Widok
szukam mam z banina
witam rozważam przeprowadzkę do Banina z mężem i 2 letnią córeczką. Maz dostał pracę w Trójmieście. Dodam że z dosyć daleka bo z Warszawy. Może są tutaj osoby, mamy czy starsze Panie chcące się zaprzyjaźnić i służyć nam wsparciem podczas aklimatyzacji w nowym miejscu, mnie i córce? Bardzo by się nam przydały życzliwe sąsiadki lub przyszywane babcie. nie mam żadnej rodziny nad morzem.
pozdrawiam forumowiczów
megi
pozdrawiam forumowiczów
megi
W Baninie mieszka ok 4000 duszyczek a że jest to wieś rozwojowa to mieszka tu wiele młodych małżeństw z małymi dziećmi (także z Warszawy). Mieszkają tu również starsi ludzie (jest nawet dom spokojnej starości). Przekrój społeczeństwa niemal jak w stolicy. Osiedliło się tu także całkiem sporo obcokrajowców. Do wyboru do koloru. Społeczeństwo przyjazne Nowym.
hej, ja też się przeprowadzę niedługo w okolice pszennej....może powstanie gdzieś obok jakiś plac zabaw dla dzieci??? tak sobie myślę,że z pracy w Gdańsku to będę musiała zrezygnować, więc może ktoś potrzebowałby opiekunki do dzieci???dzieci uwielbiam i na pewno znajdę z nimi wspólny język...sama mam dwójkę....na więcej mnie nie stać :)))
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY NA UL.Gdyńska 89 za fotoradarem druga w prawo, pierwsze zajęcia gratis, u nas poznasz swoją sąsiadke :) w sobote spotkania dzielnic Banino już w nbajbliższą http://www.fit-fun.com.pl
Posłuchaj babolu o niku Kaisa.
Jeszcze tu nie mieszkasz a już pyskujesz . Banino to nasza wieś , tu mieszkają życzliwi sobie ludzie. Uważaj co piszesz, nie musisz ludzi obrażać.
Oby jak najmniej takich ludzi jak Ty wprowadziło sie tu.
A inne mamy przepraszam ,że muszą to czytać ale posty piszemy wszędzie z mysla o wasze dzieci, rodziny bo niektórym ludziom będa domy wyburzać, innym za płotem ekran postawią i tylko tyle aż tyle.
Jeszcze tu nie mieszkasz a już pyskujesz . Banino to nasza wieś , tu mieszkają życzliwi sobie ludzie. Uważaj co piszesz, nie musisz ludzi obrażać.
Oby jak najmniej takich ludzi jak Ty wprowadziło sie tu.
A inne mamy przepraszam ,że muszą to czytać ale posty piszemy wszędzie z mysla o wasze dzieci, rodziny bo niektórym ludziom będa domy wyburzać, innym za płotem ekran postawią i tylko tyle aż tyle.
Właśnie widzę jacy życzliwi. Kultura pierwsza klasa. Mam nadzieję że po 10 latach w Baninie nie zejdę do takiego poziomu żebym kogoś inwektywami obrzucała. Nie wiem kim Ty człowieczku jesteś, ale też mam prawo wyrazić moje myśli na tym forum, nawet jeśli ty myślisz inaczej. A o obwodnicy wiedzą wszyscy którzy są na tym forum , bo jej temat wisi post wyżej. Mnie też martwi że chcą nam ją wcisnąć, jeszcze w taki paskudny sposób, bo też będę wkrótce obok niej mieszkać ;(
" tyle jakis ograniczony jest" kto to napisał? Paniusiu z blokowiska my wszystkich witamy ale jak ktoś zaczyna po chamsku to sie nie dziw.
W bloku byłas anonimowa a teraz w szeregu zapewne na kredyt zamieszkałas i wszystkie rozumy pozjadałas.Tak Cię zabolało ,że ktos o obwodnicy pisze? DURANA BABO
Mieszkańccy sie tu znaja i sa solidarni a sposób Twojego wypowiadania sie pozostawia wiele do życczenia , zatem odpisuj KULTURALNIE chamico a jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to nie pisz w cale!
A w Gdańsku 20 lat mieszkałem i nie mów mi co mam pisac i gdzie jezdzic BO SOBIE TEGO NIE ZYCZĘ PROSTACZKO!
W bloku byłas anonimowa a teraz w szeregu zapewne na kredyt zamieszkałas i wszystkie rozumy pozjadałas.Tak Cię zabolało ,że ktos o obwodnicy pisze? DURANA BABO
Mieszkańccy sie tu znaja i sa solidarni a sposób Twojego wypowiadania sie pozostawia wiele do życczenia , zatem odpisuj KULTURALNIE chamico a jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to nie pisz w cale!
A w Gdańsku 20 lat mieszkałem i nie mów mi co mam pisac i gdzie jezdzic BO SOBIE TEGO NIE ZYCZĘ PROSTACZKO!
Do :)
Witali,i miło było, nikt nikogo nie obrzuca inwektywami.
Jedna kretynke o niku Kaisa cos w d.pe ugryzło i zaczyna awanutry.
Po co , mozna grzecznie napisać wykazac sie empatia bo wile ludzi za swoje peniądze domy wolnostojące stawiało a teraz mają to starcić. Nie wkurza Cię to.jasne bo Ciebie pewnie to nie dotyczy ale naszych sąsiadów, znajomych i innych ludzi tak. Trudno pojac jak się bywa anonimowym na osiedlach.
Bez urazy
Witali,i miło było, nikt nikogo nie obrzuca inwektywami.
Jedna kretynke o niku Kaisa cos w d.pe ugryzło i zaczyna awanutry.
Po co , mozna grzecznie napisać wykazac sie empatia bo wile ludzi za swoje peniądze domy wolnostojące stawiało a teraz mają to starcić. Nie wkurza Cię to.jasne bo Ciebie pewnie to nie dotyczy ale naszych sąsiadów, znajomych i innych ludzi tak. Trudno pojac jak się bywa anonimowym na osiedlach.
Bez urazy
Mi nie o to chodzi że ktoś o obwodnicy pisze, tylko że są też inne tematy oprócz obwodnicy i przecież każdy może sobie dyskutować na jaki temat chce. Po prostu ktoś chamsko się wtrącił - dlaczego nie mogę pisać na inny temat niż obwodnica może mi wyjaśnisz? Jeśli tego nie wiesz to jesteś ograniczona! Temat mam z Banina, spotkań itp nie ma nic z obwodnicą wspólnego. Każda mama która tu wchodzi to wie bo widzi temat powyżej. O co chodzi z tym Gdańskiem? Przepraszam wszystkch normalnych że to muszą czytać - wyzwiska, przekleństwa, nie wiedziałam że takie prostactwo tu mieszka.
a ja mam wielką prośbę do WSZYSTKICH spacerujących uliczkami /mniej lub bardziej dziurawymi/ Banina mam, cioteczek i opiekunek do dzieci...spacerujcie LEWĄ stroną drogi! nie słuchajcie po drodze MP3, trzymajcie drugie dziecko luzem, czy na rowerku po LEWEJ stronie- od zewnętrznej! wiem, że często kierowcy jeżdżą zbyt szybko po tych naszych dziurach, ale mimo wszystko dajcie im szansę, i sobie jednocześnie na długie i szczęśliwe życie...