Widok

szukam kawalera

witam
mam 4 letnią sunię z rodowodem -nie jeździłam z nią na wystawy ponieważ jest toważyszem mojej niepełnosprawnej córki. Myślę że nadszedł dobry czas na szczeniaczki.
interesuje mnie golden biszkoptwy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Byłam kiedyś świadkiem jak właściciel fajnego reproduktora pokrywał suczkę. Suczka nie chciała i w końcu pani weterynarz "pobrała" własnoręcznie nasienie i wstrzyknęła suczce. Podejrzewam, że gdybyś zobaczyła taki gwałt zbiorowy na suczce to jednak poparłabyś raczej dwa szczęśliwe hasające po łące psiaki. Ja po tej traumie nie mogę dojść do siebie, a imię Rysio chyba już na zawsze zapamiętam jako imię reproduktora. Masakra.
A, no i cieszę się, że nie zostałam weterynarzem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam rozmowę z weterynarzem na temat czy sunie odczuwają potrzebę macierzyństwa ;)

Co do raka. Najzdrowiej wysterylizować, ropomacicze wtedy wykluczone.

Ania1979- każdy ma prawo do udzielenia swojej odpowiedzi. Ja nie popieram rozmnażania psiaków bez zgody związku kynologicznego. Może warto pomyśleć o zaliczeniu wystaw, jak sunia nie ma wad to dlaczego nie pokazać ją na wystawach ;) i pokryć fajnym reproduktorem z uprawnieniami
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Znowu co niektóre się wpierdzielaja w temat!

Co Was to obchodzi,kto i gdzie robi coś ze swoim psem???

Boziu, jakie to drażniące,,,grrr...

Poszukaj może na allegro, jest wiele chętnych "na randki", za całkiem rozsądne ceny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moje dwie suczki, nie miały młodych. Najpierw jedna skończyła z rakiem macicy, teraz u drugiej wykryto to samo. Główny powód to właśnie brak szczeniaków.

Po za tym było pytanie czy znacie kawalera, a nie kryć czy nie kryć,
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie zgadzam sie z tym ze suka nie odczuwa potrzeby macierzynstwa,ja mam 8 letnia suczke i zaluje ze wczesniej jej nie dopuscilam bo od wielu lat po kazdej cieczce ma urojona ciaze,mleko w sutkach i inne...
Myślę,że jak chce rozmnożyć suczkę,to ma i chętnych na szczenięta..Bez przesady..Nie każdy chce mieć szczenię z rodowodem z hodowli.Jak kiedyś miałam goldenka z hodowli i chorował strasznie ..na wszystko,co się da..teraz mam suczkę od znajomych..bez papierów i jest okazem zdrowia..A dopuścili swoja sukę bo właśnie mieli dużo zamówień od znajomych..
mam 2 sunie, które nigdy nie miały szczeniaków :P jedna ma 14 lat, druga 8 :) są zdrowe i pozbawione agresji :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja się z Wami nie zgadzam, jeżeli dziewczyna chce dopuścić suczkę - z tego co przeczytałam Rodowodową (zapewnie bez zgody do hodowli) to niech dopuszcza , myślę ze chętnych na szczeniaczki ma. Wyobraźcie sobie, ze nie wszyscy przyzwoici ludzie chcą mieć zwierzaka ze schroniska. J a już miałam kociaka po przeżyciach i kolejnego nie chciałam. Kupiłam devona rexa z gwarancją charakteru i ..... jest CUDOWNY. DO autorki - niestety mam znajomych, którzy mają dwie suczki tej rasy a zatem nie pomogę
a ja uwazam ze suczke trzeba dopuscic mam przyklad na 2 suczkach ktore nie byly dopuszczone i niestety zrobily sie bardzo agresywne w stosunku do dzieci ;/
a malenstwa nie musza odrazu ladowac w schrobnisku bez przesady dziewczyny
zgadzam się z Kasią. panuje niestety błędne przekonanie o tym, że suczkę trzeba przynajmniej raz w życiu dopuścić...zdrowsza dla niej byłaby sterylizacja, ale to już indywidualny wybór wlaściciela.
Chyba, że masz już pewnych i zaklepanych klientów na szczeniaczki..
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
A później pieski lądują w schronisku... Zapraszam do PROMYKA zobaczysz ile tam psiaków w typie rasy, bo szczeniaczki urodzą się bez rodowodu więc nie będą czystej rasy.
Nie chcę docinać, być złośliwa, ale po co kryć sunię ?? Zwierzę to nie człowiek nie odczuwa potrzeby macierzyństwa ;) a i uwierz odchowanie szczenięt będzie wiele zdrowia kosztowało Twoją sunię. Zrobisz jak uważasz, ale ja nie popieram rozmnażania zwierząt bez papierów suki hodowlanej