Widok
szkoła tańca na rurze - czy są chętne?
Witam
Czy są wśród was chętne do uczęszczania do takiej szkoły?
Jak wiadomo stereotyp tego tańca odchodzi do lamusa, jest coraz bardziej popularny, również jako zajęcia fitness
Nie jest już traktowany jako taniec erotyczny, a jako sztuka, jak każdy inny taniec
Pozdrawiam
Czy są wśród was chętne do uczęszczania do takiej szkoły?
Jak wiadomo stereotyp tego tańca odchodzi do lamusa, jest coraz bardziej popularny, również jako zajęcia fitness
Nie jest już traktowany jako taniec erotyczny, a jako sztuka, jak każdy inny taniec
Pozdrawiam
Witam
Szukam miejsca do ćwiczeń Pole Dance w zamian za naukę.
Szkolę instruktorkę i szukamy jakiegoś miejsca gdzie można było by poćwiczyć 3 razy w tyg po ok 1.5 godziny. Jeśli jakaś Pani posiada kawałek mieszkania, piwnicy, pomieszczenia gdzie można było by wstawić rurę(bez wiercenia i niszczenia sufitu proszę o kontakt: netluk@wp.pl W zamian oferuję możliwość nauki Pole Dance!
Szukam miejsca do ćwiczeń Pole Dance w zamian za naukę.
Szkolę instruktorkę i szukamy jakiegoś miejsca gdzie można było by poćwiczyć 3 razy w tyg po ok 1.5 godziny. Jeśli jakaś Pani posiada kawałek mieszkania, piwnicy, pomieszczenia gdzie można było by wstawić rurę(bez wiercenia i niszczenia sufitu proszę o kontakt: netluk@wp.pl W zamian oferuję możliwość nauki Pole Dance!
Pierwsza profesjonalna szkoła Pole Dance Trójmiasto http://www.esensai.pl
przecież taniec na rurze wprost wywodzi się ze Strip Clubów i GoGo Clubów - gdzie panie swobodnych obyczajów zarabiają kasę za obnażanie się. I z tego tworzy się sport??? o_O
Rozumiem, jakieś fantazje erotyczne pań żeby zostać prostytutką choć na chwilę, żeby być obiektem pożądania parudziesięciu śliniących się facetów...ale robienie z tego dyscypliny sportowej jest groteskowe.
Rozumiem, jakieś fantazje erotyczne pań żeby zostać prostytutką choć na chwilę, żeby być obiektem pożądania parudziesięciu śliniących się facetów...ale robienie z tego dyscypliny sportowej jest groteskowe.
http://kriwol.com/Biale Kozaczki/1536.jpeg
Halewicz, nawet nie wiesz w jak dobrej trzeba być kondycji i jak dużo potrafić żeby dobrze zatańczyć na rurze.
W sumie też bym chciała umieć tak jak te babki. A jak bym wtedy firany wieszała! Zwisem z sufitu ;)
W sumie tez bym mogła być chętna, ale zależy w jakiej cenie. Bo sie tu kobiety napalają a w ogóle nie wiadomo za ile to
W sumie też bym chciała umieć tak jak te babki. A jak bym wtedy firany wieszała! Zwisem z sufitu ;)
W sumie tez bym mogła być chętna, ale zależy w jakiej cenie. Bo sie tu kobiety napalają a w ogóle nie wiadomo za ile to
No ja tam wolę pobiegać, areobik lub siłownia.
A na rurce mogę pokręcić się w domu przed mym Ogierem;)
Robienie z tego sportu to śmiech na sali.
Zresztą więszkość Pań (które robią to) mają takie dziwne argumenty i sposób bycia, że aż strach się bać. Ideologia taka, że hej! Szkoda, że sposób bycia inny.
A na rurce mogę pokręcić się w domu przed mym Ogierem;)
Robienie z tego sportu to śmiech na sali.
Zresztą więszkość Pań (które robią to) mają takie dziwne argumenty i sposób bycia, że aż strach się bać. Ideologia taka, że hej! Szkoda, że sposób bycia inny.
