły chodziły i nigdy nie było na godz X,coś słabo się interesowałeś (aś)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

,,bink'' na tarczy zegarowej ma same ,,X'' . Stąd problem z godziną podaną rzekomo przez panią dyrektor.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Qaz i podobni,jacy wy madrzy, madrzejsi to po tej ziemi nie stapali
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chodziło mi o to, ze kiedyś,zamiast podawać godzinę rozpoczęcia roku szkolnego, podawana była godzina mszy i informacja że rozpoczecie w szkole po mszy. Więc jak się akurat nie wybierałeś do Kościoła to musiałeś sobie zgadnąć na którą jest rozpoczęcie:) Sorry, niejasno się wyraziłem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry