Widok
szukam koleżanki okolice Szemuda
Witam,
szukam koleżanki z okolic Szemuda z którą mogłabym wychodzic na spacery, wypić kawkę, porozmawiać czy też wyskoczyć na zakupy :) a moze nawet wyskoczyć na aerobik .
Mam dwójkę dzieci (2,5 roczku i 4mc)
Od czasów liceum straciłam wszystkie znajomości gdyż zmieniłam miejsce zamieszkania i całymi dniami jeździłam z mężem lub siedziałam w domu. Powoli dobija mnie fakt, ze nie mam z kim pogadać czy chociażby wypić kawkę.
szukam koleżanki z okolic Szemuda z którą mogłabym wychodzic na spacery, wypić kawkę, porozmawiać czy też wyskoczyć na zakupy :) a moze nawet wyskoczyć na aerobik .
Mam dwójkę dzieci (2,5 roczku i 4mc)
Od czasów liceum straciłam wszystkie znajomości gdyż zmieniłam miejsce zamieszkania i całymi dniami jeździłam z mężem lub siedziałam w domu. Powoli dobija mnie fakt, ze nie mam z kim pogadać czy chociażby wypić kawkę.
Witam @OLA80 ;-) właśnie oddelegowałam dziecko do przedszkola... ale nie do Szemuda, posłałam nieco dalej, do Niepublicznego. W Szemudzie jak składałam papiery już nie było miejsc, no a sale małe, przepełnione dzieciakami, także już na wstępie P. Dyrektor wspomniała aby lepiej poszukać gdzie indziej... warunki są jakie są. Nam udało się znaleźć dobre przedszkole to plus, minus to większe opłaty niż w publicznym
Widać, że jest zapotrzebowanie na coś nowego. Wraz z koleżanką poważnie zastanawiamy się nad otwarciem punktu przedszkolnego w okolicach Szemuda. Chcemy działać w oparciu o podstawę programową, ze wsparciem specjalistów np.fizjoterapeuty, logopedy, nauczyciela języka angielskiego i kaszubskiego.Czy myślicie, że byłoby zainteresowanie takim miejscem?Prosimy o opinie:)
Ja bym była a jak będzie tam żłobek to nawet bardzo :) Tam gdzie zamieszkam buduje się sporo domów więc możliwe że pojawią się w nich dzieci. Poza tym wiem że sporo osób dowozi dzieci do okolicznych przedszkoli bo dostanie się do gminnego graniczy z cudem :) Mam nadzieję że coś powstanie do przyszłego września na trasie szemud - gdańsk, gdynia
Trochę zniknęłam z forum ;-)
Co do WK w Kielnie, mój mały tam właśnie chodzi. stała opłata 400 zł. plus zajęcia dodatkowe - karate 30 zł/miesiąc
szachy- 30 zł/ miesiąc. Reszta zajęć w cenie. Generalnie jest ok, tak na 80% jestem zadowolona. A teraz zmiana tematu- czy ktoś zna w okolicy Szemuda jakąś fryzjerkę??? Najlepiej młodą, która rozumie panujące trendy ;-)))
Co do WK w Kielnie, mój mały tam właśnie chodzi. stała opłata 400 zł. plus zajęcia dodatkowe - karate 30 zł/miesiąc
szachy- 30 zł/ miesiąc. Reszta zajęć w cenie. Generalnie jest ok, tak na 80% jestem zadowolona. A teraz zmiana tematu- czy ktoś zna w okolicy Szemuda jakąś fryzjerkę??? Najlepiej młodą, która rozumie panujące trendy ;-)))
Witam, odświeżam wątek;)
budujemy się właśnie w Szemudzie, jak wszystko pójdzie z godnie z planem za 1.5 roku przeprowadzka. W tedy mój syn pójdzie do pierwszej klasy a córka powinna do przedszkola. Chciałabym, żeby się dostała do tego przy szkole bo byłoby łatwiej dwójkę razem zawozić. moje pytanie. Czy w Szemudzie bądź najbliższych okolicach są jakieś zajęcia dodatkowe tj. basen, judo itp.?
budujemy się właśnie w Szemudzie, jak wszystko pójdzie z godnie z planem za 1.5 roku przeprowadzka. W tedy mój syn pójdzie do pierwszej klasy a córka powinna do przedszkola. Chciałabym, żeby się dostała do tego przy szkole bo byłoby łatwiej dwójkę razem zawozić. moje pytanie. Czy w Szemudzie bądź najbliższych okolicach są jakieś zajęcia dodatkowe tj. basen, judo itp.?