Dlatego właśnie takie zaściankowe mieszczaństwo jak TY robi nam taką opinię w świecie. W Stanach od lat organizowane są zawody pole dance- bowiem jest to sport - zawierający jedynie elementy tańca, ale głównie akrobatyki ! Proszę najpierw się douczyć a potem krytykować. Ten sport niebawem pojawi się na Olimpiadzie bowiem wymaga znacznie więcej niż zwykła gimnastyka artystyczna. Miałam okazję prowadzić zajęcia dla dziewczyny która właśnie wróciła z Olimpiady w Londynie (zajęła tam całkiem niezłe miejsce) i nie potrafiła zrobić tego co ja. Do tego trzeba mieć bardzo silne ręce, nogi, i pracować latami aby móc wykonać te wszystkie figury w powietrzu. Nie widziałam tam wuzdanych ruchów, czy gołych bab, ale pot i łzy bo jest to bardzo urazowy sport. W każdym razie oby było tego jak najwięcej, bo pole dance pozwala świetnie wyrzeźbić ciało:) Zachęcam wszystkie Panie do spróbowania:)
Sęk w tym, że u NAS panie dorabiają taką ideologię, że hej! Jednak później okazuje się, że często są to Panie takie, a nie inne.
Nie mówię o wszystkich ale coraz więcej tam blachar, tatuażyk na pleckach aby być "sexi" i jest gwiazdą bo umie wypiąć się na rurze.
U nas jeszcze kult blacharstwa, a takie ciągną do tego jak muchy do guana... Niestety...
A mówienie, że jest to sport to profanacja. Ok, zawody zawodami ale bez przesady. Jak słyszę, że lepiej się kręcić niż biegać, pływać (...) bo to lepszy sport to mnie aż wykręca.
Plus większość dumna, że się kręci i mówi na lewo i prawo ale jakby biegała to już nie powód do dumy.
Ok, niektóre się kręcą "dla siebie" ale jaki jest powód aby ogłaszać to wszem i wobec szczególnie kolegom? Ja tu widzę jeden powód i to bardzo denny...
Nie mówię o wszystkich ale coraz więcej tam blachar, tatuażyk na pleckach aby być "sexi" i jest gwiazdą bo umie wypiąć się na rurze.
U nas jeszcze kult blacharstwa, a takie ciągną do tego jak muchy do guana... Niestety...
A mówienie, że jest to sport to profanacja. Ok, zawody zawodami ale bez przesady. Jak słyszę, że lepiej się kręcić niż biegać, pływać (...) bo to lepszy sport to mnie aż wykręca.
Plus większość dumna, że się kręci i mówi na lewo i prawo ale jakby biegała to już nie powód do dumy.
Ok, niektóre się kręcą "dla siebie" ale jaki jest powód aby ogłaszać to wszem i wobec szczególnie kolegom? Ja tu widzę jeden powód i to bardzo denny...
w gdyni http://www.ilovepole.pl
Oczywiscie, ze sa chetne, grafiki sa przepelnione, a miejsc coraz wiecej. Sama chodzilam do dwoch szkol pole dance, ale to drogi sport, a do tego wymaga duzego wysilku i wielokrotnego rozciagania sie - zakwasy, siniaki, krwiaki, skóra zdarta wielokrotnie...
Sama teraz ucze na lekcjach indywidualnych i widze, ze najwiecej problemow sprawia brak odwagi i kompleksy. "Tego nigdy nie zrobie, bo jestem za gruba, za sztywna, za malo rozciagnieta". Sa tez takie dziewczyny, ktore sie po prostu nie nadaja - uderza sie raz w kolano i juz stop (bo boli, bo czerwone, bo szczypie). Tutaj wlasnie kazdy siniak i zaczerwienienie swiadcza o pracy miesni - wtedy wiemy, czy pracuja prawidlowe miesnie. Trzeba w siebie uwierzyc i wtedy zacznie wychodzic.
Zainteresowane zapraszam na gg: 9161915
Sama teraz ucze na lekcjach indywidualnych i widze, ze najwiecej problemow sprawia brak odwagi i kompleksy. "Tego nigdy nie zrobie, bo jestem za gruba, za sztywna, za malo rozciagnieta". Sa tez takie dziewczyny, ktore sie po prostu nie nadaja - uderza sie raz w kolano i juz stop (bo boli, bo czerwone, bo szczypie). Tutaj wlasnie kazdy siniak i zaczerwienienie swiadcza o pracy miesni - wtedy wiemy, czy pracuja prawidlowe miesnie. Trzeba w siebie uwierzyc i wtedy zacznie wychodzic.
Zainteresowane zapraszam na gg: 9161915
http://www.ilovepole.pl
Nowa szkoła Pole Dance w centrum Gdyni "I Love Pole".
Zapraszamy na odwiedziny naszego studio, zapoznanie się z instruktorką, zajęciami.
Nowa szkoła Pole Dance w centrum Gdyni "I Love Pole".
Zapraszamy na odwiedziny naszego studio, zapoznanie się z instruktorką, zajęciami.